Svälten på jorden ökar enligt FN som drar helt fel slutsats om orsakerna


BEFOLKNINGSÖKNING. Antalet svältande och undernärda människor ökar för tredje året i rad visar en ny FN-rapport. Var nionde på jorden har inte tillräckligt att äta och målet som alla länder skrivit på att stoppa hungern i världen om ett decennium blir allt svårare att nå.

820 miljoner människor har inte tillräckligt att äta på jorden konstaterar fem FN-organisationer i en gemensam rapport.

Orsaken enligt FN-rapporten är att ekonomin utvecklas svagt i många råvaruexporterande medelinkomstländer samtidigt som klyftorna mellan rika och fattiga ökar. Klimatförändring och konflikter spelar också in.

Totalt har två miljarder personer på jorden en osäker livsmedelsförsörjning där de inte alltid har råd att äta sig mätta på näringsrik mat. Det gäller även åtta procent av befolkningen i Europa och Nordamerika.

-Pettersson säger att FN svamlar, i artikeln av Sveriges Radio nämns inte med ett ord befolkningsökningen som den stora anledningen till många problem.

Jordens befolkning ökar med en svindlande fart med stor påverkan på klimat, biologisk mångfald och livsmiljö. Bara i Afrika väntas befolkningen öka med 3 miljarder till 2100 och då är sannolikheten stor att många av länderna får större problem än de har med svält, krigshärdar och död och när Afrika får problem spiller det på oss.

 • Det tog runt 60.000 år för oss att bli 1 miljard på jorden och det beräknas ha skett år 1860.
 • År 1926 var vi två miljarder. Det tog 106 år.
 • Tre miljarder blev vi år 1960. Det tog 34 år.
 • Fyra miljarder blev vi efter ytterligare 15 år, 1975.
 • Därefter fem miljarder år 1988
 • Sex miljarder år 2000.
 • I december 2011 var vi sju miljarder människor på jorden.
 • År 2025 beräknas vi vara åtta miljarder.

Det är obegripligt att inte detta är första prioritet för alla politiker och journalister i stället för att svamla om ekonomisk utveckling, klimat och konflikter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


21 responses to “Svälten på jorden ökar enligt FN som drar helt fel slutsats om orsakerna

 • Heraldikern

  Det är i det närmaste tabu att tala om befolkningsökningen. Framför allt den i Afrika. Om man någon gång nämner den så är det med det ”legitima” försvaret att alla skaffar många barn för att hälften dör innan vuxen ålder och resten måste vara tillräckligt många för att garantera föräldrarnas ålderdom.

  Det går helt enkelt inte, eller så vill man helt enkelt inte ens försöka att få till en födelsekontroll modell Kina. Detta trots att de flesta länder i Afrika har nu eller har någon period haft diktatoriskt styre där en sådan sak lätt skulle kunna få genomslag om folk kunde få en garanti om en hygglig standard på ålderns höst.

  Att väst inte vill ha någon födelsekontroll bevisas väl av att man inte bryr sig om att bespruta Afrika med olika preparat som skulle sänka fertiliteten på invånarna som man gör i västländerna.

  Kan detta ha bäring på att man vill stimulera tillväxten i den färgade befolkningen och tvärtom i den vita? Och är det därför FN och EU jobbar hårt med att förflytta Afrikas befolkning till Europa? Förflyttning från en kontinent som är glest befolkad (Afrika Ca 40 inv/kvkm) till en tättbefolkad kontinent (Europa 73 inv/kvkm) Och som på sikt resulterar i en enda färgad befolkning även i Europa.

  Gilla

 • grunehetgrot

  Svälten på jorden ökar samtidigt som de rika länderna fortsätter att göra av med tusentals miljarder kronor på allt som är helt onödigt.

  Gilla

 • Maja

  Varje kväll visas på tv hur feta personer specialbehandlas i sjukhusen i synnerhet i USA. Låt dem bekosta sina operationer och inte belasta samhället för att de har själva försatt sig i situationen.
  Det är lika vidrigt som alla svältande.
  I dag hade jag en ”kund” som tittade in och vid frågan om han vill handla mat, svarade han att han köper alltid reamat, då hans ekonomi inte räcker till annat.
  En helt vanlig svensk man, i mitt tycke med ett fördelaktigt utseende utan missbruksproblem.
  Man blir ledsen.

