Indien förbjuder muslimsk skilsmässa

ISLAM. I Indien lever runt 170 miljoner muslimer och Indien är därmed världens näst folkrikaste muslimska land. Nu har Indiens parlament röstat igenom ett lagförslag som ska förbjuda muslimska män från att kunna skiljas från sina hustrur enbart genom att tre gånger uttala ordet ”talaq”, skilsmässa på arabiska.

Premiärminister Narendra Modi twittrade efter beslutet att en ”medeltida sedvänja till slut kastats i historiens soptunna”.

”Det här är en seger för rättvisa mellan könen som kommer att främja jämlikheten i samhället”, skriver Modi. Nu krävs bara presidentens signatur, vilket ses som en formalitet, innan lagen kan träda i kraft.

Fler än 20 länder, inklusive Pakistan och Bangladesh, har redan förbjudit sedvänjan och det visar att det går att bryta mot den ”oföränderliga koranen” bara politikerna samlar mod.

Al Jazeera

-Pettersson säger att det är inte bara skilsmässor som är medeltida i Islam, jag skulle gärna se att hela ideologin kastades på historiens sophög.

Islams erövring av Indien – den blodigaste i historien

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Indien förbjuder muslimsk skilsmässa

  1. Hmm jag tror många kvinnor gillar och uppskattar denna ”sedvänja”, tre simpla ord så vips är man av med en idiot.

  2. Enligt Svetsaren säger han att vi har inte talat illa om Islam
    och kommer aldrig att göra det heller???

    Det innebär då att Muslimer kan bete sig hur illa som helst
    i Islams namn,för ingen kritik kommer att komma från Sverige?

    Ja ungefär så har det ju också fungerat. ..

  3. De stackars Indiska muslimerna får flytta till svetsarens muslimska religionfria och paradis Sverige istället och utöva sin och för 7 klövern fredliga och heliga religion !

Kommentera