Att värdera nyheter


Igår kunde vi läsa om nya våldtäkter, bomber, mord, rån och en välfärd som inte längre håller vad den lovar.

SVT:s nyhetssändningar berörde inte detta, utan valde att på bästa sändningstid ta upp det eventuella sambandet mellan porrtittande och impotens. Ni vet att vi alla finansierar Hanna Stjärnes skötebarn med våra skattepengar?

SVT


12 responses to “Att värdera nyheter

 • Reinhard

  Antalet mord har inte ökat i Sverige. Det dödliga våldet har gått neråt i antal döda i trettio år, trots att befolkningen ökat.
  Sen man började kalla det som tidigare benämndes sexuellt ofredande och liknande brott för våldtäkt har det såklart skett en ökning av antalet anmälda våldtäkter.
  Petterson, saklighet och fakta bidrar till ökad trovärdighet, även om det inte verkar ha någon större betydelse här, så länge det är invsndringens fel så verkar det bli tummen upp i kommentarsfälten.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Hmmm, ja de viktigaste nyheterna först !!!!!!!
  Med andra ord impotens.

  Gilla

 • Tony

  Ja det sägs mycket om till exempel prostitution, alltså där
  män köper sex av kvinnor, Men har ni någonstans sett
  att när Batikhäxorna gör samma sak med Afghanpojkarna,
  men då tittar det fega samhället åt andra hållet, då är det
  tydligen lagligt, eller rättare sagt lagarna ska bara följas av
  vissa?

  Gilla

 • Weronica Selby

  ar det for att uppmuntra prostitution

  Gilla

 • Anders Karlsson

  Hanna Stjärne är en kompetent kvinna. Hon lyder regeringens minsta vink. Fokusera på allt utom invandringen, töj gränserna och dra i skinnet. Ljug gärna och förklara allas lika värde. Strunta i FN (FN vill inte ha PUT). Som sagt, hon är kompetent!

  Gilla

 • ossie

  Rån mord våldtäkter i Sverige är ju föga intressant det hör ju till vår vardag numera men när det sker i USA så man kan skylla Trump för det då är det högintressant.

  Gilla

  • Reinhard

   Hur många fler mord ser vi idag i Sverige jämfört med Sverige för 30 år sen?
   Svaret är att det är färre, ganska mycket färre dessutom. Antalet fall av dödligt våld är 30-40 fall lägre än för 30 år sen. Det är ett bra och enkelt mätvärde eftersom att mörkertalen är ytterst få och siffrorna inte styrs av vilja att anmäla eller vad som rubriceras som dödligt våld.
   Så utifrån det måste risken att dö på grund av kriminella handlingar anses lägre idag. Vilket är positivt.

   Gilla

   • Pettersson

    BRÅ: Det dödliga våldet ökar kraftigt.

    Det dödliga våldet ökar i Sverige, konstaterar nu Brå. ”Efter en längre tids nedåtgående trend har antalet fall av dödligt våld ökat de senaste åren”, skriver man om sin nya rapport.

    Dödligt våld kopplat till kriminella konflikter har rentav ökat kraftigt, medan dödligt familjevåld minskat.

    ”Vad DN inte nämner är att det inte är våldet som har sjunkit, det är antal som dör av våldet. Bättre ambulans och akutvård räddar dramatiskt fler våldsoffer. Antal anmälda mordförsök har inte sjunkit, däremot sjönk andel som dör av våldet. Dessa tendenser finns även i andra länder och är inte synonymt med minskat kriminalitet. När dödlighet från given mängd våld sjunker är antal som dör ett missvisande mått på brottslighet. Rättspatolog Jovan Rajs gav detta exempel ‘Lasermannen sköt elva personer, varav en dog. På 30-talet skulle åtta eller nio ha avlidit, på 70-talet ungefär fem och i dag förmodligen ingen'”,

    https://twnews.se/se-news/bra-det-dodliga-valdet-okar-kraftigt

    Gilla

 • Kungen

  Ju mer våldtäkter och misshandel, skjutningar och rån det är desto mer desperata blir svt. Vad ska dom fylla programtiden med. Eftersom de aldrig talar om verkligheten så tryter ämnena i rask takt. De framstår alltmer som patetiska verklighetsfrånvända idioter

  Gilla

 • rune

  Kan man förvänta sig annat från StasiTV.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: