Tour de France avbrutet på grund av snö

VÄDER. I media hör vi i dagarna mest om sol och värme men idag tvingades arrangörerna avbryta den 19:e etappen av Tour de France i franska Alperna på grund av en snö/hagelstorm. Vädersituationen orsakar ett allt för farligt läge för cyklisterna.

Målgången bestämdes till en plats som redan passerats och Julian Alaphilippe blev av med den gula ledartröjan för första gången på fjorton tävlingsdagar – ny ledare är colombianen Egan Bernal.

Storfavoriten Thibaut Pinot, som låg femma inför etappen, tvingades bryta efter en muskelbristning i ena låret. Han lämnade loppet i tårar.

9 thoughts on “Tour de France avbrutet på grund av snö

  1. LOL. Dock helt fel att ta ifrån Julian ledartröjan. Alla vet att varje etapp är en schack match, och att de bästa åkarna tar det lugnt ända tills slutet. Noteringsvärdigt att inga andra priser delades ut för denna etappen. Ingen etappvinnare heller. ?!

  2. Klimatet reglerar sig själv, som det kanske alltid gjort. Ja det finns många frågetecken, som inte ska betalas med dyrbara skattepengar.

  3. Se där, så går det om man bara litar på vädergudarna och inte blotar till klimatguden! Greta förklarar att blotet blir störst för bergsetapper; ty ju närmare himlen man kommer desto större blir av naturliga skäl inverkan på klimatet. Hon tillägger att klimatguden föredrar blot som erläggs i Swish och upplåter därför, i egenskap av dennes enfödda dotter här på jorden, sitt eget mobilnummer till alla blotare som vill ”tämja klimatet”.

  4. Greta och hennes följare skulle må bra av att åka ner till sydöstra Frankrike och svalka ner sina överhettade hjärnor.

  5. Om man läser lite mellan raderna betr. Greta´s budskap, och tar till sig det att människan också bidrar med co2 (egentligen bara nyttig). Då blir slutsatsen att : ”för att mänskligheten ska kunna överleva, måste vi alla lägga oss ner och dööö”.

  6. Det är precis sådant här som är orsaken till att de klimattroende ändrade benämningen från Globaluppvärmning till Klimatförändringar.
    Nu kan de använda oavsett väder.

Kommentera