Förälder anmäler familjehem – erbjuder inte halalkött

ISLAM. En förälder vars barn är placerad i familjehem har lämnat in en orosanmälan till Justitieombudsmannen (JO). Föräldern anser att familjehemmet inte respekterar barnens religion och religionsutövande.

Bland annat skriver föräldern i sin anmälan att familjehemmet inte köper halalkött till barnen, att familjehemmet har försökt påverka dem att äta griskött, och att varje gång den träffar barnen är de hungriga.

Föräldern anser att hemmet där barnen är placerade inte är anpassat för dem då de har en annan uppfostran och tankesätt, och att barnens rättigheter blir kränkt.

Lokaltidningen 

-Pettersson noterar att föräldrarna inte kan sin koran. Det finns något som heter darura, lärde sig svenska politiker, journalister och opinionsbildare det så undvek vi många problem.

Darura är ett arabiskt begrepp som betyder att nöden upphäver lag.

Allah den högste säger, ”Jag finner ingenting i det som har uppenbarats för mig som är olagligt för en person att äta utom oslaktat kött, blod utgjutna, eller kött av svin, för allt detta är smuts ‘”(Koranen 6:45).

Den som avsiktligt äter dessa när han inte tvingas av nödvändighet är en brottsling.

För varje regel finns i princip ett undantag. Eftersom nödvändighet ursäktar en muslim från varje regel.

Sharia har två principer som ger vägledning i den situation då muslimer inte kan inte utöva sin rena islam enligt sharia. De tekniska namnet är Tayseer, vilket betyder ”lätta någons börda” eller ”gör det lätt”.

Koranen 04:28 Allah vill lätta er börda, för människan skapades svag.

När omständigheterna är svåra och sharialagar inte är i kraft, lättas en muslims börda. Muslimer är, till exempel, skyldiga att be och att inte hantera fläsk, men om omständigheterna är svåra, då är kraven lättare. Detta leder till begreppet darura, nödvändighet.

Darura är ett muslimskt begrepp som närmast går att jämföra med det gamla svenska ordspråket ”nöden har ingen lag”

  • Darura innebär helt enkelt att om det är nödvändigt får man göra det som är förbjudet ”haram” enligt islam och detta utan att Allah och Muhammed blir griniga.
  • Alltså finns det inget halalslaktat kött då äter man icke halalslaktat eller inte alls…
  • Finns det bara fläskkött på menyn går det bra att äta detta eller gå omkring hungrig…
  • Tillåter inte arbetet att man vänder arslet i vädret fem gånger om dagen så går det bra att be vid annat tillfälle…
  • Bor man i ett land utan sharialagar så får man acceptera det landets lagar…
  • Får man inget arbete för att man går klädd i tält går det bra att ta av sig tältet…

− Pettersson inser att Darura ger muslimerna möjlig att ta seden dit de kommer om de vill. Tyvärr vill många av dem inte och eftersom Darura verkar vara ett begrepp som de inte känner till så får vi påminna dem och våra politiker att vi behöver inte anpassa oss efter dem.

Allah har godkänt att de anpassar sig efter oss – Darura på er!

Darura ger muslimer möjligheter att äta griskött grillat på glöden från några koraner.***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Förälder anmäler familjehem – erbjuder inte halalkött

  1. Ge dom 30 min att packa koranen och bönemattorna. Skicka hem dom med motiveringen ”Går inte att anpassa till 2000-talet”

  2. Jag antar att det finns en orsak till att barnen är placerade via soc.i ett familjehem.Hemmiljön kanske inte var lämplig att växa upp i ??

  3. Mängder av syrier-irakier har redan flyttat hem igen ifrån Europa sedan deras föreställningar om gratis jättestora Hollywood-villor och blondiner inte blev av….andra är fortfarande registrerade boende i Sverige men vistas mestadels i hemlandet + svenskt VISA-kort så de lever som kungar hemma med bidragen de får ifrån Sverige….
    Helt uppenbart att de trivs bäst i en muslimsk miljö,Väst funkar inte för dessa migranter…..tas bidragen bort så blir Sverige av med näst intill 100% av dessa homonoides parasitus 🙂

  4. I vissa länder äts bl a hundkött och apkött, har aldrig hört att de kräver att få det i ett annat land.

  5. Pettersson!
    Jag känner att jag måste gå in med ett beröm,
    en bekräftelse på min beundran av dig.

    Du är fantastisk!
    //age

  6. det går även bra att resa här ifrån om det är så viktigt
    med halal slaktat kött, i Sverige gäller Svenska lagar
    såväl för Svenska som invandrare,.
    Det är jävligt oförskämt att kräva särbehandling för
    sin religions skull, det visar bara att man är ute efter
    ett bättre liv, men att behålla sina ålderdomliga seder.
    RES HEM!

  7. Stackars muslimer, inte lätt att tillhöra den fredliga ”religionen” Islam !!!!!!!!!!!
    Om man läser den fredliga relionen islams heliga bok Koranen så står där klart och tydligt att alla ICKE muslimer är otrogna och lovligt byte.
    Känner svetsare Löfven, Margot Wallström och alla övriga landsförädiska politiker inom den mångkulturälskande 7 klövern till detta ?

  8. Den svenska mannen som flyttade till Polen för att hans tre barn skulle omhändertas av samhället och placeras i ett muslimskt hem med halalmat.
    När polska myndigheter kontaktade svenska myndigheter fick de inget svar.
    Det här skriver jag i repris , hänvisning till sidan fanns förra gången.
    Vad är skillnaden.
    Jag anser att den muslimska familjen kunde flytta till sitt hemland om inte galoscherna passar.

    • Hur skall vi göra för att inte plåga ihjäl svenskar i hemmen? Hungriga, utmärglade människor som i ålderns höst behandlas värre än djur?

    • För det första så måste regeringen informera muslimerna om att det är helt förbjudet att halalslakta i Sverige och den som ändå gör detta ska utan omsvep dömas till fängelse för detta GROVA brott mot ett djur. Så meddela personen som kommer med detta krav att bara nämna något så vidrigt borde leda till STORA BÖTER.
      Och om det nu är så viktigt så föreslår jag att dom som vill ha halalslakt att återvända till det LAND som dom kommer ifrån och där kan ni göra BÄST FAAN ni vill.

  9. Om nu barnen är placerade i ett familjehem, trots förekomst av föräldrar, så måste det ju finnas en orsak till att de ej kan bo hemma. Ska vi gissa på att föräldrarna är oduglingar och som sådana bör dom nog börja med att ställa krav på sig själva.

  10. I religionens namn, kan man bete sig som man vill och bara ställa krav, enligt visa.

    Någon som någon gång, tänker på vad alla ateister, måste stå ut med i det ”nya och trygga Sverige”?

Kommentera