Tystnar debatten nu?

Ingen människa i sitt sinnes fulla bruk kan eller ska undvika att ta avstånd från det försök till terrorattentat vi i helgen såg i Norge. Lika lite som vi kan eller ska undvika att ta avstånd från all terror och allt våld, oavsett vem som är offer och vem som är förövare.

Det finns dock alltid ett ”men” inklämt i debatten.

Det är givetvis alltid enklare att ta avstånd när det sker här och inte där. När något händer i den demokratiska delen av världen känns det mer som ett slag mot alla demokratiskt sinnade personer än när terror och våld visar sitt fula ansikte i länder där demokratin inte fungerar. Det är ungefär samma fenomen som i efterdyningarna av 2:a världskriget när Hitler och hans nazister fått utstå en välförtjänt granskning av sina illdåd, samtidigt som Stalin och hans kommunister mer eller mindre klarat sig undan denna.

Svenska medier har lyft upp helgens terrorattentat i Norge och det ska de självklart göra, men här kommer just ordet ”men” in i bilden, gestaltat av Borås Tidnings ledarskribent. Läs de här orden noga:

”Dagens invandringskritiker kan mycket väl vara morgondagens vitmaktanhängare…//…Sättet som vi närmar oss frågor om kulturskillnader, religion och verklighetsuppfattning måste…präglas av största möjliga försiktighet och hänsyn”

BT

Läser ni hela debattartikeln inser ni snart vad den går ut på. Vi ska inte längre ges rätten att kritisera eller ens ha en annan uppfattning än den gängse i frågor som berör religion, åsikter eller t.o.m. minoriteter. Vi ska bara vara tysta och låta det som sker ske. Det är väl ingen vild gissning att regeringspartierna och deras stödpartier kommer anamma detta, vilket givetvis kommer att gynna de religioner och etniciteter där kritik redan idag möts med ord som ”rasism” och ”islamofobi”.

Ledarsidorna tar faktiskt upp just detta i dagens artikel.

”Attentatet som sådant har nu lockat ut flera i ljuset som försöker vrida strålkastarljuset åt ett annat håll”

Johan Westerholm tar avstånd från helgens attentat, precis som alla förnuftiga människor, men tänker på intet sätt släppa granskningen av miljöer som vill tysta vår demokrati och förändra vårt samhälle. Jag har inte sett eller läst det själv, men redan nu verkar vissa medier rikta strålkastarljuset bort från kända problem och fram har individer med tvivelaktiga kopplingar klivit fram.

Ledarsidorna

Huruvida detta kommer att påverka stiftelsen Dokus granskning av islamistiska miljöer i Sverige återstår väl att se. Redan idag lever de lite i skymundan till skillnad från Expo som äntrar scenen i parti och minut och som bedriver sin verksamhet med stort stöd av olika intresseorganisationer.

Doku

9 thoughts on “Tystnar debatten nu?

  1. Vill man lägga debatten på en sån låg nivå som BT:s ledarskribent kan man ställa frågan om ”dagens moskébesökare är morgondagens terrorister”?

  2. Lyssna gärna till Swebb TV s lördagsintervju med f.d
    Polisen Conny som sett hur långt ruttenheten på samhällskroppen
    har gått, mycket hör och sevärt.

  3. Ja, det går att koka soppa på en spik. Har varit bortrest, men googlade på moskeattaken i Norge. Inget verkar ju ha hänt mer än att gärningsmannen misstänks ha dödat sin syster.
    Om vi vänder på steken och granskar vad muslimerna gör, är vi nog tyvärr bara glada om dom kan gripas för försök till terrorbrott. Det förefaller vara så att muslimer mördar varenda dag, men det får vi inte läsa i medlöparmedia.
    När de två skandinaviska unga kvinnorna blev mördade eller avrättade i Marocko var det väldigt tyst med kopplingarna till islam från medlöparmedia.
    Jag får nog hålla med dom som tror vi kommer att bli undanträngda av muslimer, men vad kommer Löfven att göra då? Konvertera som Mona Sahlin?

  4. Kan man bli annat än less ?? Utrymmet krymper mer och mer för dom som inte har dom rätta politiska åslikterna.Vi skall bara arbeta och hålla truten.Är du pensionär skall du också hålla tyst.Vi har åsiktspoliser och rökpoliser.Snart uppmanas det väl till att vi skall vara grannpoliser också. Allt detta i gammal god DDR anda.

  5. Ett av världens största genier Albert Pike, *1809 +1891, bl a Kapten under Amerikanska inbördeskriget, Poet, författare, jurist och frimurare, både förutspådde och förespråkade första och andra världskriget, allt finns nedskrivet av honom i ett autentiskt brev. Han förutspådde också hur dessa båda krig skulle sluta samt vad som då skulle ske, samt syftet med dem.
    Även ett krig till väntas, och drivs på, det Tredje Världskriget, mot Islam! Detta borde samtliga SVENSKAR ta del av för att förstå vad som egentligen är på gång, vad som egentligen händer och vad som egentligen har hänt!
    Det tredje kan förhindras genom att lämna EU samt stoppa massinvandringen!

    https://www.dailystar.co.uk/news/latest-news/499303/World-War-3-letter-Albert-Pike-conspiracy-Islam-ISIS-America

  6. Jag varken hyllar eller tar avstånd…jag är Svensk och är neutral till vad som sker i Norge precis som sig bör.

    Svensk MSM är glada att detta skett då dom slipper rapportera om Sveriges förfall….det om något borde debatteras.

    PS: Givetvis har jag noterat vad som har hänt i Norge…men sen tog jag mig i kragen och gick vidare.

Kommentera