Danmark vill säkra gränsen mot Sverige – vänsterpartist misstänkt för bombdåd

BROTTSLIGHET. Den danska regeringen undersöker möjligheten att säkra gränsen mot Sverige bättre efter explosionen vid den danska skattemyndigheten i Köpenhamn förra veckan. Det säger statsminister Mette Frederiksen (S). – Det här får inte bli vardag i Danmark. Vi får inte vänja oss vid explosioner, säger Fredrikksen på en pressträff. 

Mette Fredriksen (S) vill ha bättre gränskontroller mot Sverige ocgh färre explosioner. Foto Wikipedia

Två svenska män misstänks för explosionen. En av dem greps i Malmö och den andra är internationellt efterlyst. Några dagar efter explosionen vid skattemyndigheten skedde en explosion vid en polisstation i Nørrebro. Det är oklart om de har något samband.

Den 23-åriga mannen från Sverige som är internationellt efterlys ställde för några år sedan upp i ett val i Sverige som representant för ett vänsterparti men hade ingen verklig chans att bli vald. Han fick tre röster.

Mannens identitet skyddas av ett beslut i Köpenhamns stadsrätt.

-Pettersson undrar hur svenska medier och politiker ska kunna skylla på högerextremism, men de kommer säkert på något sätt.

Under årets första sex månader har det varit åtta anlagda explosioner i Danmark, en eller flera utförd av svenskar. I Sverige har det under samma tid varit 96. Alltså tolv gånger fler.

Den 23-åriga svensken är känd av svensk polis, men inte för riktigt allvarligt brott. Som ung tonåring var han inblandad i ett våldsbrott och har sedan förlorat sitt körkort för att köra för fort.

Den andra misstänkte – en 22-årig svensk – sitter i förvar i Malmö och väntar på att bli utlämnad till Danmark, men han är vänsterpartist och invandrare så kanske fridlyst…

Båda ”svenskarna” har utom europeisk bakgrund.

BT.dk      Politiken.dk

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Danmark vill säkra gränsen mot Sverige – vänsterpartist misstänkt för bombdåd

  1. kalla dem inte för svenskar utan gör som polisen i USA där man helt enkelt talar om etncitet på de,kriminella som de beskriver som: latin eller afroamerican osv och om vit säger de caucasian. Om det nu övh taget varit reella bomber eller enbart fearporn propaganda är lite svårt att säga…dansk media ägs väl även de av ”de speciella” som i Sverige

  2. Såg idag på eftermiddagen en unge med en AK-47 kopia i plast ungefär 6-8 år gammal kläd i en Svart T-shirt med IS symbolen på.
    Åker jag runt i andra länder med Hakkors på, kommer farbror polisen med en gång. Inte var det en blond unge

  3. Alla som kommit över gränsen blir Svenskar, märkligt för
    annars ska vi ju ta avstånd ta avstånd från allt Svenskt?

  4. Ja det är ju bra att pojkarna gör sina brott på andra sidan gränsen , vilket troligen resulterar i att dom får stifta bekantskap med dom utländska fängelserna ifrån insidan och inte här i Sverige vilket dom troligtvis förre eller senare ändå hade gjort . Men dom har nog läst att det är fullt på våra anstalter så dom tog det säkra före det osäkra och smäller av en laddning på andra sidan sundet .
    Men nu blir det lite huvudbry för SVT och pk-folket vem i attan ska vi skylla på för är det inte en SD-are eller en Trump anhängare vem ska vi då rikta strålkastarljuset emot ,för denne dynamitharry kan ju näppeligen komma ifrån den goda sidan nämligen V ,om så vore fallet vilket Gud förbjude får vi göra som vi brukar att göra vi lägger locket på .

  5. Visst kan även ”helsvenskar” det har ingen nånsin förnekat därför är det så viktigt att inte importera fler utländska galningar…Fattar du Allan Ballan.?

  6. Berlingske rapporterar att de inte har svenska namn.
    Den ene är tidigare dömd för misshandel utlöst av ett bråk om en vattenpipa.
    Är någon som fortfarande tror det är svenskar och inte ”svenskar”?

    • Konflikträdd svensk media vill förstås få folk att tro att det fortfarande rör sig om Andersson, Pettersson och Lundström.

  7. Trodde inte att vänsterfolk befattade sig med explosiva föremål , men där ser man , men varför ge sig på det Danska skatteverket vad har dom gjort för något ont som motiverar en sprängladdning . Men han kanske inte begrep vad det var för någon byggnad utan bara smällde av där han tyckte att det passade .
    Och vem ska vänsterfalangen nu skylla på då det uppenbarligen inte var en SD anhängare eller en Trump sympatisör utan en sinnesförvirrad yngling ifrån v-kanten , det blir lite problem för SVT att förklara och utreda , det blir nog locket på och största möjliga tystnad .

    • F Hamzi som är kandidat nummer 3 på vänsterpartiets lista i Skurup är dotter till E Lindstedt som är vänsterpartiets kandidat nummer 1 i Skurup. Förutom att L Vukadin som är nummer 2 på vänsterpartiets lista i Skurup är sambo med E Lindstedt: 23 åringen er Z Hamzi

Kommentera