Att förlora ett ben är inget skäl för att beviljas permanent uppehållstillstånd

INSÄNDARE. Ukrainskan Iryna Zamanova, som förlorade det ena benet i terrorattentatet på Drottninggatan i Stockholm 2017, får inte stanna i Sverige efter att regeringen har avslagit hennes nådeansökan. Detta har väckt engagemang. Det är inte bara anhängare av en liberal migrationspolitik som kritiserar regeringens beslut. Det gör också till och med vissa invandringskritiker.

Det har inte framkommit i massmedia varför Iryna Zamanova lämnade Ukraina för Sverige. Att hon förlorade sitt ena ben i terrorattentatet är en tragedi för henne, men inte skäl för att beviljas permanent uppehållstillstånd i Sverige.

Om det görs undantag för henne kan det leda till många undantag där personer som inte har rätt till uppehållstillstånd ändå får stanna i Sverige, vilket det finns många exempel på genom årens lopp.

Jag sympatiserar inte med regeringens extremt generösa migrationspolitik, men jag håller med om vad migrationsministern Morgan Johansson säger till TT den 18 juli om vilka följdeffekter det skulle bli om praxis skulle ändras så att det är möjligt att söka nåd för uppehållstillstånd, vilket regeringen säger nej till: ”Då skulle det innebära att alla de asylsökande som får avslag på sina ansökningar skulle kunna gå till regeringen och begära nåd, och det rör sig om tiotusentals ärenden”.

Paul Nilsson

21 thoughts on “Att förlora ett ben är inget skäl för att beviljas permanent uppehållstillstånd

  1. Vilket svek jag skäms…man tar hit folk som begår massor. Av brott varje dag. DOM FÅR STANNA…
    Kvinnan som blir drabbad av en mördare slänger man ut.
    Att ni inte Skäms..men ni tänker bara på er själva och alla pengar ni kan lura till Er..
    En vacker dag blir ni straffade.Jag vet!

  2. I Irinas fall och liknande fall ,
    Då har Sverige Brustit i ansvar ,
    Vi behåller Dömda Brottsligar ,
    Och har Sverige fått folk skadade
    PGA svensk Slapphet i säkerhets frågor,,
    Låt IRINA fallet ,
    Bli en måttstock ,,
    Har Sverige skämt ut sig
    LÅT HON STANNA
    DÅ FALLER HON GLÖMSKA

    Tack för Ordet

  3. Det är inte så konstigt att hon inte får stanna för hon är säkert ren i brottsregistret,det är bara tjuvar rånare våldtäktare bilbrännare och mördare som får stanna för dom är ju högutbildade och skyddade av staten med Löven Lööv och lilla Målle i spetsen,dessa lismande idioter och allehanda kommunistslödder i domstolar mm.Säger bara skit på er.

  4. Men i det här fallet är det faktiskt regeringen som är orsaken till terrordådet.
    Om regeringen slängt ut Akilov när det var dags, hade det inte hänt.
    Liksom IKEA-mördaren.
    Zigenaren i Örebro tog det fyra år för att skicka hem honom död.
    Regeringen väntar alltid tills det är för sent.
    Dom är så godhjärtade att det går åt helvete.

  5. Det är den slappa regeringens fel att hon miste sitt ben,
    hon hade bevisligen två när hon kom hit, och nu 1 1/2.

    Hade den slappa regeringen sett till att terroristen som
    hade utvisningsbeslut över sig, också blivit utvisad hade
    hon haft benet kvar, och därför borde regeringen gett
    henne uppehållstillstånd på grund av sin egen försumlighet!

    Sen av vilken anledning hon kom hit vet väl bara hon själv,
    men alla dom signaler som Sverige sänt ut om vår
    humanitet kan ju vara en starkt bidragande orsak.

    Fråga istället vad 9000 Afghaner i sin bästa ålder gör
    här, och som dessutom har fått klartecken av S och M
    och M P.

  6. hittepå bögar och sk konvitier ömmar man för samt unga skäggiga barn som kommit ensamma i grupp, man sket i att kasta ut Alikov som krossa livet och lemmar på folk. men när ett offer för regeringens politik vill stanna är det omöjligt. Sverige är ett dårhus.

  7. Jag kan förstå resonemanget och känslopolitiker har vi alldeles för mycket av (i varje fall åt ett håll).

    Men Sverige – både politiker och allmänhet som t.ex. protester mot REVA har en skuld i detta. Har en skuld i att detta hände och borde därför ta sitta ansvar. Advokaten tyckte också att detta var så speciellt så han såg en väldigt liten risk till ett prejudikat.

    Om inte tycker man kvinnan skulle få ett riktigt saftigt skadestånd. Fast det vet vi ju att skadestånden i Sverige är löjligt låga och då speciellt i det här fallet.

  8. En afghan fick Put för att han hade slagit in huvet på sin granne med en sten.
    Han va rädd att offrets släktingarna skulle slå ihjäl han om han åkte hem…

  9. Undantag med hjälp av gymnasielagen gavs till sammanlagt 11 000 afghaner.
    Det som berör mig är att ingen talar för hennnes sak och försöker avstyra utvisningen.
    Många här frågar varför hon kom hit. Ukraina är ett mycket fattigt land och hon kanske ville ge sin dotter en bättre framtid.

  10. I dagens trygga och heliga och mångkulturella Islamistiska satelitstat Sverige är allting skäl för att få stanna och få ta del av f.d Folkhemmets outömmliga resurser !!!!!

  11. Men att vara IS kvinna och värvare av IS medlemmar ger permanent uppehållstillstånd och identitetsskydd i Sverige !

  12. Hade hon varit afghan hade hon fått stanna inom gymasielagen. Undantag görs men detta borde vara sveiges ansvar då Aklilov inte enas skulla vara här. Lägg ansvaret på enskilda personer så slipper politiker ta ansvar. Jävla hycklare!

  13. Hade hon varit muslim, då hade regeringens påhitt särskilt ”ömkande fall” per automatik trätt i kraft. Vadå? Likhet inför lagen.

  14. Trist historia men vi kan inte ta emot alla lycksökare. Ukraina är inget dåligt ställe så vad är problemet?

    • Hon är inget problem, det är dom där fega krakarna som lämnat kvinnor och barn i krigets Syrien för att komma till Sverige som
      är problemet.

      • Jag undrar varför hon kom hit? Ukraina är inget dåligt land så hon har ingen anledning att vara här. Är det bidragen som lockar?

      • Vänsterfeministisk politik är emot all logik som finns.
        Om hon inte är försäkrad kan hon ställa krav på ersättning gentemot terroristen. Kan han inte ersätta henne går brottsoffernämnden in och ersätter. Om det gäller utlänningar vet jag inte.
        Moraliskt om det nu existerar någon moral i Sverige, är det som flera har skrivit, vår världsfrånvända feministiska regering som bär ansvaret som inte har rutiner för att avvisa Akilow.
        Ett annat tänkbart alternativ är att stämma Özz Nugen, eller vad bergsturken heter. Han är medskyldig eftersom han har försett en terrorist med pengar. Hade detta skett i USA hade han med all säkerhet blivit bestraffad och fått betala skadestånd till alla offer.

    • Jag tycker Iryna och dottern borde få stanna. Hennes förlorade ben är delvis Svenska myndigheters fel eftersom terroristen Akilov var kvar i landet fyra månader efter att han fått utvisningsbeslut.

      Att ge ett terroroffer uppehållstillstånd kan inte påverka andra beslut.

      • Håller med.
        Det här är ett särskilt ömmande fall . Trots att Morgan J förnekar brott i sambandet vete tusan vad det här skall kallas annat än brott. Ett terrorbrott är det värsta en människa kan råka ut för.

Kommentera