Boris Johnson blir ny brittisk premiärminister


UTRIKES. Boris Johnson väljs till Torypartiets ledare och Storbritanniens nya premiärminister med bara tre månader till ny brexit-deadline. Johnson fick 92.153 röster mot Hunts 46.656 röster vilket motsvarar 66 procent mot 34 procent av rösterna.

Boris Johnson tackar Torypartiet och Theresa May i sitt segertal och säger att Jeremy Hunt var en ”formidabel” motståndare.

Johnson säger att han läste i morse i Financial Times att han står inför ett av de mest avskräckande uppdragen någon kan få inför brexit och frågar publiken: ”Känner ni er avskräckta? Ni ser inte avskräckta ut.”

– Vi kommer att ge energi till landet och vi kommer att genomföra brexit, säger Johnson till publiken.

– Kampanjen är över, nu börjar jobbet!

-Pettersson ser ett bra tecken i valet av Boris Johnson. Den brittiska kultur och musikeliten, som jag tror är lika vänster som den svenska, säger: ”Dra åt helvete, Boris Johnson”. Det är troligen ingen nackdel.

Helt klart har britterna valt fel igen, i varje fall enligt det svenska PK-etablissemanget…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “Boris Johnson blir ny brittisk premiärminister

 • Argus

  Jag hörde Jeremy Hunt körde en valkampanj a la Trump där han framhävde sin förhandlingsförmåga. Bra! Då kan BoJo utnämna honom till chefsförhandlare och skicka honom till Bryssel. Kommer han tillbaka tomhänt så är det bara att ta till hård Brexit. BoJo och britterna har inget att förlora och tackar Hunt nej framstår han som en stor bluff.

  Gilla

 • Hanna

  Engelsmännen ville ha brexit och nu har man sagt det igen! Så här blev det när utomstående globalister och vänster/liberaler ska lägga sig i och idiotförklara majoriteten!

  Gilla

 • Tony

  anklagas för Islamofobi?? Merparten av alla som är kritiska till denna så kallade religion lidet inte av några fobier, det handlar
  om ren om ren verklighet, dom har sett all slags ondska
  som sorterar under denna religion!

  Gilla

 • Stenbock

  Nu darrar EU-tillskyndarna,sedan Boris Johnson blivit vald. Känner jag rätt, är det ingen man som lägger sig på knä,för de styrande i Brüssel.
  Detta har också PK-press och Propagandaorganen upptäckt,och i kvällens Nyheter i Deutschland,var det tårar och tandagissel !

  Gilla

 • Cirkusen fortsätter.

  Kan inte fira nog 🥳💫🎊🎉🍻
  Håller nu tummarna för ett snabbt Brexit och sen ett snabbt Swexit 👍👍👍👍👍

  Go Johnson Go !

  Gilla

 • Maya

  Storbrittanien släppte sina koloner fria. Dom har nog ett helvete i det landet.Man får inte nämna ett visst namn men,.men min tankar är hos den person som var politisk dissident och som nu förhoppningsvis överlever med förståndet i behåll i ett fängelsestraff som knappast Amnesty international lär bekymra sig om.Han hade inte den rätta värdegrunden !! Håll ut T.den finns något som kallas karma.Eller som vi sa tidigare i ett land som vi var stolta över ”synden straffar sig själv.”

  Gilla

 • Lisa

  Tusk kommer att få problem.

  Gilla

 • Thorsten Schütte

  Inget ont som inte har något gott med sig. Nu blir brexit av den 31/10 och MP får sitt tredje mandat i EU-parlamentet 🙂

  Gilla

 • Lisa

  BBC lider

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Bara att ”dra igång då”……….

  Gilla

 • ossie

  Han blir nog en brittisk Trump.

  Gilla

  • Maja

   Det låter mycket bra!
   Varför tillåter vi i Sverige EU bestämma vem som blir statsminister för det är bara taktik det som hände i Sverige i höstas.
   Undrar hur mycket talmannen tjänade på det och vilka kontakter han hade med Eu toppen under tiden.
   Förutom sin hutlösa lön för ingenting.

   Gilla

 • Mike E

  så nu kommer Storbritanniens till största delen islamofila och vänstervridna journalister gå igång med att försöka få honom avsatt.

  Gilla

  • Maja

   Jag måste erkänna att jag inte är så insatt i Johnson, men skall läsa på.Det ni skriver här låter spännande.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: