Anders Ygeman, en grekisk tragedi i dubblett


INRIKES. Socialdemokraten Anders Ygeman är energi- och digitaliserings­minister i Sveriges regering. Ygeman har ansvar för digitaliseringspolitik och energipolitik.

Norska ministern: Städa upp ditt eget land, Ygeman

Den norska ministern Sylvi Listhaug reagerar starkt på Anders Ygemans kommentarer om Norge. Listhaug säger till tidningen att Norge ”inte tar några råd från Ygeman eller andra svenska politiker. Jag rekommenderar Ygeman att städa upp sitt eget land innan han undervisar Norge, säger Listhaug.

Bråket började med att statsministern Erna Solberg sa att svenskar har stort inflytande på den högerextrema rörelsen i Norge. Detta fick Ygeman att uppmana Solberg att ”se sig själv i spegeln”, bland annat för att hon samarbetar med Fremskrittspartiet och har utnämnt den kontroversielle Listhaug till minister två gånger.

-Pettersson säger att den som inte vet vad som hände den 12 april 1940 får googla. Tänk på att Anders Ygeman (S) fick sparken den 27 juli 2017. Ygeman var en fara för rikets säkerhet efter den värsta IT-skandalen i vår historia. Nu har han ansvar för IT- och energisektor. Säga vad man vill, S tar hand om de sina kosta vad det kosta vill…

 

TIDIGARE 2019-01-22. Ygeman, en grekisk tragedi för vårt land

INRIKES. En tragedi har i motsatts till en komedi inget lyckligt slut. Jag är rädd för att våra politiker uppträder som om de deltar i en 2500 år gammal grekisk tragedi utan att vara medvetna om det. 

Den 27 juli 2017, för 1,5 år sedan tvingades dåvarande inrikesminister avgå som ansvarig för den värsta IT-skandalen i Sveriges historia.

Sommaren 2018, tre månader innan valet i september, publicerade konstitutionsutskottet sin granskning av affären. Stenhård kritik riktades mot Anders Ygeman (S) och Annan Johansson (S), för att de varken rapporterat eller åtgärdat Transportstyrelsens allvarliga brister.

Om Ygeman skrevs ”Ministern blev förhållandevis tidigt informerad av sitt departement om det inträffade. Han bör då vara tillräckligt insatt för att förstå behovet av att följa utvecklingen och säkerställa att berörda departement och statsrådsberedningen blev informerade. Statsrådet bär ansvaret för dessa brister.”

Nu, drygt sex månader efter konstitutionsutskottets svidande kritik, blir mannen med ansvaret för vad som är känt som Sveriges största IT- och säkerhetsläcka genom tiderna digitaliseringsminister.

Jag kompletterar med Anders Ygemans CV utanför politiken: —

Om Anders Ygeman på bloggen…

-Pettersson säger att vi försöker uppfostra våra barn till att hårt arbete och ärlighet lönar sig, sådant gäller inte Anders Ygeman, han är som en grekisk tragedi. Inte för sig själv, han klarar sig nog, utanför vårt land. Det är kompisrekrytering och dåligt omdöme på hög nivå från statsminister Stefan Löfven.

”Kul att se er igen” sa en nöjd Ygeman när han mötte pressuppbådet efter att ministerposterna hade tillkännagetts i går.

-Pettersson tycker inte det är kul alls…lyssna på Jan Björklund (L) han tycker att Ygeman fått sitt straff, precis som att inte sitta i regeringen i 1,5 år är ett straff och ändå var Jan Björklund med och avsatte Ygeman…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


39 responses to “Anders Ygeman, en grekisk tragedi i dubblett

 • Tony

  Hela den regeringen är en enorm tragedi för folket, och
  denne Ynkelman ska föreställa påläggskalv och eventuell
  efterträdare till den nuvarande katastrofen? Gud ge oss styrka!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  ”Blott Sverige, svenska politiker har”

  Anders Ygeman borde ha städat sitt skrivbord för länge sedan.

  Gilla

 • Mm

  … !!! hittar inte ett rum för att informera statsministern, han visste inte bakgrunden till det uttalande som den norska statsminister gjorde svenska nazister i Norge. Den mannen är en fullständig katastrof liksom hans chef som återinsätter honom i ämbetet. Vilket vanvett, vi dugliga etniska svenskar som håller detta land under armarna och som ständigt saboteras av riksdags- regerings ledamöter.

  Gilla

 • Det får vara nog nu

  Sämsta ministern någonsin i landets historia.

  Gilla

 • ruben

  Så får Sverige ta på sig skam-slöjan igen. Jag antar att A.Y. njuter av att visa sitt avståndstagande för Fremskrittspartiet och helst vill straffa deras väljare. Realpolitik kan vi dock leta med ljus och lykta efter.
  Väljarna i Sverige måste vakna. Jag kan iofs. ha fel men tror inte det.

  Gilla

 • centurion

  Agenda för svenska politiker med hybris :
  1) Säg något ogenomtänkt eller, än värre, gör något korkat eller tom. något kriminellt.
  2) Bli bemött av kraftig kritik spec. på sociala medier.
  3) I stället för att ta det som en man och bemöta kritiken på ett sakligt och moget sätt, tar man saken i egna händer och stryper flödet på nämnda medier. Ty den berättigade kritiken döptes om till Hat.
  4) Därefter är det bara att fortsätta som om inget hade hänt, för kritiken är ju som bortblåst…
  All offentlig makt utgår från folket……….Jo, tjena !

  Gilla

 • Mikael Andersson

  Det är dagens sanning!

  Gilla

 • Hanna

  Feministiska S-regeringen jobbar vidare på att göra oss osams med land efter land, snart är det bara i Palestina som man älskar oss ( och våra miljarder som regnar över dem årligen att delas ut till Hamas självmordsbombares familjer)

  Gilla

  • Det får vara nog nu

   Den här regeringen har inget stöd av svenska folket och har aldrig representerat oss heller utan enbart sina egna intressen. De hade inte heller fått fortsatt regera om det inte vore för C och L. Om någon utomlands frågar hur i helvete vi kunde rösta fram en sådan regering – säg istället att det var riksdagen som röstade fram den och inte väljarna.

   Gilla

 • Nils Dacke

  Våra nordiska grannländer har regeringar och ministrar med sunt förnuft, egna landet först och integritet. Sverige har regeringar och ministrar som tillsammans bildar en samling där fårskallar i jämförelse framstår som förståndiga och som drivs framåt av regimmedia/extremistmedia SVT/DN/AB.

  Gilla

 • ulsansblogg

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Heja Norge. Ni får mer stöd på twitter än ni kan ana.

  Gilla

 • ponnsan62

  Fy fanken .vi har bara skitstövlar i regeringen..
  Kan ni inte flytta till Nya Gunea.där skulle ni passa Ni är helt värdelösa.och ni har förstört Sverige.
  Hur fanken kan ni sova.
  Jag vet ni sover på dagarna
  Skitstövlar är ni .

  Gilla

 • Mikael Andersson

  Löfven har makten att åstadkomma en förändring i vårt sjunkande land! Vad gör idioten, den djäv…Inte ett smack! Ibland kan man se på folk att det inte står rätt till i huvvet! Tycker att Löfven är ett lysande exempel på detta! Jag är 55 år, och varit med om det mesta! Men detta vanstyre av landet SVERIGE slår alla rekord!!

  Gilla

  • Mikael Andersson

   Som sagt! Är 55 år gammal och har sett samhället förändras, men ta mig faan ALDRIG till det bättre! Jag betalar mer och mer skatt för varje år, och får mindre och mindre för för varje skattekrona! Tack din djävel Stefan Löfven!!! Kanske skulle minska invandringen en smula! Är det tänkbart i sossevärlden månne? Jag är 55 bast och VET att sverige var bättre förr! Sverige VAR SÅ OTROLIGT MYCKET BÄTTRE FÖRR!! Det ÅR FAKTA!

   Gilla

 • Maja

  Glömmer inte bort när Sverige var tillfrågad om de ville köpa in sig i norsk olja. Nej tack,njet var svaret.
  Tänk vad vi har förlorat på grund av alla inkompetenta som har beslutat galna saker över våra huvuden.
  Utförsäljning av alla lukrativa företag av Maud Olofsson gör mig mest förbannad.

  Gilla

 • per22

  Ygeman gör utan att förstå det själv, allt för att Facebook och Twitter blir ännu mera utpräglade ”hatsajter”.

  Gilla

  • Mikael Andersson

   Ynkemannen lever upp till sitt namn…Han är väl sosse! HAHAHAHAH!

   Gilla

   • ponnsan62

    Jag tror deet är dags att mäta skallarna på våra makthavare.
    Eller vad tycker du löfven som har erfarenhet i partiet.Du gick ju med när Tage erlander o palme var i partiledare..
    Eller har jag fel?

    Gilla

 • Maya

  Karln förnekar sig aldrig.Så fort han öppnar truten så hoppar det ut grodor.Man skäms som Svensk.Förlåt oss Norska folk.Ni är ett stark och beundransvärt folk. Er nationaldag firar ni på ett föredömligt sätt.Ni är stolta över ert land.Men ni är ju inte fredsskadade som vi är i Sverige.Att sådana här sk.politiker tar sig rätten att ondgöra sig över det över det dom inte har att göra med skall ni bara ta med en klackspark.Den här vittnar bara om stora begåvningsbrister och det är inget unikt bland våra nutida Svenska politiker.

  Gilla

  • Mikael Andersson

   Det är idioten löfven som styr ställer, tyvärr! Påhejad av de j:a miljöpartisterna! Sverige styrs av idioter!! Värsta sortens till råga på allt!!

   Gilla

 • rune

  Varför detta ståhej om ”den högerextrema rörelsen” ?
  Det finns en mycket farligare rörelse som stärker sitt grepp om
  Sverige och Europa.

  Gilla

 • Kent

  Den skräckministär som regerar Sverige nu framstår som ett gäng totalt intilligensbefriade galningar som har drabbats av värsta sortens storhetsvansinne.
  Har inte Anders Ygeman trampat i klaveret väl många gånger nu för att överhuvudtaget ha något förtroende kvar?

  Gilla

 • Gringo

  Ygeman är en tragisk person, bara ännu ett tecken på att socialdemokraterna inte har kunskapen att styra ett land. Alla ministrar i regeringen är ungefär utav samma sort självgoda, inkompetenta, verklighetsfrånvarande, egoistiska och ser bara om sitt egna hus. De struntar helt och hållet i folket och om Sverige finns kvar imorgon.

  Gilla

 • Mikael Andersson

  Norge är ett välfärdsland som ligger långt före Sverige som snart är ett u-land!

  Gilla

 • putte

  Jag har sagt det förr men trotts det säger jag det igen , i Sverige är det fullständigt omöjligt att bli av med inkompetenta politiker .
  Det är som att försöka att klubba ihjäl en mullsork slår man ner den i ett hål så kan man ge sig katten på att han dyker upp i ett annat bakom ryggen
  Och var fick Ygeman sin ide ifrån att kasta sig över Norge det är väl inte inom hans fögderi att uttala sig om deras bekymmer , sedan kan man konstatera att det är många i den Svenska Sregeringen som borde hålla sig ifrån både facebook och tvitter för sin egen skull för har man inget vettigt att framföra så är det bättre att låta bli .

  Gilla

  • Mikael Andersson

   Sverige skämmer ut sig, Gång på gång! Sverige styrs av idioter…Menat SOSSEDRÄGG! Jag är 55 plus. Har alltid gjort rätt förr mig!Alltid betalat min skatt!! Dagens SOSSEDRÄGG som tillåts styra detta j-a land; Eller rättare sagt MILJÖPARTISVINEN med sina sketna 4% FÖRSTÖR vårt vackra gamla SVERIGE! Reagera nån gång för f-n!

   Gilla

   • Mikael Andersson

    Svarar själv! Finns ett och annat stavfel i mitt inlägg! Lätt gjort när man är arg! Sverige går åt he-te!!Bort med sossej-arna! Då blir det ordning i riksdagen!!

    Gilla

  • Maja

   ”Det är som att försöka att klubba ihjäl en mullsork slår man ner den i ett hål så kan man ge sig katten på att han dyker upp i ett annat bakom ryggen”
   Här fick jag mig ett gott skratt.Tänkte detta som en nidbild, en slägga i skallen på den och då dyker Lövén upp bakom ryggen.

   Gilla

 • Mikael Andersson

  Sossarna,här med den en gång sparkade ygemannen visar sin framsida…Eller inte!

  Gilla

 • Leif

  Den ena grodan efter den andra kommer från våra ministrar. Ygeman, M Johansson, Strandhäll är väl de som utmärker sig mest på Tvitter så fort det ska kommenteras något.

  Gilla

 • turrim

  Det var en svensk socialdemokratisk statsminister, Per Albin Hansson, som skickade tillbaka det norska kungaparet som flydde från nazisterna. Det var han som tillät permissionstransporter genom Sverige av norska ockupanter.

  I dag har vi en socialdemokratisk statsminister som har öppna gränser och som tillåter semesterresor för svenska bidragspengar till de länder som de påstår att de måste fly från.

  Båda besluten lika ruttna.

  Gilla

 • Anders Karlsson

  Har man gjort bort sig på det makalösa sättet han gjorde borde han vara förpassad till Arbetsförmedlingen. Men Lövfen har en otrolig fingertoppskänsla att hitta de mest inkomputenta politiker som finns och ge dem höga poster. Har alla hållhakar på varandra i den styrande församlingen. Verkar vara inavel hela bunten.

  Gilla

  • Anders Karlsson

   Och så backade Ygeman. Tror inte ens han förstår varför. Antingen är det Wallström eller Ygeman som förolämpar andra stater. Vill de att Sverige skall vara ensamma i den globala världen.
   Avgå, bägge. Ni lär hitta jobb, arbetsmarknaden skriker efter er. Skicka ansökan till McDonalds, Burger King eller Sibylla. Klart ni behöver referenser. Hänvisa till Löfven.

   Gilla

 • ossie

  Ynkeman är en pinsam figur som man får skämmas att man är svensk. För en gångs skull Heja Norge.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: