Mördarkommunisten Che Guevara hyllades i SVT:s barnprogram


KOMMUNISM. Myten om argentinaren Ernesto ”Che” Guevara lever, mer än 50 år efter hans död. Det berömda porträttet av revolutionären med basker och blick riktad mot framtiden symboliserar uppror på tröjor, posters och för vänstern som 1968 marscherade in på SVT och är kvar där än.

Che Guevara år 1960. Foto Alberto Korda

Men Che var ingen revolutionär som störtade en diktator på Kuba. Che var en, enligt egen ord ”blodtörstig” stalinist som eftersträvade kommunistisk diktatur på Kuba, medan andra revolutionärer fortfarande diskuterade om de borde återupprätta demokratin. Che förklarade att de borde motiveras av hat mot fienden så de förvandlas till ”kyliga mördarmaskiner”.

”Jag gillar verkligen att döda” skrev han till sin pappa 1957. Särskilt gärna dödade han de bakbundna som försetts med ögonbindel.

Che signerade ibland brev som ”Stalin II” och när Sovjetunionens nya ledare Nikita Chrusjtjov avslöjade Stalins terror var Che en av få som fortsatte att deklarera lojalitet med massmördaren. Hans egen terror hade gjort förebilden stolt. Efter den kubanska revolutionen 1959 tog Che över La Cabaña-fängelset, där intagna avrättades på löpande band efter summariska rättegångar. Han deltog själv entusiastiskt och lät riva en vägg så han kunde se avrättningarna från kontoret. Che Guevara ville att den socialistiska revolutionen måste fortsätta i andra länder. Hans strategi var ”att skapa två, tre, många Vietnam”. Che deltog först i inbördeskriget i Kongo i Afrika och fortsatte sedan till Bolivia. Che dödades i Bolivia 1967.

För några år sedan hyllades massmördaren i Sveriges skattefinansierade public service, dessutom i SVT:s barnprogram. Eftersom SVT ska vara opartiska och låta alla komma till tals kanske Nordiska motståndsrörelsen ska få ge sin version av Adolf Hitler också…

Videon får Granskning Sverige…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 


7 responses to “Mördarkommunisten Che Guevara hyllades i SVT:s barnprogram

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: