Riksåklagaren kritiserar Leif GW Persson


INRIKES. I TV4:s Nyhetsmorgon den 7 juli kommenterade kriminologen Leif GW Persson åklagaren Fredrik Karlsson, som är ansvarig i målet med den nu häktade amerikanska stjärnan ASAP Rocky.

– Den här figuren dyker upp i någon sådan där kavaj som skulle fått även Liberace att tveka, plus briljantörhängen. Då tänker jag så här: Är den här yttre framtoningen förenlig med uppdraget? Det här är ju ingen Oscarsgala i juridik om man säger så, sade Leif GW Persson bland annat i TV4. GW hoppades att åklagaren inte agerade för att bli berömd.

Det har fått Riksåklagaren att kommentera uppgifter i Nyhetsmorgon i TV4 i ett pressmeddelande. 

I söndagens Nyhetsmorgon i TV4 fördes ett samtal mellan programledaren och kriminologen Leif GW Persson om åklagarens arbete i utredningen där en artist är häktad misstänkt för misshandel i Stockholm. Med anledning av uppgifter i inslaget lämnar riksåklagare Petra Lundh följande kommentar:

– Åklagaren har agerat på samma sätt som i andra utredningar med att fatta självständiga beslut. I detta fall har domstolarna delat åklagarens uppfattning att personen ska vara häktad. Att en misstänkt eller en målsägande är känd är inget skäl att särbehandla personen, säger riksåklagare Petra Lundh och fortsätter: – Beslut som åklagare fattar har stor påverkan på enskilda personer. Självklart ska därför åklagare kunna granskas och tåla kritik som rör deras utredningar. Det är också viktigt att åklagare uppträder korrekt och professionellt. I inslaget i TV4 recenserades dock åklagarens utseende och detta framhölls som väsentligt i sammanhanget. Dessutom framfördes spekulationer att åklagaren agerat utifrån en vilja att bli berömd.

– Vi ska ha ett öppet debattklimat, men de personangrepp som framfördes i inslaget går långt över gränsen, avslutar Petra Lundh.

Presstjänsten

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


20 responses to “Riksåklagaren kritiserar Leif GW Persson

 • Åklagaren begär mer tid för utredningen | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] Fredrik Karlsson (som GW kritiserade) är ersatt av Daniel Suneson som tagit över som förundersökningsledare. Anledningen påstås […]

  Gilla

 • Hanna

  GW har helt rätt, personer inom rättsväsendet borde veta från dag ett att korrekt neutral klädsel skapar förtroende för ens beslut. Mannen i storutig kavaj, konstig svart skjorta och diamanter i öronen skapar för stort fokus på sitt yttre. Dessutom var det ett kontroversiellt beslut han tog att häkta en artist som slagit tillbaka mot gänget som uppenbart trakasserat och stört hans konsert. Sverige fick skämmas världen över.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Fallet är märkligt.
  Det kan inte vara vanligt att åklagarmyndigheten går ut med pressmeddelande på deras hemsida när någon kritiserar en åklagares klädval eller att denne vill bli berömd.

  Varför är just de här s.k brottsoffren så viktiga för åklagarmyndigheten.
  Varför är inte de s.k brottsoffren ännu gripna när motanmälan gjorts om misshandel.
  Vad kommer att hända om det visar sig att de s.k brottsoffren befinner sig illegalt i landet och rättsväsendet visste om detta.

  Gilla

  • Tony

   Åtminstone Sprang det här brottsoffret omkring länge
   och spelade stöddig, trots att dom som misshandlade honom försökt att få honom att sluta fortsatte han att vara karsk.

   Det troliga var väl att han kom från rätt nation och med
   rätt Religion, då rycker det Svenska rättsväsendet ut?

   Gilla

   • angelicaplacet

    Det innebär att det inte är lika inför lagen iom att de s.k brottsoffren som också utför misshandel inte grips.
    Det blir ett rättsosäkert land när rättsväsendet inte vill hålla fast vid lika inför lagen.

    Gilla

 • Brasklappen

  ASAP Rocky har blivit häktad trots att Afghanerna förföljde honom och hans sällskap. Afghanerna tafsade på kvinnor och det s.k. ”offret” gav sig på livvakten och misshandlade honom samt kastade ett headset på honom. Trots detta delges Afghanen inte misstanke om brott! En åklagarfjant framträder och man ser direkt att det är en ”bög”- inget ont i det men han gav ett väldigt dåligt intryck och SVERIGE blir återigen utskämt över hela planeten som det dårhus det är!! Släpp Amerikanen han förtjänar inte att sitta häktad!

  Gilla

 • Stenbock

  Helt normalt i totalitära stater inom de utvaldas skara,att inte tåla kritik !
  GW skall vara nöjd,så länge sådana kritiker inte hamnar i häkte !

  Gilla

 • Göran

  Svensk Lag gäller inte kändisar med ”rätt” hippa rastillhörighet?
  PK-cancerns självklara inställning!
  Olika lagar för olika hudfärg, religion eller partibok!
  Politiserade åklagare som skickar skötsamma med ”fel” partibok i fängelse för ”HMF” men smörar för ”hippa” kändisar…
  Efter den uppenbara setup:en mot Julian Assange så ligger Svenska Åklagare och Domstolar i Bananrepubliks-ligan i omvärldens ögon.
  Där främmande makt av Sverige kan beställa en påhittad skenrättegång mot politiska motståndare utan att någon ansvarig reagerar.
  Undrar hur mycket mutor som krävdes?
  Kanske dags att för första gången försöka att inte skilja på folk och folk utan införa något i Sverige totalt okänt: Likhet inför lagen!
  Då lär juristerna inte vara lika hatade av folket som lismande korrupta medlöpare när det ofrånkomliga upproret väl kommer!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Tror inte LGW bryr sig !

  Gilla

 • Lellegoo

  Aktivismen bland offentliga tjänstemän är monumental. SVT lät tre europa parlamentariker yttra sig i Aktuellt eller Rapport igår med anledning av valet av ny ordförande. Två homokillar, Federley, Tobé och så hon med plastklittor.

  Subtilt så det förslår.

  Gilla

 • Gringo

  Det känns lite som att GW träffar en öm punkt, när det gäller kändisskapet om åklagaren. För visst undrar man om åklagare inte är lite kändiskåt iallafall. Han framstår som de flesta med en tung post, inkompetent, maktgalen, verklighetsfrånvarande och med bristande självbild. Tyvärr verkar de finnas hur många sådana som helst i Sverige, som till varje pris vill förverkliga sin egna våta dröm.

  Gilla

 • Kungen

  Leif kritiserar inte för nöjes skull. Det finns anledning. Inkompetensen sprider sig

  Gilla

 • Bozze

  Den svenska regimen i Sockholm med alla dess handgångna män och kvinnor (allnänt kallade hens) jobbar frenetiskt på att omvandla Sverige till ett Shithole-land.
  Normalt så är svarta en totalt fridlyst grupp i landet men nu råkade dessa försvara sig mot en ännu mer fridlyst grupp och då blev det kortslutning i proppskåpet hos förmyndarsverige.

  Tyvärr måste Sverige bli sämre innan det kan vända.
  Synd för en gång var Sverige ett bra land

  Det svenska sovande folket kommer inte att vakna förrän landet blir helt utskrattat utomlands. Om ens då. Förhoppningsvis kommer utländska artister att bojkotta landet och Trump vidta åtgärder.

  Gilla

 • Ali

  Sverige är Sodom och Gomorra, fy fan vilken gräslig åklagare,imorgon står han och dansar naken på ett lastbilsflak på Pride.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Jag har tidigare haft misstro mot bland annat åklagare i Sverige och denna fjolla förstärker denna insikt kraftigt. Nu inser man att landet kommer att gå under med ett rättsväsende i totalt förfall, en polismyndighet som hellre ägnar sig åt åsiktsbrott än grov kriminalitet och en ÖB som fjantar omkring i Pride.

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Kolla på filmen med åklagaren. 🤮

  Efter sett filmen så får man en rysning genom kroppen.
  Är det så här som Sveriges åklagare ska se ut, framföra sig, prata och röra på kroppen i osäkerhet och som han dansar på Blue Oyster bar, i filmen Polisskolan !?

  Sverige Sverige…stackars land !

  Gilla

 • Cirkusen fortsätter.

  GW…DU ÄR BÄST… MER AV SANNINGEN … DE FÖRSÖKER TYSTA DIG…VI STÖTTAR DIG…. SANNINGEN SKA ALDRIG TYSTAS!

  GW 👍👍👍👍👍

  Gilla

 • Karlsson

  Han är en skön lirare GW!😂

  Gilla

 • ossie

  GW har rätt som vanligt han vågar trampa på ömma tår. Att svenskt rättsväsende är ett skämt är fel en stor skam är en riktigare benämning. Detta fall kan komma att kosta miljoner i skadestånd och dålig PR för Sverige.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: