Använde ström för 63 kronor – fick elräkning på 883 kronor


ENERGI & SKATTER. Att spara på elen, släcka ordentligt och bara använda elapparater när de verkligen behövs är numera föga ekonomiskt lönsamt. En abonnent lyckades få ner förbrukningen till 63 kronor, men fick ändå en räkning på 883 kronor.

Foto: Pixabay

– Man vet inte om man ska skratta eller gråta, säger Erik Nyberg från Ölands Radioamatörer. Men mest av allt blir man förbannad. Det är ju knappast så att det manar till sparsamhet med strömmen.

Ölands Radioamatörer arbetar medvetet på att få ner förbrukningen i den utrustning man använder. Och man lyckas väl.

När Erik Nyberg öppnade räkningen för maj till juli visade det sig att det bara gått åt 151 kilowattimmar. Priset för strömmen var 62,69 kronor. – Det är inte mycket att snacka om, säger han. Men räkningen är ändå på 883 kronor. Eon lägger på avgifter på 643 kronor och sedan tillkommer momsen.

Läs mer på Östra Småland…

-Pettersson säger att ägarna har monopol på det nät vi byggt tillsammans under drygt 100 år. Elen består av tre delar fasta avgifter för elnätet, elförbrukningen och skatterna. Vi kan byta elbolag och spara något öre hit och tid men vi kommer inte undan de fasta avgifterna för nätet och skatten.  Staten har dessutom inget intresse av att pressa elpriset, då sjunker skatteintäkterna som staten behöver för att finansiera invandringen.

Jag tittar på vår senaste elräkning för torpet.

Det har gått åt 967 kWh för maj och juni, inkl. årsavgift, el, spotpåslag och elcertifikatskostnad och moms betalar vi 591 kronor.

För abonnemang, elöverföring, energiskatt och moms betalar vi 1472 kronor

Totalt 2.063 kronor för två månader. Av detta är 748 kronor skatt och 597 kronor el och elöverföringskostnader. 718 kronor är fasta kostnader.

29 procent för elen. 

Statliga Vattenfall där vi är kunder och inte har möjlighet att byta bort eftersom de äger nätet har de senast fem åren höjt nätavgifterna med 41,3 procent. Det är mest av alla bolag. Regeringen säger att de försöker bromsa höjningarna men de ljuger. När Vattenfall höjer, höjer de andra också fast en aning mindre för att slippa den värsta kritiken.

Vårt välstånd är byggt av tillgång på säker och relativt billig energi. Det verkar det snart var slut med och det är inte speciellt lönsamt att försöka spara.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


25 responses to “Använde ström för 63 kronor – fick elräkning på 883 kronor

 • MTs

  Jag gjorde av med ström för 7,13kr
  Fick räkning på 345,87kr

  Gilla

 • Pigge

  För ‘mitt’ elbolag föreslog jag (för ganska många år sedan) att ett enkelt tårtdiagram skulle finnas med på räkningen där man såg hur kostnaderna fördelade sig mellan
  a) förbrukning
  b) fasta avgifter och
  c) skatter.
  Av den idén har jag inte sett något.

  Gilla

 • Bajen666

  Sverige är sinnessjukt….i många avseenden.

  Arma arma jävla land.

  Gilla

 • Hasse

  Denna sjukliga mentalitet att vi ska betala en massa avg. Det gäller det samma tv media , att få se tv . Vi ska betala en avg till statensen också till viasat eller boxer mm. vatten räkningarna har blivit skmligt dyra.Och hos eon som el leverantör i Svalöl betlar jag 6000 kr om året iabonemagsavg.
  Och moms på all skiten.I polen finns där säkert minst 14 kanaler att titta på fritt

  Gilla

 • Tony

  En måttstock på hur sjukt Sverige är idag.

  Gilla

 • grunehetgrot

  Du skriver att vattenfall ljuger. Det är rätt. Den socialnazist som talar sanning är ännu inte född på denna jord.

  Gilla

 • Använde ström för 63 kronor – fick elräkning på 883 kronor — Petterssons gör Sverige lagom! – Life, Death and all between

  […] via Använde ström för 63 kronor – fick elräkning på 883 kronor — Petterssons gör Sverige lagom… […]

  Gilla

 • ruben

  Elräkningarna är ett utmärkt exempel på att Sveriges skatter är helt uppåt väggarna. Fanns det någon skamkänsla inom myndigheterna vore siffrorna tvärtom, kostnad typ 800 kr, skatt 60 kr. Men när myndigheterna ålägger svenskar att betala för försörjning och boende av friska människor från hela världen utan anledning och tar risken att även finansiera terror via bistånd, så blir det inte bättre än så.

  Gilla

 • Madde

  Jag brukar ha elräkning på runt 65kr i månaden, men det slutar på nästan 500kr när den kommer pga nätavgiften! Helt jävla sanslöst..

  Gilla

 • Stenbock

  Tror f-n det blir dyrt när vi tvingas betala för deras vansinniga Vindmöllor !
  Själv betalar jag 2,63 per/Kwh… Förbrukade förra månaden 100 kwh i min lägenhet. Detta till ett pris av 14:-
  Resterande 249:- var skatter på skatt + Moms.Kostnader som är rena utpressningen.

  Gilla

 • ståfräs

  Så skall dom tas som snålar med elen, hälsar regeringen o MP i synnerhet, tro att man kommer undan, då djävlar skattar vi Svenskarna till döds, eftersom vår nya kära adel inte vet hur man ens tänder en glödlampa så är dom iaf inte skyldiga.

  Gilla

  • Gruvmor

   Nån verkar alltid veta hur man _tänder_, men släcka kan de inte. Ni skulle sett hur det har sett ut i Stråssa. Nu är det mindre när Migrationsverket tömt nästan alla bostäder. På Sörvägen bor en barnfamilj som Migrationsverket glömt bort, det är tänt där i stort sett dygnet runt. Men varför spara på elen när man inte behöver betala ett enda öre för den.

   Gilla

 • Lellegoo

  Nätavgifterna är ett svineri av guds nåde. Elbolagen vandes under 2000-talts början år vid höga elpriser, De växte sig feta och glada. Den gamle klassiske elverkschefen blev helt plötsligt en storfräsare i inkomstligan, halvbackslinjen och nedåt följde med i inkomstliga.

  När sedan elpriserna började gå ner för några år sedan kompenserade elbolagen med att höja priset för elöverföring istället. Där är vi nu, på rörliga priset är konkurrensen obefintlig, men de facto monopolen drar in massor av kronor.
  Självfallet har inte staten varit overksam, utan i takt med utvecklingen har skatterna höjts, ivrigt påhejade av miljötalibaner.

  Gilla

 • Kattsand

  Nästan 6kr/kWh. Redovisningen på elräkningen är gjord för att vara så svår som möjligt att förstå.
  Det enda som hände när man ”släppte elmarknaden fri” var att man lade på lika mycket till i nätavgifter.

  Gilla

 • Lurad.

  Jag har EOn som överför strömmen.
  Jag betalade 1000 Sek. för att säkra ner huvudsäkringen från 20 till 16 Amp.
  Då höjdes överföringsavgiften från 67,375 till 117,875 öre/Kwh.
  Jag förväntade mig tvärt om.
  Snacka om monopol.

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Det spelar ingen roll om du sparar energi, kommer inte det in pengar nog för islamiseringen av Sverige, så hittar Socialdemokraterna och dess allierade knähundar på nya ”avgifter” och skatter.
  För de etniska svenskarna ska lida, pengarna ska in till Stefan Löfvens, EN VINST FÖR SAMHÄLLET och Fredrik Reinfeldts, TACK FÖR ATT NI VALDE SVERIGE !

  Det är DU och dina nära som betalar ekonomiskt och genom lidande i form av våldtäkter, misshandel och förnedring !

  Välkommen till islamiseringen av Sverige !

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Skratta eller gråta, typiskt fjollsvenskt uttryck !
  Varför inte bli förbannad ?
  Men det får och ska inte en öppenhjärtlig svensk bli.

  Gilla

 • Maja

  Min elräkning har gått upp tack vare grundavgiften i företaget med 2700 i månaden.
  Jag skall avveckla företaget, har inte råd eller lust att betala andras gratis el.

  Gilla

  • Maja

   Och här är en glad över att jag inte har råd att betala hutlöst för den lilla strömmen ?
   Skärp dig för tusan.

   Gilla

 • Argus

  Så är det och mer lär det kosta. Nästa inkomstkälla för elnätsbolagen är effekttariffer. Nu betalar du en fast avgift beroende på huvudsäkring[ar] och den kan vara enkel- eller dubbeltariff. Med effekttariff betalar du fast avgift efter den sekund under månaden som förbrukningen var som högst. Listiga elnätsbolag försökte ta betalt under ett helt år men det slog Elmarknadsmyndigheten ner på.

  Varför gör inte ”arbetarregeringen” något åt denna rovdrift av svenska folket? Svaret är enkelt, Vattenfall med omfattande elnät är statligt företag. Sedan Maud & Co. betalade 50 miljarder för mycket för Nuon sjunk vinsterna dramatiskt förutom för elnäten i Sverige. Eftersom utdelningen går till finansdepartementet och ligger högst troligt utanför riksdagens budgetkontroll vill naturligtvis regeringen ha alla pengar de kan få så att de kan fortsätta med nedmonteringen av Sverige oavsett om det driver deras få kvarvarande väljare i konkurs.

  Gilla

 • ponnsan62

  Dom ska suga ut allt från folket!
  Själva trixar dom med sinna löner hitt och ditt.Sverige har blivit som Nord Korea.

  Gilla

  • Bosse S

   Med de löner de har, så märks inte elräkningen. Därav noll förståelse för hur vi andra upplever kostnaden.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: