Den nya skatten på husbilar är orimlig

INSÄNDARE Till Ann-Charlotte Hammar Johnsson, riksdagsledamot för M

Visst är skatten orimlig för husbilar. Liksom den är orimlig för vanliga personbilar , bensin, löner, pensioner samt i princip på allt i det här landet.

Sydsvenskan

Du har varit riksdagsledamot för moderaterna sedan 2006 och satt alltså i riksdagen under Fredrik Reinfeldts regeringsår då han ju uppmanade det svenska folket att öppna sina hjärtan, läs plånböcker , så att vi kunde finansiera den största anstormningen av s k flyktingar i landets historia. När han sagt detta så försvann fanskapet efter sin regeringsperiod med svansen mellan benen och tog själv ut en lön på 150.000 kr i månaden. Och precis som du och andra riksdagsledamöter med en lön på närmare 70.000 kr i månaden så drabbas ni naturligtvis knappast själva av dom skatte och avgiftshöjningar som den invandrings och flyktingpolitik orsakar den del av svenska folket som har mer normala inkomster. Du och din familj kan säkerligen även i fortsättningen njuta av den husbil som jag förmodar att ni har.

Idag har vi ett skattetryck på ca 60 % och svensken måste jobba mer än halva året bara för att kunna betala dessa svinhöga skatter som ni politiker tvingat på oss. Kostnaderna för detta vansinne som flykting och invandringspolitiken utgör kommer nu att bli än värre när anstormningen av anhöriga nu står för dörren när reglerna för detta nu har ändrats och gör det än lättare att få ta del av den standard som generationer av svenskar och arbetskraftsinvandrare byggt upp.

Så jag undrar vad du själv har gjort för att ändra på dom vansinnesbeslut ditt parti var med om att rösta igenom på Reinfeldts tid? Eller följde du partipiskan maniskt för att inte komma i onåd och riskera dina riksdagsförmåner? Hur röstade du när den nuvarande regeringen införde bonus – malussystemet förra året?

Du skriver att regeringen slagit fast att Sveriges attraktionskraft som besöksdestination är en viktig fråga och konstaterar på sin hemsida att fler turister och längre vistelser ger besöksnäringen stora affärsmöjligheter.
Detta stämmer så till vida att vi har fått hit asylturister i hundratusental, bara hittills i år har över 60.000 asylturister hittat hit , varje år och deras vistelse här tenderar att bli så långa att dom räcker livet ut. Det stämmer också att besöksnäringen i form av alla dom bolag som öppnade flyktingförläggningar gjorde mycket goda förtjänster.

Ditt inlägg i sydsvenskan är i princip inget annat än ett slag i ansiktet på alla dom som bara kan drömma om att skaffa en husbil utan får vara glada om dom kan behålla sin vanliga gamla personbil och att ibland kunna tanka den med världens dyraste bensin där en av anledningarna till att den bara blir dyrare och dyrare samt att fordonsrelaterade skatter ständigt höjs är den rådande invandrings och flyktingpolitiken. Pengarna måste in så att dessa turister kan försörjas och bonus – malus var naturligtvis inget annat än ett desperat sätt att få in mera pengar till detta. När dom tre åren som systemet skall gälla är över så är faran överhängande att det kommer att förlängas oavsett vilken regering vi då kommer att ha.
Att fordonskatten kommer att återgå till dom nivåerna som rådde innan systemet infördes är det väl ingen som har förståndet i behåll tror på.
Skattebetalarnas plånböcker kommer att hållas vidöppna även i fortsättningen! Och varför inte , svensken gör ju inga som helst försök att själv stänga densamma!

Får väl hoppas att du och din familj har njutit av din låååånga riksdagssemester oavsett om ni har åkt omkring i husbil eller inte.

Sandor Herold, icke husbilsägande invandrare

Sydsvenskan

För två år sedan betalade en husbilsägare cirka 5000 kronor per år i skatt. Den 1 juli 2018 höjdes skatten till cirka 14000 kronor per år och nu ska den dubblas. Orsaken är att WLTP gör att skatteuttaget beräknas på ett schablonmässigt vis så att skatten för husbilar likställs med uttaget för tung lastbil. Det ger inte en rättvisande bild av husbilarnas klimatpåverkan. En husbil körs i genomsnitt betydligt mindre per år än en tung lastbil.

28 thoughts on “Den nya skatten på husbilar är orimlig

  1. bigoiter

    22 07 2019 at 22:09
    många av dem är skrivna i flera kommuner under olika alias names och kan därmed lyfta 2 till 3 x bidrag och leva riktigt lyxigt och flertal av dem stannar hemma i hemlandet månads-årsvis för att leva gott och kungligt,inga kontroller göres på dessa av svenska myndigheter 🙂”

    En del av dem har bidrag från flera länder. England, Tyskland, Sverige är en ganska vanlig kombination.
    Stockholmsterroristens fru hade med sin man barnbidrag från Sverige trots att hon hade eget företag i England.
    Och han hade fått stora bidrag av Sverige trots att han tillbringade 2( ? )år i Syrien.
    När en kvinna anmälde en man med namn till polisen för fusk tog de inte emot anmälan.

  2. Man kan avställa bilen i 11 månader för att slippa skatten. man använder husbilen i princip i en månad per år.

    • Jo, det kan man. Men om jag inte minns fel så måste man likt förbannat betala hela skatten för att sedan ansöka om att få tillbaka skatten för 11 månader och det kan ta sin tid.

    • Låter som ett ovanligt korkat och oekonomiskt sätt att ha husbil på. Med tanke på värdeminskning, försäkring, skatt, etc. så blir det en otroligt dyr månad.

      Måste vara billigare att hyra husbil en månad.

      • Så alla som äger husbil är korkade.
        De kanske vill ge sina barn upplevelser . Min släkting har en husbil och mycket glädje har de av den. Dyrt är det att tanka men det ger en frihet att kunna stanna var man vill. I alla fall billigare än hotellvistelse.

    • Maja, att köpa en husbil för kanske en mille, och sen som du skrev kanske använda den bara en månad om året är fortfarande enligt mig en korkad och dålig investering med tanke på alla kostnader.

      Om du hyr en husbil en månad kan du resa och ha dina ”upplevelser” med barnen lika bra som med en egen husbil.

      Jag har själv haft husvagn i många år, men den används i stort sett hela året. Skulle aldrig i min vildaste fantasi köpa en dyr husvagn eller husbil för att bara använda den en månad om året.

      Bättre placering av pengarna kan man göra.

  3. I sydeuropa är det flera miljoner på gator och torg när det inte passar, om inte dagligen så varje vecka.

    Tågstrejker, flygstrejker, tunnelbanestrejker, elevstrejker etc.flera gånger/år.
    Alla yrkesgrupper strejkar när man blir ”misshandlad” av de styrande.

    När kvinnor blir mördade är det tusentals, mest kvinnor, som proppar igen städerna och kräver rättvisa.

    I Frankrike har man protesterat varje lördag, snart i ett år.

    Vad gör ni i Sverige? Jo, ni begär tillstånd för att strejka, men får avslag och sen ger ni upp……

    I sydeuropa existerar inte ordet ”tillstånd” när folket är missnöjt.

  4. Sverige är sjukt, mycket mycket sjukt, det i särklass
    sjukaste landet i hela Europa om inte i hela världen!

    • Sverige är inget land, Sverige är ett fullständigt dårhus med ca. 82% totalt obotliga psykpatienter.

      Man kan ju tro att majoriteten lobotomeras strax efter födseln eftersom dom saknar all sans och vett att förstå hur illa ställt det är med Sverige idag, utan lallar på i sin lilla drömvärld.

      Vi har en ekonomisk krasch i antågande med en bostadsbubbla som kommer att smälla högt och tydligt, inte en dag för tidigt.

      Det kommer förhoppningsvis att rensa upp i träsket lite grand och få alla överbelånade ”låtsasmiljonärer” att komma ner på jorden.

  5. Orsaken är som ni skrev invandring men också att mer och mer folk har husvagn som riktigt boende 365 dagar i året. Nu flyttar dem till tältar och skugen. Till deras husvagnar flyttar invandrare från 70-talet som blir låg pension tagare.

  6. Inte nog!
    En invandrarfamilj på man, kvinna, 2 barn tar emot ca 360000 per år SKATTEFRITT, vilket motsvarar en löneinkomst på ca 700000 per år. Vilken skattad årsinkomst sitter du som arbetande svenskpå? Visserligen tjänar de vuxna invandrarna inte in någon pensionspoäng, men vad gör det när de till skillnad mot arbetande svenskar sedan tilldelas äldreförsörjningsstöd på ca 15000 SKATTEFRITT, samt högsta bostadsbidragsnivån.
    HUR MÅNGA ARBETANDE/SKATTANDE GRÄSRÖTTER KOMMER ENS I NÄRHETEN?
    Lägg sedan till att nämnda typfamilj har företräde och tillgång till ett antal välfärds-service i princip GRATIS!

    • – äldreförsörjningsstöd på ca 15000 SKATTEFRITT – skall vara – äldreförsörjningsstöd på ca 15000/MÅN SKATTEFRITT !

      • många av dem är skrivna i flera kommuner under olika alias names och kan därmed lyfta 2 till 3 x bidrag och leva riktigt lyxigt och flertal av dem stannar hemma i hemlandet månads-årsvis för att leva gott och kungligt,inga kontroller göres på dessa av svenska myndigheter 🙂

    • Sen inte att förglömma, den kriminella biten!

      Lägg till alla orsaker till rättegångskostnaderna där ”atomforskarna” är inblandade.
      Tusentals bilar som brann upp, hus som brann, misshandel, rån, mord,skadestånd, förskingring, dubbla bidrag pga fusk fusk, fusk.

      Man kan fylla hundratals A4 ark med kostnader som inte redovisas i priset för Invandringen.
      Vad kontot heter där man bokför detta? tja, snöröjning kanske…

  7. En liten, men ändå, lättnad blir det för fordonsägarna som alliansens korkade trafikförsäkringsskatt slopas!

  8. Och vid nästa val är allt glömt och förlåtet. Dumsvensken röstar för fortsatt vanstyre av landet och nya skatter.

    Det kostar på att vara en humanitär stormakt. 😉

  9. En helt vansinnig skatt som inte har något annat egentligt syfte än att få in mer pengar till massinvandringen och därmed landets förstörelse och det SVENSKA folkets utrotning.

  10. Nu när man inte får flyga till andra länder har svenskar valt att åka med husbil i Sverige, det enda de har råd med menar arbetarfolket. Nu skall de straffas för det också. Vi är slavar under skattetrycket som tvingar oss att böja med näsan till marken.
    Bensinen är snart uppe i 20 kr per liter. vem har råd att både åka och hyra en campingplats i Sverige.
    När skall vi få nog?

  11. Luften är fri brukar det heta men vänta ni bara snart kommer syreskatten och varsitt sugrör att andas genom.

  12. Pengarna skall in till den humanitära stormakten. Vänta bara, bätar, drönare och cyklar kommer att beskattas….

Kommentera