Hyresgästförening lär ut sophantering


INVANDRING. Informationen till kommunala bostadsbolagets hyresgäster angående hur man ska sophantera har inte fungerat som önskats. Nu har Hyresgästföreningen hjälpt till.

 

Genrebild Pixabay

Vid ett par hyresfastighetsområden i Vaggeryds kommun har Hyresgästföreningen, under våren, varit ute och informerat, delat ut broschyrer om sophanteringen. Hyresgästföreningen har haft tolkar med sig så att alla ska förstå hur man sopsortera. Det har gett mycket gott resultat och informationen kommer att fortsätta i nya kvartersområden under hösten.

Skillingaryd.nu

-Pettersson säger trots att alla informeras så fungerar det inte, inte i Vaggeryd och inte på andra håll i landet…

Kommentar från Vaggeryd: Vill påstå att trots information så ligger det fortfarande plast och plastpåsar kartong kärlen. Sen verkar det jobbigt att öppna luckan och lägga i hushållssoporna i behållaren trots att den inte är full.

Kommentar från Oxelösund: Undrar hur Kustbostäder tänkte nu. När ”folk” inte klarar av att slänga in soporna i ett hål. Hur ska ”dom” klara av att sopsortera? En kurs kanske!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


19 responses to “Hyresgästförening lär ut sophantering

 • Nora

  Källsorteringen ser likadan ut på dom två lägenhetsområdena jag bott i. Det är inte helt fler sorterat MEN det lämnas tvättmaskiner, diskmaskiner, motionscyklar, kläder, tv apparatet etc i och utanför byggnaden. Sen töms återvinningen så sällan att det nästan alltid är överfullt och ligger fullt med kartong och plast på golvet. Och så sitter man och betalar en dyr hyra för att ha det så.

  Gilla

 • Bosse S

  Förutom att de som släpps in i vårt land är totalt ointresserade i all slags renhållning, så har alla kommuner dragit in på städning och underhåll av gator och torg. I Malmö t.ex. så städas aldrig eller mycket sällan trottoarer och gångbanor. Gatorna däremot, i allafall de viktigaste, kör man städmaskiner c.a en gång i veckan, så där ser det hyfsat ut.
  Förr om åren spolades gågatorna tidigt på morgnarna. Inget man ser nu för tiden annat än att snusket breder ut sig med månadsgammalt skräp och smuts.
  Hela staden är är full av nertrampade tuggummin. Fimpar också, men dessa spolas ju väck när det regnar, vilket inte tuggummin gör.

  Gilla

 • Maya

  Jag vet inte vad det är för fel på folk.Jag förundras varje dag jag går utanför dörren.Det finns papperskorgar överallt bara man lyfter blicken från sin telefon.Men istället för stt titta efter en sopkorg ställer man ifrån sig eller slänger sin förbannade caffelattemugg på trottoaren eller i närmsta cykelkorg.Nästa scenario ,,,, utgång med hunden…..vad händer då tror ni.Gissa tre gånger…..Som sagt vad är det för fel på folk ?? Tilläggas bör att jag bor i en stadskärna och det är inte ont om ställen att varken slänga hundskit eller sopor men lik förbannat skall jag trampa i skiten varje dag……grrrrr…

  Gilla

  • Kenth Andersson

   När man växte upp i det homogena kristna och icke mångkulturella Sverige så fick man som liten lära sig både hemifrån och i den då fungerande statliga skola hur en papperskorg såg ut och att den skulle användas !
   Detta skulle kanske i dagens trygga och heligt mångkulturella Sverige uppfattas som både kränkande rasistiskt och hets mot folkgrupp ?

   Gilla

 • centurion

  Läste om att man i Paris numera har enorma bekymmer med måsar som skränar över områden där de förr knappt existerade. Undrar hur det kan komma sig…….Hmm.

  Gilla

 • Per Wesch

  När jag åker utomlands till andra kulturer iakttar jag noggrant hur invånarna gör och beter sig. Därefter försöker jag anpassa mig och följa gängse seder och bruk.
  De kommer till Sverige, ser svensken sortera och slänga sina sopor på återvinningsstationer. Allt är beskrivet med bilder som inte kan misstolkas. Likförbannat tar det sitt skräp och slänger ut det från balkongen precis som de gjorde i sitt gamla land. De vill helt enkelt inte anpassa sig.
  Hyresgästföreningen kan ha hur många kurser som helst om sopsortering men det ursprungliga problemet är något helt.

  Gilla

 • age

  Ja, hyresgästföreningen stödjer det lägsta skiktet i samhället.

  Vi hade en hyresgäst som inte skötte sig.
  Sade upp henne.
  Hon sket i uppsägningen, stödd av en,
  ”jur.kand. Johan Essén på Hyresgästföreningen.
  Hon ockuperade vår lägenhet i ett år.
  Hon inkvarterade ”marockanskt gatubarn”,
  en invällare på ca 25 år.
  (Invandrarförläggning i vårt hus!)
  Annan hyresgäst tvingades fly med sitt barn.
  När jag skruvade upp ett extralås mellan
  våningarna kom plötsligt en polis-piketbil med
  tjutande sirener.
  De hade fått larm (från Hyresgästföteningens
  ”jur.kand.” om ”pågående inbrott”!
  Jag trodde inte att poliser kunde visa sig så
  förbannade på henne (vår parasit) när de
  insåg falsklarmet.

  ”Jur.kand.” Johan Essén hade nog missat
  lektionen då de lärde ut ”falsk tillvitelse”
  med upp till två års fängelse för honom.

  Gilla

 • age

  Det är vår importerade, högt utbildade
  arbetskraft, som visar sina kvalifikationer!

  Gilla

 • ponnsan62

  Är det grisar som bor i dessa bostäder..
  Dom slickar ju golvet när dom har rumpan i vädret.
  Eller vad gör dom..själv troddde jag dom städade.
  Tänk så fel man kan ha

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Grisar ?
   Alla utanför begåvningsreserven vet att grisar igentligen är renliga av sig.
   Så grisar kan det inte vara som bor där, måste vara andra icke renliga varelser.

   Gilla

 • Argus

  Sophantering och sophämtning borde regeringen och dess myndigheter vara expert på. Man har hållit på med detta i bra många år nu.

  Gilla

 • G54

  Är man van hemifrån att slänga ut soporna genom fönstret så blir det såhär.

  Gilla

 • Anders Karlsson

  Hyresgästföreningen informerar (haha). Vill minnas att hyresgästföreningen för ett antal år sedan gick ut med en rasistkampanj. Säg till grannar som säger något opassande att detta kan inte tolereras. Så de går 4 och 4 nu, en från HGF, en tolk och två som påpekar att inte lägga skulden på invandrare :-/

  Gilla

 • ståfräs

  Att städa upp skiten efter dom som grisar ner vore väl ett bra instegsjobb för alla PK samt alla med klimatångest, börja i närmiljön först och ta problemen med CO2 senare eller skit i det för CO” sköter naturkrafterna o solen bra själva.

  Gilla

 • SvenskMan77

  Inget folkhem….. det är ett muslimhem.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Tycker att Folkhemmet de senaste dryga 40 åren på många olika sätt har blivit väldigt mycket smutsigare och skräpigare !
  Undrar varför.

  Gilla

 • Kungen

  Allt handlar om iq-nivån. Den är nog obefintlig

  Gilla

 • kaj jakobsson

  Tja dessa läkare, ingenjörer, akademIker vi
  tagit emot har givetvis inte hunnit lära sig
  dessa baskunskaper hemma…..Vi är på väg
  mot stenåldern.Arma land.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: