Lärare delade artikel om pedofiler med koppling till Pride, fick sparken

HBTQ. En lärare har fått lämna sitt jobb på en folkhögskola i Karlskrona efter att ha delat Världen idags artikel om hbtq-profiler som dömts för sexuella brott mot barn. – Det är horribelt, säger läraren Franciskus Urban Sylvan.

Att dela Världen idags artikel på Facebook blev ödesdigert för Urban Sylvan. Foto: Pixabay 

Höstterminen blev inte som prästen och läraren Franciskus Urban Sylvan hade tänkt sig. Han har sedan två år tillbaka undervisat i filosofi, etik och ledarskap på Litorina folkhögskola i Karlskrona.

Men i början av augusti kallades han in för ett samtal med ledningen för folkhögskolan – ett samtal som ledde fram till att hans anställning upphörde.

Några dagar tidigare hade han delat Världen idags artikel om hbtq-profiler som dömts för sexuella övergrepp på barn.

– Artikeln som Världen idag skrev och som jag länkade till på min privata Facebooksida togs upp när jag kallades till ett samtal med skolledningen, säger Franciskus Urban Sylvan till Världen idag.

– Det påstods att jag skapat ett tumult på skolan genom denna delning. Det ledde till ett uttalande från rektorn att de inte ser någon möjlighet för mig att vara kvar. Jag tvingades att lämna min tjänst.

En lärare fick sparken från sitt jobb på Litorina folkhögskola i Karlskrona efter att ha delat den kristna tidningen Världen Idags granskning av dömda pedofiler inom Pride-rörelsen. Att vara emot pedofili är alltså ”fel värderingar”, enligt skolans rektor Agrita Martinsone…

Läs vidare på Världen idag…

Om artikeln på bloggen…

-Pettersson antar att det är emot Litorina Folkhögskola och rektor Agrita Martinsones värdegrund att vara emot pedofili…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

8 thoughts on “Lärare delade artikel om pedofiler med koppling till Pride, fick sparken

  1. Att tala sanning, har i dagens samhälle blivit åtalbart.
    Detta visar hur djupt Sverige har sjunkit.

    • Jag tror hela etablissemanget utan undantag är pedofiler, I USA är det bevisat men självklart även här. Man utnyttjar de svagas barn i barnhem eller vad det nu månde vara. Men Epstein fick de nog av. Pizzagate var ett faktum.

      • Etablissemanget har i alla tider haft och ägnat sig åt sjuka och vidriga böjelser !

Kommentera