Fackliga krav på skattehöjningar, men när kommer superekonomin?


EKONOMI. Svensk ekonomi började krympa under andra kvartalet. Den oväntat kraftiga inbromsningen sprider oro bland ekonomer och följs nu av nya fackliga krav på höjda skatter, för att finansiera välfärd och svaga kommuner, skriver Norrbottenskuriren

LO:s chefsekonom Ola Pettersson är inte förvånad över avmattningen och vill se resoluta åtgärder från regeringens sida.

I det här läget är det behoven som behöver styra och de flesta svenskar vill ha en bra välfärd. Då blir du tvungen att höja skattekvoten ett par procentenheter de närmaste åren, säger Ola Pettersson.

Jag tror det är bra om den höjningen sker på de statliga skatterna och inte på kommunalskatterna, tillägger han. Sveriges så kallade skattekvot beräknas i år till 43,4 procent, enligt Finansdepartementet. Det kan jämföras med 49 procent för 20 år sedan och 42,5 procent under Fredrik Reinfeldts alliansregerings sista år vid makten 2014.

-Pettersson antar att LO inte har någon lust att dra ned på det som kostar för att rädda välfärden…

Dagens Industri, och LO-chefen Karl-Petter Thorwaldsson den 16 december 2015. Alltså efter den stora invandringsvågen 2015.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


32 responses to “Fackliga krav på skattehöjningar, men när kommer superekonomin?

 • Richard's tankar om politik

  Facket är ju underbart… Hittade ett roligt utdrag från min psykjournal.

  Gilla

 • Olof.p

  Nu är jag snart pensionär så det passar bra om det är lite längre fram nu.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Enligt en prognos så är världen nu på väg in i en kraftig lågkonjunktur som naturligtvis även drabbar det alltid så rika mångkulturella Sverige !
  Spännande utveckling.
  Naturligtvis kommer inte nysvenskar att drabbas det blir som vanligt vården och äldreomsorgen och andra grupper som får dra åt svångremmen, det är skillnad på folk och folk i detta trygga land !!!!!!!!!!!

  Gilla

 • Beirut

  Nu börjar artiklar och reportage i MSM i god tid inför den oundvikliga lågkonjunkturen, och det ska nu vankas in i Svensson att det uteslutande beror på sådant som Brexit, Trump etc. Supernationen Absurdistan kan ju förstås inte göra något fel, det kommer att vara alla andras fel.
  Min son är nationalekonom, och han uppmanar mig att ta ut mina besparingar, köpa frystorkad mat, drivmedel, mediciner etc och bunkra inför kollapsen. Själv lutar det åt att han sticker till ett vettigare skött land.
  När de unga, högutbildade tänker i dessa banor, då är en nation dömd.

  Gilla

 • Nosferatu

  Lågkonjunkturen kommer snabbare än beräknat fick vi höra ikväll.
  Tjo-ho, samtidigt med denna anländer över 300 000 asyl-och anhöriginvandrare.
  Har vi haft problem de senaste åren lär dessa blekna mot det som komma skall.

  Gilla

 • Argus

  Snubblade över denna på nätet:

  Teach your kids about socialism by making them clean the bathroom.

  Then, pay them 10 dollars.
  Then take 7 of those dollars.

  And give those seven dollars to their sibling who didn’t work.

  I bet tour child won’t be a socialist for long.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Höja skatter för att dölja dagens samhällsras efter en 40-årig katastrofal och totalt okontrollerad massinvandring är naturligtvis facket och den övriga extremvänstern melodi, bara ljuga och mörka !

  Gilla

 • Avmaskad

  Thorwaldsson är mannen som gav ansikte åt självmålsläggare i förtroendebranschen.
  Ett mer korkat påstående får man leta efter. Så uppenbara lögner går inte många på ens bland vänsterblivna.

  Gilla

 • rune

  Höj skatten !!! , men bara för sossar,kommunister,miljöpartister ,liberaler,centerpartister och så kallade kändisar. Tänk om detta hade varit möjligt,då hade man kunnat skratta gott.

  Gilla

 • Billy Boy

  Karl-Petter Thorwaldsson (LO) har ju själsfränder på yttersta vänsterkanten såsom Jonas Sjöstedt (V) och Göran Greider (chefredaktör för den socialdemokratiska tidningen Dala-Demokraten) som båda förespråkar ungefär den här skattenivån …

  Då skulle den genomsnittliga inkomsttagaren få uppleva det här rent outhärdliga skattetrycket …

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Snälla Snälla…IDIOTIN ÄR TOTAL !!!

  Bara en superidiot begär högre skatter !!!

  Finns bara ett sätt att stoppa idiotin samt sönderfallet , och det är betydligt lägre skatter !
  Det är först då välfärden, pensionerna, skolor, sjukvård, äldrevård, barnbidrag, och ett allmänt fungerande samhälle kommer fungera !

  Detta genom lägre skatter så tvingar det till ett agerande och ansvar av våra pengar, där förstånd måste råda.
  Har vi (Sverige) ett ”normalt” skatteläge, så kan vi endast lägga pengarna där de verkligen behövs, och på så sätt få ett agerande och förstånd för ett fungerande samhälle.
  Idag finns det för mycket skattepengar, och det bidrar till ett agerande där oansvarslöshet, oförstånd och viss del idioti råder.
  Det skickas pengar utomlands till pakter som ger ökade terrorbrott, till idiotprojekt och det vräks ut pengar i Sverige till EN VINST FÖR SAMHÄLLET, utan nån redovisning eller konsekvensanalys av detta sjuka beteende.

  SÅ….LÄGRE…LÅGA SKATTER ÄR ENDA VÄGEN FÖR EN SÄKER FRAMTID DÄR FÄRRE BROTT KOMMER RÅDA, DÄR EKONOMIN BLOMSTRAR, FÖRSTÅND RÅDER , HARMONI OCH ANSVAR ÄR LEDORD I EN LJUS FRAMTID.

  Ps. Vem vill betala skatt, när våra kvinnor och barn våldtas, och de sk. ledarna i Sverige blundar och spottar offren i ansiktet, och där det finns resurser och pengar till att jaga svenskar som har klappat nån kvinna på knät för 5 år sedan !?
  SVERIGES IDIOTI MÅSTE MINSKAS, GÄRNA UPPHÖRA !!!
  MAN TROR MAN ÄR MED I EN SJUK DOLDA KAMERAN FILM, när man lever i Sverige !

  Gilla

 • Anders Nilsson

  Regeringen vågar inte knysta om skattehöjningar för de vet att då kommer folket kräva bidragsbegränsningar åt regeringens älsklingar.

  Gilla

 • Tony

  Superekonomin kommer när man stoppat invandringen
  förpassat ett par hundra tusen hem dit dom hör,
  samt straff efter graden av våld o inga straffrabatter..
  Då kommer Sverige att blomstra!

  Gilla

 • SVENSK

  ”Superekonomin” är redan här, inte för SVENSKAR, men för utlänningarna, särskilt de kriminella, som får pengar, slipper bli utvisade och behöver inte göra ett jota. ”svenska” staten dvs skattebetalarna står för försörjningen samt alla kostnader som den grova brottsligheten orsakar.

  Gilla

 • Ekonomen

  Sänk räntan !

  Gilla

 • Nicklas

  Men det skulle ju bli sååå lönsamt lite längre fram.

  Gillad av 1 person

 • Mike E

  Sveriges tid som välståndsland är över. Det kan ses tydligt på alla områden. Från och med nu kommer det att går neråt.

  Gilla

 • ponnsan62

  Löfven du som är sosse.varför blir. allt sämre..Har du något svar på det.

  Gilla

 • Bajen666

  Fackpampar och politiker blir inte nöjda innan skatten är 99,9% av inarbetat arbete…vad som händer i slutändan bryr dom sig inte om…ty dom har myglat undan kapital till sig själva och närmsta.

  Vad vi behöver är skottpengar på idioter och vänsterblivna…i och för sig samma sak….men ni förstår.

  Gilla

 • Nosferatu

  Tänk på alla de miljarder som försvunnit i det svarta hål som kallas migrationspolitik och även K-P borde inse att vi kunde ha sänkt och inte höjt skatter.
  Hans eget parti har en stor skuld i detta.

  Gilla

 • Kattsand

  Har det något att göra med alla konkursmässiga kommuner?
  Fast vi kommer nog få höra att det beror på att vi haft för låg invandring och därmed behöver ta in fler….

  Gilla

 • Maja

  I nyheter just nu: 6500 bärplockare har fått uppehållstillstånd i Sverige trots att det inte finns bär att plocka.Fint det här, nu kan de gå och hämta bidrag. Sverige är ett sjukt land, fullständigt galet .
  Det verkar som de jävlas med oss några arma som försöker arbeta ihop till finanserna och betalar skatt.

  Gilla

  • Andersson

   Ärm det inte arbetstillstånd du menar eller har jag missat nått på nyheterna?

   Gilla

   • Maja

    Nu blev jag osäker. Hittade det här på google, en gammal nyhet men ändå.

    ”Enligt Dalarnas Tidningar har vietnameserna kontakt som krävs för att få uppehållstillstånd, men enligt dem själva stämmer det inte med det som de skrev på innan de lämnade sitt hemland. Enligt tidningen framgår det av kontraktet att det är ett svenskt bärföretag som är samarbetspartner till ett vietnamesiskt bemanningsföretag. ”
    Det krävs uppehållstillstånd, ytterligare ett hål att krypa in i landet ,om det här stämmer.

    Gilla

 • Maja

  Hur fan kan Thorvaldsson ljuga folket rätt upp i ansikte. Av flotta bilar bland invandrarna ser det ut att de tjänar ohyggligt med pengar. Ändå hör jag att de inte arbetar, pengarna trillar på konton ändå.
  Oss vanliga skattebetalare kommer nog snart ett krav på att vi betalar 110 % i skatt .
  Själv arbetar jag 7 dagar i veckan 12 timmar per dag, att de inte kommer på att veckan kan förlängas med en dag till så att vi kommer ikapp ekonomin. Sjukt och för jävligt.
  SLUTA LJUGA.

  Gilla

 • Gringo

  Ja man undrar ju hur de tänkte, varför tänkte de överhuvudtaget, man undrar vad de gör på sina jobb, tänker gör de iallafall inte. Arbeta verkar de inte heller göra bara åt sig själva, för de enda lönerna som har stiget ordentligt är just fackens och politikernas, allt folket får är högre skatter, dyrare mat och titta på medans våra skattepengar går till folk som inte har dragit in en enda krona till systemet. De är VÅRA skattepengar och jag vill inte ge bort mina pengar på det sättet. Avsätt hycklarna allt det gör är att ljuga och sno åt sig våra pengar, de vill inte folkets väl.

  Gilla

 • ossie

  Samtidigt som man vräker ut 100 tals miljarder på invandrarna så kräver dessa sosse idioter ytterligare höjda skatter från ett folk som redan har världens högsta skatter. Man tar sig för pannan.

  Gilla

 • Argus

  Jag tror att DI missuppfattade Svart.., f’låt, Karl-Petter? Sa han inte att Sverige skulle få ”suparekonomi”, det vill säga panta tomglas som Brusige Berra?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: