Arbetslöshet och bristyrken

ARBETSMARKNAD. Arbetslösheten uppgick till 7,6 procent i juni. Det är en ökning med 0,4 procentenheter jämfört med samma månad föregående år. Totalt uppgick antalet arbetslösa till 427.200 personer. Den säsongsrensade och utjämnade siffran för arbetslösheten var 6,3 procent.

Läser man Migrationsverkets lista på bristyrken så inser de flesta att något är fel. Vi måste skaffa enkla arbeten för lågutbildade säger våra politiker.

Samtidigt är över 200.000 utrikesfödda arbetslösa eller i diverse ”program” och mer än varannan utrikesfödd är arbetslös efter åtta år.

I Migrationsverkets förteckning på bristyrken finns mängder med arbeten som kanske inte är lätta men går relativt fort att lära sig om man vill, exempelvis: Pizzabagare, Saneringsarbetare, Servitris, Städare och många fler.

-Pettersson säger att flatheten är monumental när Sverige inte ens lyckas få folk att ta ett städjobb och det gäller naturligtvis också svenskar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Arbetslöshet och bristyrken

  1. Köp in ett gäng kvastar, plastskyfflar och sopsäckar och skicka ut de arbetsskygga med sina hucklen, det finns många gator, torg och stränder att hålla rena.

  2. Så här ligger det till på arbetsmarknaden ” lite längre fram”.
    Alla som arbetar inom tobaksindustrin blir arbetslösa.
    Hotellpersonal på turistorter blir arbetslösa.
    Stora delar av butikspersonalen blir arbetslösa.
    Flygpersonal blir arbetslösa.
    Så här kan man fortsätta och räkna upp arbete efter arbete som måste läggas ner på grund av de styrandes tomma huvuden.

  3. Vi behöver ej fler kebab svarvare, vattenbärare, fåraherdar.
    Det enda vi behöver är 0 invandring 100%återrepetering av kunskaps regnet från Mellanöstern.

  4. 2020 alltså om ett halvår har ju
    Stefan Löfven lovat att Sverige ska ha
    Europas lägsta arbetslöshet. Så svenska
    folket behöver ju inte vara oroliga.

  5. Att det finns jobb att ta är ingen hemlighet. Det är därför man måste lägga om från bidrag till skatteavdrag där skatteavdraget endast kan kvittas mot inkomst av arbete eller inkomst från pension.

  6. Varför ska man ta städjobb om.man får bara ca 1000 kr mer än försörjningsstöd/ekonomiskt bistånd/ tidigare socialbidrag?

  7. Om man är arbetslös kan et vara mer lönsamt att fortsätta vara arbetslös än att ta ett enkelt jobb.

  8. Det är väl klart att inte ens svenskarna får jobb i de s.k. enklare bristyrkena, när arbetgivarna kan få av arbetsförmedlingen sponsrad arbetskraft.
    Det är nästan bara invandrare som får ta del av dessa arbetsmarknadsåtgärder.

    • När ska medlöparmedia och kommunistkanalerna SVT och SR konfrontera statsminister Löfven med hans uttalande ”att dom kommer att bli en vinst för samhället lite längre fram”?

  9. Det finns stora brister i arbetslöshetsstatistiken. Arbetsförmedlingen räknar bara de personer som dom anser kan jobba. Övriga ryms inte i statistiken.
    SCB gör telefonintervjuer och har en svarsfrekvens på 50%. De som inte svara är invandrare och ungdomar, vilken överraskning.
    Helt värdelös statistik. Det är säkert dubbelt så många arbetslösa som statistiken säger.

  10. Om 427 000 arbetslösa får 150 000 kr varder är det 64 miljarder kr som kunde tillförts andra områden som äldrevård och fattigpensionärer.

Kommentera