Man anhållen misstänkt för stämpling till terroristbrott

TERRORISM. En man som anhölls i går i Östersund är misstänkt för stämpling till terroristbrott. Mannen greps av polisen när han körde in i ett stenfundament i centrala Östersund. På kvällen meddelade polisen att han anhållits för förberedelse till mord. Misstanken grundas bland annat på fynd i bilen.

Ärendet flyttades under förmiddagen i dag över till Riksenheten för säkerhetsmål och omrubricerades då till stämpling till terroristbrott. Åklagaren kommer under dagen eller senast i morgon bitti ta ställning till om mannen ska begäras häktad.

Förundersökningsledaren, kammaråklagare Henrik Olin kommer att vara tillgänglig för media efter en eventuell häktningsförhandling.

Innan dess finns ingen ytterligare information att lämna. Målnummer, Östersunds tingsrätt: B 2363-19

Pressmeddelande

Stämpling är en juridisk term. Stämpling föreligger, då någon i samråd med annan beslutar att utföra ett brott eller försöker förmå annan att utföra brott eller erbjuder sig eller åtager sig att utföra ett brott.

-Pettersson säger att det är inte frågan om någon högerextremist, då hade det varit lite mer fart på media, jag skulle gissa på en uzbek och dem får vi inte utvisa.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Man anhållen misstänkt för stämpling till terroristbrott

  1. Undrar om svågern har försörjt denne uzbek också?, husen på Gotland måste ju renoveras även om Akilov är upptagen några år.

  2. Och nu kommer vi att få se, Östersundsbor som går runt och visar Handhjärtan. Allt för Mångfalden.. Blir så fint…
    Hoppas bara, att SVT mörkar allt dem kan nu.

    • Steffes politiskt korrekta poliskår Kling och Klang har i PK-media nu gått ut och lugnat det naiva och konflikträdda svenska folket med att detta är ingen att oroa sig över !
      Självklart inte, vad kan hända i dagens trygga och heliga och mångkulturella Islamistiska satelitstat Sverige ?

  3. Den sk terriristexperten Ranstorp var förvånad över det som hänt i Öatersund. Vad är det för expert som inte vet att det finns en skrälldus med uzbeker i Strömsund, ett dussin mil norr om Östersund.
    Antar att denna medelmåtta lever på offentliga pengar m a o pengar i sjön.

    • Finland utvisade nästan 250 uzbeker på grund av att de falskt tog sig in i den finska arbetsmarknaden.Alla hade betyg från samma skola inom bygg ,1996. Skolan finns inte.
      Så nu blir det fullt sjå att leverera gubbarna med familjer tillbaka där de kommer ifrån.
      -Elin Ersson -hoppas att du är på semester så inte du lyckas stoppa utvisningar med din kärlek , afghaner och andra som är ”mordhotade”. Undrar vad Elin fick för straff till slut? Någon som vet?
      Tänk om Sverige…

      • Det var en kommunist som käbblade här och anklagade Danderydsbon för terrordådet i USA på en annan sajt. Det verkar som det är borttaget.
        Jag menar inte just de här kommentarer i samband med den här artikeln.

  4. Det är också dålig fart på media om svenskarna som var över och sprängde i Köpenhamn. Men Berlingske har tydligen grävt fram att i varje fall en av dem har vänstertakter. Namnen har tydligen inte rötter i Skåne.

Kommentera