Carl Bildt läxar upp Donald Trump

DUBBELMORAL. Sveriges f.d statsmnister och f.d. utrikesminister Carl Bildt Twittrar upp USA:s president Donald Trump för att Trump lägger sig i andra länders rättssystem. 

-Pettersson undrar om Bildt har glömt alla gånger han lagt sig i andra länders affärer, bland annat när Bildt engagerade sig i fallet med vänsterextremisterna Martin Schibbye och Johan Persson som tagit sig in olagligt i Etiopien tillsammans med en muslimsk gerilla och blev dömda till elva års fängelse för terrorbrott. Dessa två lyckades utrikesminister Carl Bildt få fria efter 14 månader. Vad det kostade under bordet vet vi inte.

Herr Bildt verkar tro att dubbelmoral betyder dubbelt så bra…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Carl Bildt läxar upp Donald Trump

  1. Calle drömmer::
    Varför har inte jag samma pondus som Trump..
    Jag får väl kram min nalle i stället.

  2. Han kan ju börja med att tvätta sin egen smutsiga byk
    i fallet med Estonia, innan han lär andra hur dom ska bete sig..

  3. Är det inte bättre han koncentrerar sig på sin mer eller mindre galna fru.?

    Hon talar galet ser galen ut och blir helt till sig i trosan om hon inte får som hon vill….helt klart mycket värre än hjälten Trump.

  4. Människan är nog det dummaste djur som någonsin trampat på jorden.
    1. Det finns inget annat djur som dödar för nöjes skull.
    2. När människan fått ihop tillräckligt med pengar så börjar han mörda andra människor som inte tycker som han.
    3. Alla rika människor tycker att man skall få göra precis som man vill utan att få något straff för det.
    Det är de rika som är de stora förbrytarna på jorden.

  5. Märkligt…. dom som står och skriker nu (all svensk media och politiker) att Trump lägger sig i….. e samma som begär att Regeringen skall få Isaak Dawit fri….. nej nej inte lägga sig i andra länders rättsystem…. hmmmm

  6. En president, en statsminister eller andra höga digniteter har en skyldighet i att värna sina medborgare.
    Schibbye och Person nämns, men glöm inte Dawit Isaak, Gui Minhai och alla stackars IS-anhängare.

  7. Trump har så klart ingen aning om vem Bildt är och har säkerligen inte ens läst vad Bildt skriver.

  8. Precis som Petterson noterat har Kalle Stropp själv lagd sig i andra länders affärer.
    Han är arketypen för narcissistisk självgodhet utan att ha täckning för det.

  9. Hade inte Bildt lagt sig i Estlands sjöfart( Estonia) hade runt 900 personer överlevt!
    Bildt var medskyldig , de sägs att de hade smuggelgods i form av vapen….Så mycket som han har lagt sig i mellanösterns länders inre angelägenheter , så han bör vara väldigt tyst.
    Varför talar inte media om detta ?

  10. Hur vore det om herr Bildt tog tag i problemen som hans efterföljare inom partiet har skapat, öppna era hjärtan typ. Men det vore väl att kasta in en flock elefanter i ett glashus

    Det ska alltid gnällas på andras politik, inte den egna framförda politiken. En arbetare skall aldrig kunna göra sig ekonomiskt oberoende, för dom pengarna ska skattas och föras över till icke arbetande utan motprestation

    • Regeringen Carlsson II är den senaste (sista?) regering som faktiskt gjort något för att skydda svenska folket med sitt Luciabeslut 1989. När regeringen Bildt tillträdde så ställde Bengt Westerberg det ultimativa kravet att Luciabeslutet skulle upphävas vilket Calle Bildt gick med på. När regeringen Carlsson III tillträdde så gjorde inga ansatser att ställa allt tillrätta igen.

      I princip alla statsministrar efter Erlander har svenskt blod på sina händer, det som skiljer är mängden där Bildt, Reinfeldt och Löfven ligger tryggt i topp.

      Vad Bildt betraktar skulle jag uppskatta att han klev ner från sina höga hästar och satt sig i en gungstol på verandan.

  11. Säg som det är Calle, du föredrar politiker likt Clinton`s då dessa går att muta eller hur var det nu med oljeborrning i Sudan?

  12. Twittrade Carl Bildt också att målsäganden nu befinner sig på semester i hemlandet han flytt från, Iran, och dessutom är flerfaldigt dömd här sen tidigare? Amerikanarna skulle skratta ihjäl sig över vårt ”rätts”väsende.

  13. Vilken tur att inte Carl Bildt lägger sin enorma näsa i blöt i andra länders angelägenheter.
    Svenska sk politiker är kända för att försöka lära andra nationers ledare den sk Svenska modellen.
    Dvs hur man gör allt fel.

  14. Idag var Olle Wästberg fd Ambassadör och uttalade sig i Expressen angående Trumps uttalande att högerkrafterna mobiliserar nu mot Sverige.
    Olle Wästberg är en av de uppblåsta och blåsta personerna som ingick i Bengt Westerbergs folkpartiet gäng som är en del av de som har ansvaret för Sveriges förfall.

Kommentera