Tusen personer kan bli av med sitt norska medborgarskap efter ID-fusk

INVANDRING. De ger felaktig information om sin identitet. Ibland presenteras förfalskade papper eller dokument gjorda för andra personer. Och ofta kommer de utan dokument, med en historia som i efterhand visar sig vara falsk.

På så sätt lyckas några fuska till sig uppehållstillstånd i Norge. Senare belönas dessa med ett av världens mest eftertraktade medborgarskap.

Under de senaste åren har statens utlänningskontor, UDI, och polisen upptäckt flera hundra fall där människor lurade till sig norskt medborgarskap. Men varken UDI eller polisen får något gjort med dessa fall idag. Och så har det varit i över två år.

Därför har ingen som fuskat till sig medborgarskap utvisats från landet under denna period.

Anledningen till att allt ”står stilla” är att myndigheterna arbetar för att klargöra om hur den juridiska gången ska vara.

Läs mer på norska TV2…

-Pettersson säger att norrmännen ligger i varje fall bättre till än Sverige, i Norge diskuteras problemet och det är olagligt att fuska till sig medborgarskap.

I Sverige är det ett icke-problem som inte diskuteras och det är inte olagligt att fuska sig till medborgarskap och det går inte att återkalla ett medborgarskap och är räcker det inte med flera hundra utan vi pratar om många tusen.

I februari 2009 presenterade migrationsminister Tobias Billström (M), socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) och arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson en i mitt tycke bra utredning om brister i invandringspolitiken som publicerades i DN. Denna utredning låg sedan till grund för den invandringspolitik som moderaterna gick till val på i september 2010. 

Moderaterna krävde väsentligt hårdare invandringspolitik med självklara förslag som: Sverige som invandrarland måste se sanningen i vitögat.

  • I Sverige gäller svensk lag.
  • Medborgarskap som getts på felaktiga grunder, exempelvis genom falsk identitet, hot eller mutor ska återkallas.
  • Den som får avslag på sin asylansökan ska inte kunna stanna kvar i landet.
  • Utländska medborgare som dömts för grova brott ska utvisas.
  • Invandrare ska inte ha rätt att fritt välja bostadsort.
  • Tillräckliga kunskaper i svenska måste bli obligatoriskt.
  • Vägen till Sverige kan inte enbart bygga på asylsökande och deras anhöriga.

Sedan vann Reinfeldt valet och gjorde upp med miljöpartiet och förslagen ovan slängdes i papperskorgen. Billström protesterade lite men Reinfeldt tog honom i örat. Kristersson och Svantesson sa inte ett dugg utan jamsade med Reinfeldt och hans ”öppna era hjärtan”.

Moderaterna – Ta medborgarskapet från kriminella invandrare

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Tusen personer kan bli av med sitt norska medborgarskap efter ID-fusk

  1. Då är de hjärtligt välkomna till dagens trygga heliga och mångkulturella Islamistiska satelitstat Sverige !

  2. ”Anledningen till att allt ”står stilla” är att myndigheterna arbetar för att klargöra om hur den juridiska gången ska vara”.
    D.v.s. juristerna/advokaterna vill i vanlig ordning förhala även detta ärende för att öka på sin redan feta kassa.

  3. Självklarhet att man ska mista det man har tillskansat sig genom lögn och bedrägeri.

  4. De dyker säkert upp i Costa Gratis som tom skaffar speciallagar för unga ljugande, kriminella mördare och våldtäktsmän från Afghanistan! Hur kan vi tillåta dem gå i våra skolor bland våra barn ? De hotar med misshandel och våldtäkt – om folk hade någon ryggrad så skulle de sparkas ut ur Sverige! Lämna frivilligt eller ta konsekvenserna! In med dessa i häktet och släpp ut Asap Rocky j-la kuksugare!!!

  5. Då är det dax att komma till slappa Absurdistan, i Sverige får ni allt, nya lägenheter, utbildning i att läsa o skriva så ni kan skriva ert namn och rösta på sosseadeln

  6. Låt dom behålla sitt norska medborgarskap, för
    annars åker dom bara till Sverige, och här
    släpper man in vad fan som helst, med eller utan giltiga
    handlingar!

    • De ska självklart kickas hem till sina muslimska skithålor och INTE vara kvar i Norge! SVERIGE MÅSTE FÅ MYCKET HÅRDARE KONTROLL PÅ GRÄNSERNA OCH SLUTA SLÄPPA IN DETTA BOTTENSKRAP AV ROVDJUR!!!

Kommentera