Nu förlängs den tillfälliga lagen om uppehållstillstånd

INVANDRING. Idag den 20 juli träder de omtalade nya reglerna för anhöriginvandring i kraft. Lagen, som bland annat KD och C röstade för, innebär att även alternativt skyddsbehövande, på samma sätt som flyktingar, har rätt att återförenas med sina familjer i Sverige. 

Det finns bara ett problem – tre miljoner per flykting, plus alla mänskliga kostnader.

Regeringen och media påstår att asylinvandringen sjunkit kraftigt men det är långt kvar till EU:s miniminivå som statsminister Stefan Löfven säger att vi ska ned till. Beviljade uppehållstillstånd första halvåret i år: 60.291 personer. Det motsvara ett nytt Lund på helårsbasis.

Migrationsverket

Nästan hälften kommer från asyl- och anhöriginvandring, omkring 26.000 personer, det motsvarar en liten svensk stat på ett halvår.

Den andra stora gruppen som fått uppehållstillstånd är det som kallas ”arbete”. De uppgår till omkring 25.000 personer de första sex månaderna. Av dessa 25.000 utgör cirka 14.782 arbetstagare och 7.359 är anhöriga till arbetstagare. Endast omkring 2.500 kommer från egna företagare, gästforskare eller internationella utbyten.

Arbetskraftsinvandring av lågkvalificerad arbetskraft handlar om några få saker. Klanmentalitet, fusk och brottslighet. Att inte någon av regeringskansliets nästan 5000 anställda varav många sakkunniga fattar det.

En invandring på 120.000 skulle placera 2019 som året med det femte högsta mottagandet någonsin. De tidigare rekordåren var 2013, 2016, 2017 och 2018.

1989 stängde socialdemokraterna gränsen för att Sverige var fullt med en fjärdedel av denna invandring.

-Pettersson undrar hur regeringen tänker om bostäder, sjukvård, poliser, lärare osv. hur länge ska det dröja innan de tar konsekvenserna av att Sverige är fullt sedan länge. Det räckte inte med massinvandring och amnesti för män i stridbar ålder med oklara identiteter – nu kommer familjerna också.

Tillfälliga lagar och undantag för afghanska ljugande män och anhöriga i många tusental. Men för Iryna gäller lagen, det finns inga möjligheter ljuger Morgan Johansson (S).

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Nu förlängs den tillfälliga lagen om uppehållstillstånd

  1. Nu är det vidrigt hycklande KD nere på rätt %, bara hoppas att raset fortsätter för lilla snärtan och mytomamen Ebba !
    Fattar inte hur SD kan snegla åt KD.

  2. Obs!
    märkligt alla andra lagar som skall motverka mord , stölder våldtäkter finns inget laga förfarande för när de läggs fram i riksdagen och stämmer inte enl. svensk lag.
    men sånt här kan röstas igenom och säkerställas enl. samma svensk lag.
    ex var står det att det är förenligt med att ha förtroende läkare på försäkrings kassan som kan dömma ut en sjuk person till frisk bara på att läsa en special läkares utredning utan att
    se / undersöka individen i fråga???
    en tredje statsapparat!!!!

  3. Från idag gäller lagen om att särskilt ömmande fall får stanna i Sverige. Om inte Iryna som förlorade benet pga av Özz terrorist är detta, då vet jag inte vad ömmande är!

  4. Sverige är riktigt illa ute som styrs av en regering som hämtad från en utopiska skräckfilm.
    Rikstönten har totalt tappat greppet och är i total avsaknad av civilkurage och pladdrar på som en fyllbult.
    Allt för makten konsekvenser och kostnader bortser han ifrån.
    För Stefan Löfven har möjligheten att stoppa katastrofen genom att acceptera ett extraval men makten går före allt annat.
    Sverige befinner sig i ett totalt nödläge kapat av totalt hänsynslösa som det verkar psykopater och maktgalna pladdermakare utan samvete.

  5. Sverige är riktigt illa ute som styrs av en regering som hämtad från en utopiska skräckfilm.
    Rikstönten har totalt tappat greppet och är i total avsaknad av civilkurage och pladdrar på som en fyllbult.
    Allt för makten konsekvenser och kostnader bortser han ifrån.
    För Stefan Löfven har möjligheten att stoppa katastrofen genom att acceptera ett extraval men makten går före allt annat.
    Sverige befinner sig i ett totalt nödläge kapat av totalt hänsynslösa som det verkar psykopater och maktgalna pladdermakare utan samvete.

  6. Varför måste återföreningen ske just i Sverige?? Familjen
    har ju klarat sig igenom krisen när den harige flydde??
    Då kan man säkert återförenas i hemlandet?

  7. Här är det verkliga skälet till varför Ebba Busch Thor rasar i senare opinionsmätningar. Att skylla på abortfrågan och Lars Adaktusson kanske känns skönt i den inre kretsen och för ”journalister”. Men svängningen kom för att Ebba röstade för ökad anhöriginvandring. Hon klev efter valet över till samma planhalva som C och L. Sorgligt när en förhoppning spricker.

    • Ja, visste är det så.

      Innan dess hade hon ju rusat rätt kraftigt uppåt.
      Varför då? Hade hon sagt att abort är
      kanonbra och och gränsen kunde sänkas?
      Nej, det hade hon inte!

      Däremot hade hon indikerat skärpta krav för invandring.

      Sen ” velade” hon över till andra sidan.

      DÅ dök hon!!!

  8. Vi har råd, bara att spara in på pensionärna, vem behöver kaffe och mat, de skall ändå dö snart.

    • Det är väl snart dags att återinföra ättestupa, då kommer garanterat många fler att jobba längre än 65. Så vi kan betala alla dessa pensionsräddare som ska ha våra pensionspengar utan motprestation

Kommentera