En ny majoritet

Aftonbladet/Inizio publicerar idag en ny opinionsundersökning som på intet sätt speglar kommande val…oavsett när det sker.

Det finns dock en liten intressant detalj i denna mätning. Titta på Liberalernas siffra. De ligger förvisso under riksdagsspärren även under Sabunis ledning, men kan de kravla sig över 4% har vi ett block med en ny majoritet…om hon, Kristersson och Busch Thor vågar och kastar prestigen åt sidan. Å andra sidan kan S ta stöd av V om L sviker, men då då står C där och tvingas förhålla sig till ett av de två partier hon lovat att aldrig ta stöd av.

9 thoughts on “En ny majoritet

  1. Tro inte för mycket på en allianskonstellation. Utbyte av samtliga partiledare kanske gör någon liten skillnad, men inget jag tror på.

  2. Rödhettan kan nog Svika igen, det var ju hon som lovade
    att aldrig samarbeta med s. Löfven, hon är ett falskt stycke.

  3. Det låter ju som om klimathysterin inte fått avseddd effekt när MP fortfarande ligger under 4% och de konservativa dessutom ser ut att kunna få egen majoritet…..

    • Om den SVENSKA valmanskåren bestod av enbart Svenskar så skulle sossarna åka ur riksdagen vid nästa val.
      Men nu är det ju inte så. Valmanskåren består i dag av 75% utlänningar.

  4. Vid förra valet 2018, var ju valmyndighetens manipulation uppenbar. Det har säkert även förekommit vid tidigare val och kommer garanterat att fortsätta framöver. Om (mp) och förall del även (fp) tenderar att dansa farligt nära 4%-spärren vid kommande rösträkning på valnatten, så kommer naturligtvis myndigheten att ”justera” siffrorna så att de ”stämmer” med deras agenda. Skulle sedan förra valets paradox inträffa igen ; dvs. att såssarna går rejält bakåt samtidigt som SD går lika mycket framåt, så ”rättar” myndigheten givetvis väljarnas ”misstag”. En usel teater är vad det är. Men rösta ska vi naturligtvis göra ändå, för annars blir vi ju blåsta på spektaklet.

  5. Om både Liberalerna och miljöpartiets siffror skulle bli en verklighet. Så ska de ju plockas bort från S+MP+C+L- stapeln. Blir inte så många procent kvar då.

    Vad gör Centerpartiet då?

    När ska MP vinna röster på sin ”klimat-katastrof” ?

    Hur lågt kan sossarna sjunka?

    När ska alla partier börja prata om verkligheten och det sakpolitiska viktiga?

    • Du skriver frågan -”det sakpolitiska viktigt?
      Njaee sakpolitik är fjärran långt borta, som du antyder, för merparten.
      -”Det Svenska tillståndet” är att det röstas ej på politik det röstas på ett parti.
      Betyder att aktuell regering kommer att kvarstå vid nästkommande parti-val till riksdag dock diverse bokstav-kombinationer faller givet bort, av anledning att Islam med sin tillbedjare öppnar upp ett eget för inträde till, Sverige.

      Därefter blir det åka-av så håll i huvudbonaden, spännande blir det.

Kommentera