Machete-gäng rånade flera i Täby


BROTTSLIGHET. Ett brutalt rån inträffade i fredags kväll vid Byängsskolan i Täby. Minst sex svartklädda unga rånare beväpnade med pistol, batong, knivar och machete ska ha tvingat en handfull tonåringar och tre vuxna att lämna ifrån sig mobiler, pengar, smycken och märkeskläder, rapporterar tidningen Mitti

Ungdomar som rånar ungdomar på mobil och märkeskläder har blivit vanligare och störst är ökningen i Stockholmsområdet. Men rånet vid i Täby  sticker ut eftersom de misstänkta rånarnas tillvägagångssätt var synnerligen hänsynslöst.

-Pettersson säger att våldet kryper närmare de ”fina” områdena Östermalm och Täby, rånarna från ”orten” kallar det lagret och skafferiet. Bara att hämta hos de välbeställda.

Jag undrar hur länge det dröjer innan media och politiker törs tala klarspråk och berätta att det är invandrarungdomar som rånar svenska ungdomar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


15 responses to “Machete-gäng rånade flera i Täby

 • Kenth Andersson

  Som sagt, Sverige är tryggt !

  Gilla

 • eugenecork


  det vi vi upplever idag, bara de 1:a stapplande
  stegen mot total kalops av Svenska Samhället
  …sossarna har största skuld i detta, de andra 6
  är medvetna om sin INKOPITENS och släpper
  fram sossarna som är helt omedvetna om sin
  inkomstens…överträffade bara av sina väljare
  …största svikarna (anser iaf jag) är de övriga 6
  i 2:a hand deras väljares, som låter spektaklet
  fortgå den ena efter den 2:a mandatperioden
  …finns ingen som helst anledning att rösta i ett
  land som är fyllt av 65% hel och halvidioter +
  15-20 % Kronblommare som inte har någon
  uppfattning om tid och rum överhuvudtaget
  …så Tacka Fan för att man blir bittrare för var
  dag, man plågas över att behöva genomlida 😠

  Gilla

 • Greger

  Intressant att skolan ligger nära asylboendet.
  Vet inte om boendet är kvar men det är en plats och ett område ”asylsökande” känner till vid det är laget. Därmed inte sagt att det är asylsökande eller invandrare som rånat men machete låter inte direkt ursvenskt.

  Gilla

 • Conny Tillman

  Och jag tror inte folk fattar nu är det demokratikris som gäller i en förtäckt klimatkris . Bara försök förstå IPPC nya rapport , Och fattar inte folk det så kommer dom bli förvånade när dom enbart kan köpa kanin föda . Dom kör all in nu , med barn i spetsen som klimataktivister i bästa Mao anda . Får dom tag om Demokratin , jag vet inte hur det ska gå . Men dom försöker med nya lagar likt Hitler . Trist för ungarna som demonstrerar för sin egen död . För när FN,s lagar slår igenom , då är vi inga 7 miljarder längre . År 535-536 kommer kännas som en liten svält och massdöd . Blev lite mycket det här , men machetegänget fick igång mej . 🙂

  Gilla

  • Stenbock

   Kloka ord,hörde i kvällens nyheter från Tyskland,att nu kött o. charkprodukter skall få en 12 %-ig momshöjning, Orsaken var att vi nu levande,äter för mycket av dessa ”skadliga produkter”. Allt med tanke på ”klimatet” !!
   Börja fundera över vad de ytterligare skall straffa de ”fattigpensionärer” som knegat samman det tyska undret ?
   Inte drabbar detta de bättre situerade….

   Gilla

 • Stenbock

  Hur många av oss vuxna kunde drömma om,att vi på ålderns höst,skulle få uppleva mord o. överfall med macheter i nuvarande f.d.Sverige ?
  Vidare hur många av oss kunde ens drömma om,att vi 2019 skulle se vandrande svartklädda spöken i städerna och Moskéer växa upp som svampat ur jorden ? ”Är det konstigt att vi längtar bort nån gång” ?

  Gilla

 • Conny Tillman

  Machetegäng det låter det . Håller med Tore, Rwanda 2.0 . Och det är fan ingen klassfråga , bara för att man är fattig eller kommer från arbetarmiljö så blir man inte per automatik en rånare , det är ju fel i huvet på folk som tänker så . Och jag kan säga att det här med fossilfritt samhälle , då ska ni få se på klasskillnader som ni bara kan hitta i forntid . Då blir det herrar och trälar . Så stå upp mot sosseriet och FN och hela klimathysterin , för dom kommer äga era liv . Man kan säga att klimatet”är” en ödesfråga , det handlar om våran frihet . Och dom vill ta den ifrån oss . https://www.va.se/nyheter/2018/08/07/forskarlarm-varlden-narmar-sig-katastrofscenariot-hothouse-earth-utan-atervando/?fbclid=IwAR2EvOCDD4jMHLI8QpIrRsAgPcrXq787KyyF7Lo029dI42FVSvnKKoCL3t4 Så vill forskarna undvika en ’hothouse earth’:
  Skapa tydligt förvaltarskap då det gäller jordens biosfär, klimat och samhälle.
  Skapa en global ekonomi helt fri från koldioxidutsläpp.
  Utöka jordens kolsänkor (kolsänkor som världshaven och växande vegetation fungerar som motsatsen till en kolkälla i det att kolsänkor urlakar koldioxid från atmosfären i stället för att spä på utsläppen).
  Tekniska innovationer, beteendeförändringar och förändrade sociala värderingar…………………………………………………………………….. Läs det här så förstår ni hur dom ska ta över våra liv . Det här med Beteendeförändringar och sociala värderingar , var hamnar vi då ? Ja inte är det något jag vill vara med om …

  Gilla

  • Hajo

   Jag ger inte mycket för någon såkallad klimatkris.

   Däremot tror jag på miljökatastrof.

   Ett exempel är USA.
   Där har man odlat istortsett samma spannmål på Otroligt stora arealer i decennier + att man sprejat kemikalier. Mark/jord behöver vila för att återhämta sig….

   Maskar som luckrar upp jorden och hjälper växter på olika sätt har försvunnit.

   När maskarna är borta blir jorden till slut hård som betong. Det gör det svårare för vatten att tränga ner.
   Resultatet blir en steril hårt packad sand/sten/jord utan viktiga mikroorganismer som alla växter behöver.

   Ett annat exempel kan vara Bi-döden.
   Det va ett tag sedan man läste om den., men bin är självklart viktiga.

   Gilla

 • per22

  Sanningen börjar krypa in på Fredrik Reinfeldt egna kvarter.
  Var det så här du ville ha det Fredrik?
  Varför vill du svenskarna så illa?

  Gilla

 • Jonna

  Såja, nu ska vi vara lugna och öppna våra hjärtan!

  Gilla

 • Tore

  Rwanda 2.0

  Gilla

 • Eh

  Politikerna läser DN, ser på SVT, lyssnar på radion och där är det ganska ok! OM det är så att de vet vad som sker och inte GÖR något åt det är det skrämmande för då har de en agenda med Sverige som de inte är öppna med. ELLER! ve och fasa, det kanske inte är de som bestämmer?

  Gilla

 • Saga

  Nu överdriver du. Det är fattigdomen som gör att folk (svenskar och invandrare) söker sig till de mer välbärgade områdena för att de inte får tillräckligt hemma. Vårt samhälle borde höja deras löner eller i värsta fall löner. Är det rätt att en fjant som inget gjort tjänar en miljard medan invandraren eller en ”fattig svensk” arbetar häcken av sig för småsmulor?

  Se det så, det är en traditionell klassfråga, inget annat och framför allt inget nytt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: