Israel ändrar sig: ”Tillåter humanitärt besök” men det duger inte


UTRIKES. Amerikanska kongressledamoten Rashida Tlaib som har palestinska rötter, nekats inresa av politiska skäl ska nu få göra besök i Israel för att besöka sin mormor. Israel upphävde då sitt reseförbud mot Tlaib. 

Då låter Rashida Tlaib meddela att hon inte längre tänker besöka sin mormor eftersom Israels ”förtryckande villkor går emot allt jag tror på”.

-Pettersson undrar vad de verkliga skälen var till Rashida inställda resa, mormor struntar hon tydligen i…på twitter skriver damen att hon inte vill besöka sin mormor under de ”förtryckande” villkor Israel ställt.

TIDIGARE 2019-08-16. En förolämpning mot demokratiska värderingar

UTRIKES. Israel har beslut att stoppa USA:s kongressledamöter, Ilhan Omar och Rashida Tlaib från att resa in i landet. Det är en förolämpning skriver Omar själv i ett uttalande. Enligt Omar är det ironiskt att ”Mellanösterns enda demokrati” fattat ett sådant beslut, enligt CNN.

Ilhan Omar och Rashida Tlaib. USA:s första muslimska kvinnliga  kongressledamöter, förbjuds resa in i Israel

”Det är en förolämpning mot demokratiska värderingar”, skriver hon och får stöd av representanthusets talman Nancy Pelosi, också hon demokrat. – Det är ett tecken på svaghet och under Israels värdighet, säger Pelosi.

Israel hävdar att Omar och Tlaib, som anklagats för antisemitiska uttalanden, bara är ute efter att stärka bojkotten mot Israel och att undergräva landets legitimitet.

-Pettersson tycker om det ska diskuteras demokratiska värderingar och mänskliga rättigheter så går det bra att kritisera Israel men inte för att de vägrar släppa in två hatiska muslimer.

De amerikanska kongressledamöterna kanske skulle debattera att det i vissa länder är förbjudet att lämna statens religion.  Apostasi, att konvertera till en religion eller förklara att man inte har någon religion är kriminellt i 22 länder. I tolv av dessa, Afghanistan, Iran, Malaysia, Maldiverna, Mauretanien, Nigeria, Qatar, Saudiarabien, Somalia, Sudan, Förenade Arabemiraten, Jemen är apostasi straffbart med döden. Pakistan har inte dödsstraff för apostasi,  men har det för hädelse av Allah, blasfemi, och beviskravet för blasfemi kan vara mycket lågt. Så i praktiken kan du dödas för att ge uttryck för ateism i 13 länder.

Alla som tycker Israels inreseförbud för två kongressledamöter är beklagligt borde även ta upp att israeliska medborgare, varav 80 % är judar, sedan årtionden är förbjudna att resa in i Pakistan, Bangladesh, Algeriet, Kuwait, Förenade Arabemiraten, Saudiarabien och Malaysia. Dessutom är medborgare från all världens länder med israeliska stämplar i passet förbjudna att resa in i Iran, Irak, Libanon och Libyen.

Diskuteras dessa förbud av svenska politiker och medier? Eller är det bara Israel som ska kritiseras.

-Pettersson undrar om utrikesminister Margot Wallström (S), som inte är önskvärd i Israel, och svenska medier diskuterar denna diskriminering av israeliska medborgare? Annars har Wallström en bra chans att visa att hon inte tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra när Irans utrikesminister besöker Sverige på tisdag och onsdag nästa vecka.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


One response to “Israel ändrar sig: ”Tillåter humanitärt besök” men det duger inte

  • Isa

    Jaså, mormor var mindre värd än principer!! Usch, att låta en gammal, nära släkting bli en politisk spelbricka!

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: