Ett tack till lokaltidningen

Det är sällan, mycket sällan, jag läser lokaltidningen med glädje. Ibland händer det dock och så var fallet i morse.

En ledartext tar upp det nya fenomenet med personrån och barngäng som skapar otrygghet. Ledarskribenten klargör också ganska tydligt hur problemen uppstått och vilka som ligger bakom.

”Det handlar om hur ungdomar från vissa bostadsområden systematiskt rånar andra barn och om hur ungdomsgäng hänger runt i småstäder och skapar oro och otrygghet med hot och stök”

”Den ökade invandringen följt av en bristande integration har högst sannolikt bidragit till samhällsförändringarna”

”Stora samhällsförändringar på kort tid (oavsett vad för typ) kommer påverka samhället på olika sätt”

”Otryggheten i samhället skadar oss på alla plan, förutom den enskildas lidande skapar det känslor av otrygghet, hämmar ekonomisk utveckling och sänker den allmänna tilliten i samhället”

Fyra meningar som på ett sammanfattade sätt beskriver hur Sverige utvecklats åt fel håll. Tyvärr lyckas ledarskribenten pressa in ordet rasism i texten, men är de allt fler höjda rösterna ett tecken på en ökande rasism? Att bli rasist i dagens Sverige är lätt, väldigt lätt. Umgås med fel personer, uttryck dig lite plumpt och rösta på fel partier så är du med automatik med på den ”rasistiska sidan”, fast varför inte fråga alla våldsoffer och alla de som dagligen upplever verkligheten framför ögonen. Är deras oro, ilska och frustration ett bevis på rasism eller är de bara uttryck som beskriver deras vardag?

Petterssons kallas av lokaltidningen för en ”rasistisk hatsida”, bara så ni vet.

Hursomhelst ska lokaltidningen ha beröm när de förtjänar det. Den här ledartexten förtjänar just beröm och kanske ledningen kommer till insikt med att verkligheten inte kan döljas bakom väl inövade floskler och att kunderna inget hellre kräver än sanningen och inget annat än sanningen.

Lär man sig detta på lokaltidningen kanske det skamfilade ryktet kan återupprättas och merparten av de förlorade kunderna ses återvända.

SN

16 thoughts on “Ett tack till lokaltidningen

  1. Vad har integration med personrån att göra, Hej jag är inte intregera så därför rånar jag och misshandlar oskyldiga.

  2. Kunderna återvänder aldrig någonsin, förr kunde man ta rejält betalt för skräpannonser gjorda av nån halvblind mupp, man kunde ta betalt för säljannonser från kunder. Den tiden kommer aldrig tillbaks hur man än vrider och vänder på det. Sötebrödsdagarna är över för den branschen.

    Så sanningen kanske minskar bortfallet, men inget annat.

  3. ”Den ökade invandringen följt av en bristande integration har högst sannolikt bidragit till samhällsförändringarna”.

    Tänk så fördomsfulla, kränkande och rasistiska ”lokaltidningen har blivit.

  4. Hörde precis att i Aspudden i Stockholm utanför skolan rånar somalier och afghaner skolbarn varje dag. Hur kul blir det nu när ytterligare 1200 bostäder för ensamkommande byggs.

  5. Men enligt regeringen är det bara NMR och vit makt som skapar otrygghet i Sverige.

    • Jepp, 400 tokar hotar ta över Sverige. Löjligt.
      Faran är vänsterextremister. Arma land.

  6. Då har väl ledarskribenten fått sparken från sitt jobb nu, eller så blir han uthängd, jagad och bespottat av PK-maffian. För den riktiga sanningen gör PK allt för dölja.

  7. Läser du verkligen lokaltidningen Pettersson ?, den propagandan slutade jag att ta till mig för flera år sedan.

  8. Måste väl vara nån sommarvikarie som inte fått riktiga instruktioner om hur valserna ska dras.

Kommentera