17-åring i Norge döms till 13 år för mord

BROTTSLIGHET. Den 31 oktober 2018 blev 16-årige Laura Iris Haugen brutalt knivdödad utanför sitt hem i Vinstra, 40 mil norr om Oslo. Familjemedlemmar bevittnade mordet.

Laura Iris Haugen. Foto Privat från Facebook. 

Den 17-årige pojken har erkänt att han mördade Laura och sagt att han ville döda någon under 2018 för att det verkade intressant.

Pojken är nu dömd till 13 års internering, med minimitid åtta år, och möjlighet till förlängning vid återfallsrisk. Han är också dömd att betala 275.000 kronor i rättelse till var och en av tjejens föräldrar. Han blev frikänd på kravet på ersättning till flickans syskon.

Det är den strängaste frihetsberövande meningen som en minderårig döms till i Norge.

Läs mer på VG.no…

-Pettersson säger att ett sådant straff i Sverige är fullständigt omöjligt och skulle någon vilja ändra lagen skulle de vänsterblivna gå bananas. I Sverige är ”vård och rehabilitering” av brottslingar viktigare än att skydda allmänheten.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “17-åring i Norge döms till 13 år för mord

  1. ”Öga för öga, tand för tand…” står det i Bibeln! Lindrigt straff för ett överlagt brutalt mord med kniv av en helt oskyldig flicka! I USA hade han fått livstid utan chans till benådning eller dödsstraff!!
    Dödsstraff är det enda rätta för den här typen av brott som överlagda mord. Tänker särskilt också på Akilov, finns ingen vettig anledning att han ska kunna gå fri en dag! Vi ska alla dö en dag och dessa mördare har förverkat rätten att leva genom sina bestialiska handlingar. Man måste ta hänsyn till alla offer och även rätten de har till upprättelse!

  2. Grattis Norge till en perfekt import !
    Ingen klarar sig från perfekta importer.

  3. Han är inte en norrman, eftersom media inte visar ansikte och nämner hans namn!
    Hade han varit det hade hela historien med Breivik dragits i dagen igen .

  4. Helt OT
    Radera gärna Pettersson, men jag hittade ingen annan sajt och uttrycka mig i.

    Aftonslasken idag, ”Stina, 40, dog i flygkraschen” i Umeå (planet som störtade mrd fallskärmshoppare).
    Stina Hägglöf och den andra kvinnan som omkom i kraschen, 26-åriga Fanny Jokiaho omnämns särskilt.

    Sedan skriver Aftonslasken:
    ”Även sju män dog när planet kraschade. Alla nio omkomna hedras vid en minnesceremoni i Umeå på söndag.”

    Olyckan är tragisk och jag lider med alla anhöriga.. Men Aftonbladet saknar förmåga att t o m ha takt och ton i sin rapportering vid händelser av denna karaktärdenna, narrativet är viktigare.

    F ö fick Mattson på Expressen sluta för att han inte drog in tillräcligt med pengar och ansågs oförmögen att hantera framtidens krav på att leda en journalistisk verksamhet som arbetade efter ledorden, sant relevant och konsekvensneutral.

    • Tack!
      Mycket intressant information, speciellt om Mattson. Sparkad. Dagens bästa , veckans bästa nyhet!
      Som man säger; karma is a bitch!
      Om inte annat kan fettot tänkas få arbete inom bevakning som spanare av oss , som tänker rätt och har mage att skriva det !
      En till internetspion i Lövéns tjänst.

      • Et annat scenario är att du ser honom utanför din lokala ICA sittandes på marken, bakom en skitig pappmugg, sägandes hej hej.

        Kompetens ska placeras där den passar bäst.

Kommentera