Se upp när sanningen kommer före fakta

MEDIA. Det handlar om busschauffören som inte lät Amanda Hansson åka med för att hon var för lätt klädd och vi på alternativa medier antog att det var för att chauffören var muslim. 

Chauffören har genom sin arbetsgivare förnekat att några religiösa motiv låg bakom, men någon från media har fortfarande inte varit i kontakt med busschauffören. Vi vet inget som helst om honom. Bara att han via sin arbetsgivare förnekat religiösa motiv och att han skall genomgå en månadslång utbildning/ kurs av ännu så länge okänd okänt syfte. Och det efter 20 år som busschaufför. Något är skumt.

Bergsturken Özz Nujen har också lagt sig i, han borde vara tyst när det gäller muslimer eller fråga svågern.

Sofia Nerbrand kräver en ursäkt på ledarplats i Dagens Nyheter (tyvärr betalvägg)

Undrar varför inte DN skickar en stjärnreporter och intervjuar busschauffören om de verkliga motiven till att Amanda inte fick åka med.

Hanif Bali är ironisk och undrar vad han ska be om ursäkt för…

Stör sig Nerbrant att Malmö benämns på arabiska?Svenskar med svensk bakgrund är redan en minoritet i Malmö (45%). Dessa har minskat i absoluta antal i Malmö trots att befolkningen ökat med ca 25 % senaste 10 åren. Arabiskan var redan för 10 år sedan det näst största språket i Malmö.

Är Nordens Ramallah (Palestinas huvudstad) inte smickrande? Vi kallade ju det för Nordens Chicago men nu när de jagat ut judarna ur stan är väl bara lämpligt att kalla spaden för spade. 1970 hade judiska församlingen i Malmö 2000 medlemmar, idag är några hundra kvar.

Nästan var 11:e Malmöbo i arbetsför ålder lever på socialbidrag. Mitt i en högkonjunktur. Motsvarande för hela riket är var 25:e. Malmö har fler skjutningar än alla andra nordiska huvudstäder tillsammans.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Se upp när sanningen kommer före fakta

  1. ”Det är vare sig snyggt eller ofarligt” säger Bergsturken
    Öss Nyjen, Nej det är det min själ inte att betala svarta
    löner till figurer med hat motiv som inte borde befinna
    sig i Sverige. Ta åtminstone och betala in skatten på
    dom Svarta pengar du avlönade honom med!

  2. Özz var inte det han som hade kopplingar till Mördaren på Drottninggatan.
    Rätta mig om jaag har fel

  3. Att busschauffören förnekar att det ligger några ’religiösa motiv’ bakom säger ju egentligen allt.

    Han lär då högst troligen inte vara kristen, buddist, hinduisk, taoist, ateist eller någon annan religion utom en… Gissa vilken?!

    Elementary my dear Watson!

  4. Jag minns när vi 70 talet utsattes för charmkurser. Då var vi tjänstevilliga och serviceorienterade , så jag förstod aldrig varför det var nödvändigt över huvud taget.
    I dag kan man knappast kalla någon speciellt engagerad i kunderna.

  5. Att busschauffören förnekar att det ligger några ’religiösa motiv’ bakom säger ju egentligen allt.

    Han lär då högst troligen inte vara kristen, buddist, hinduist, taoist, ateist eller någon annan religion utom en… Gissa vilken?!

    Elementary my dear Watson!

  6. Om det hade varit en svensk busschaufför, hade vi nog sett både namn och bild i media.

  7. Vill dom ha det till att antagandet av att det var en muslim berodde på fördomar?
    Man kan väl säga att det är det om man vill men i vart fall blir det lätt sådana fördomar när man dels läser att det inte är tillåtet att vara lättklädd enligt sharia, dels sett själv hur någon beslöjad (som jag antar är muslim) tittar argt på någon lättklädd, ungefär som om den personen var något vederstyggeligt.

    • Det sägs att vi själva skapar fördomar genom en s.k. hjärnaktivitet, men bakom en fördom finns ofta en sanning.

    • Ja tyvärr, såg att han kommer vara med i ”klassfesten” på tv4 jag kommer inte att titta. Mår bara dåligt när jag ser honom.

Kommentera