Intern strid om migrationen i Socialdemokraterna

Socialdemokraterna har fallit till föga för kraven från C, L och Mp om en generösare migrationspolitik, fast inom de egna leden finns en del kritik mot detta.

Många problem i dagens Sverige kan härledas till den överdimensionerade, kravlösa och generösa asylpolitik som kännetecknat Sverige i decennier. Problem man blundat för och som nu lär  eskalera när ekonomin åter ser ut att krympa.

Göran Dahlström (S), kommunalråd i Katrineholm, har i många år varit kritisk mot svensk migrationspolitik. Redan 2012 skrev han en debattartikel i Aftonbladet där han uppmanade Stefan Löfven att våga ta debatten, ”annars riskerar SD att bli tredje största parti”.  Stefan Löfven tog inte debatten, idag är SD tredje största parti och i vissa opinionsmätningar t.o.m. det näst största.

Widar Andersson, socialdemokrat och chefredaktör, är en annan som i flera år varnat för konsekvenserna av pågående migrationspolitik. ”Detta budskap (kritiken mot invandringen) får alltfler åhörare och sympatisörer. Det slår direkt mot Socialdemokrater och Moderater”, sade han i en debatt i Agenda 2014.

Nu är det Jimmy Jansson (S), kommunordförande i Eskilstuna, som tar till orda. ”Det är kanske kontroversiellt att diskutera hur många Sverige kan ta emot, men vi måste ta fram en tydlig och uttalad S-politik på det här området”, säger han till Aftonbladet (bakom betalvägg). Jansson kallar sitt parti för ängsligt när det kommer till migrationsfrågor, men Socialdemokraterna måste ta fram en tydlig S-politik i dessa.

Det är klart att Socialdemokraterna måste börja tänka konsekvenser av sin migrationspolitik. De tappar väljare och inte minst till det mest migrationskritiska. Detta om något måste säga saker som dagens partiledning borde reagera över och inte minst är det de mest trogna väljargrupperna som sviker. Tyvärr är S också ett parti som alltid strävar efter makt och nu har man satt sig i en beroendeställning till både C och Mp, de två kanske mest migrationspositiva partier vi har i Sveriges riksdag. Vänsterpartiet håller jag precis som övriga partier utanför diskussionen. Tyvärr har också S insett att man kommer att krympa än mer om man inte tillmötesgår den nya väljargruppen på alla punkter, den väljargrupp man hämtar från förorterna och moskéerna.

Är det en interns strid inom socialdemokratin som behövs för att väcka partiet ur koman? Kanske, men vaknar man inte nu lär uppvaknandet bli bryskt under kommande lågkonjunktur och inte minst vid nästa val när konsekvenserna slagit sig allt djupare in i svenska folkets vardag och ett nytt muslimskt parti kandiderar till Riksdagen.

Ledarsidorna tar förövrigt upp de problem som Sverige brottas med och kommer att brottas med framöver. Johan Westerholm är (har varit?) socialdemokrat och får väl ställa in sig i kön av kritiker.

19 thoughts on “Intern strid om migrationen i Socialdemokraterna

  1. Två social”demokrater” Widar och Göran som verkar ha lite innanför pannbenet…därför blir jag förbryllad att dessa fortfarande engagerar sig i detta stolleparti…skumt.

  2. Man märker verkligen att socialdemokraterna i sverige är rädda för att trampa sina huvudsakliga väljare på tårna……

  3. Oj oj vad alla gnäller hur dyrt allting har blivit. När det sker tala om för folket att någon måste försörja alla flyktingar och dem som bor här och får minimum 15 000 i bidrag ,fri tandvård mm.Och sluta gnäll om du har röstat på detta.
    Det här är en av konsekvenser som vi tvingas att ta.

    • Det finns de som säger att det är bara SD som gnäller i Petterssons blogg. Det är klart att det är. Alla andra är ju överlyckliga för varje som sker i detta s.k. land. Dom har ju valt detta helvete.
      de 82% som verkar älska terrorister har INGEN SOM HELST RÄTT att klaga, inte ens om deras nära och kära blir utsatta.

  4. Det handlar om att Lövén vill inte mista sina väljare.Sossar har tappat marken under fötterna. Ta bort 1 miljon väljare ,vad blir då kvar.
    Succén blev till sand.
    Hur länge skall vi tuktas med höga skatter mm konfiskering av egendom?

  5. Sveriges socialdemokrater är Europas varböld. Det kommer en dag och det är inte långt dit när de själva inser felet.
    Då är det för sent.
    Nu när Irans utrikesminister kommer hit på besök, kan Lövén fråga varför de skickar alla afghaner hit. Om den fege törs. Och det gör han inte.

  6. Socialdemokratin har ett jätteproblem med sin migrations politik. Den har blivit deras ”moment 22” utmaning.

    Dels vågar man inte av konflikträdsla ordna upp och reglera den.Man låter gärna andra partier styra den. För att man ska kunna behålla regeringsmakten.

    • Allt för att hålla SD utanför inflytandet.
      Det blev dyrt för Sverige. Landet är oåterkalleligt förstört.

    • Sossarna i Sverige som är världens i särklass största islamska parti skyller allt som dom bestämmer på C och MP

      • Litet skönt att Annie får ett straff. Den förrädaren.
        Skönt att slippa höra hennes kavklande, det är tyst om tanten .

  7. Varje dag i dagens trygga och heligt mångkulturella Sverige mår man illa och har MYCKET onda tankar !
    Innan landsförräderiet när Sverige var Sverige ett homogent kristet icke vidrigt mångkulturellt kriminellt anaranarkisamhälle, då mådde man bara bra.

  8. Debattartikeln går att läsa här utan att behöva betala ännu en kostnad för yttrandefrihet: https://web.archive.org/web/20190815205253/http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/op8nPK/s-kommunalrad-vill-diskutera-hur-stor-invandring-sverige-klarar

    Det finns tydligen en och annan sossepolitiker som kan tänka själv. Personligen tror jag inte att sossarna kommer att vakna innan de antingen är historia eller hela landet brinner. Det enda sättet att rädda landet och svenska folket verkar vara att anamma Muslimska brödraskapets taktik och infiltrera lämpliga politiska partier så att de åter blir nationalistiska efter femtio års ökenvandring.

Kommentera