  Gilla

 • grunehetgrot

  Gör inte negrerna i Afrika något annat än kopulerar????

  Gillad av 1 person

 • Olof.p

  Desinformation från FN som vanligt. De vill fylla kassakistan och iditer som Löfven och Wallström fyller på.
  Kom ihåg detta. DET FINNS INGA FATTIGA LÄNDER LÄNGRE. Det är den ekonomiska fördelningen inom länderna som är skev. Rikaste mannen i Nigeria är god för flera hundra miljarder. Varför kan inte han försörja sina afrikanska systrar och bröder? Knappast vår uppgift här uppe i norr.

  Gilla

 • eugenecork


  …för dyra skärmar eller åt helskotta för dåliga
  TV program, så folk i uländerna jökar järnet
  ist för att sitta å glo på undermåligt skit…nää
  fram för bra TV program och billiga 60 tums
  skärmar…gärna då drivna med typ cykel-
  generatorer som mor å far inföding får turas
  om att driva, får den ena flukta mens den
  2 trampar järnet…garanterat bra lösning!

  Gillad av 1 person

 • Tony

  FN beter sig precis som EU och Sverige,man redovisar
  den fakta som passar dem, det är märkligt att denna stora
  klumpeduns som FN är inte orkar elle ens /bryr sig om att jordens
  befolkning på några årtionden fördubblats och ännu mer, att
  det är dom fattigaste länderna som inte har råd att försörja
  sin befolkning som ökar mest, FN kan ju börja med sig själva
  i den Myrstack av Byråkrathorder som häckar där, där finns
  säkert kraftiga besparingar att göra , som kan användas till
  föda för dom som Svälter. FN har överlevt sig själva.

  Gilla

 • Bajen666

  En ny familjepolitik behövs, t ex så tycker jag att barnbegränsning vore klokt….då kommer maten och resurserna att räcka längre och mer.

  I U-länder ska familjer bara få avla två barn per familj och i I-länder med vit befolkning ska familjer endast få avla fem barn…:-)

  Vill man vara riktigt radikal/elak så kan man slå ihjäl alla över 60 år i dom så kallade skithålsländerna….inte min önskan utan bara ett radikalt förslag.

  Gilla

 • Stenbock

  Ja Homo Sapiens förökar sig som aldrig tidigare framför allt i Islamska länder,jämte andra underutvecklade i Afrika.
  Över denna katastrof tiges i medier. Däremot ägnas stort utrymme över lokala Ebola-utbrott i Centralafrika.
  Visste ni att den misstänkta källan för denna sjukdom,påstås vara apkött ! På dessa delar av klotet dödas apor,och hänges upp i träden för torkning. (jämför med norsk stockfisk)
  När aporna ”mognat” tillräckligt,käkas denna läckerhet rå av infödingarna….
  Tja,vi i rikare länder,har ju hört talas om,”att i nöd spisar fan flugor” !

  Gilla

 • Isak Grunewald

  Om vi ökar koldioxidhalten i atmosfären så ökar skördarna och växterna klarar sig med mindre mängd vatten och därmed kan uppodla områden som nu är för torra.Då kan vi försörja fler människor med mat.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Vad då ”överbefolkning!
  Anledningen till angreppet mot CO2 är ju att det skall bli omöjligt att försörja jordens befolkning med livsmedel. Helt enligt Agenda 2021/-30 av FN. Den planen har funnits långt innan den sattes på pränt!
  GMO är ingen lösning – då höga skördeutfall i regel kräver massgivor av konstgödsel resp GLYFOSATER, vilka sistnämnda till slut hamnar i Oceanerna där de fortsätter att förgifta i eoner – ingen vet hur länge.

  Så här ligger det till baserat på vetenskapliga tester:
  Vid CO2-nivå: – –
  0,01% är jordens kolbaserade liv utdött och jorden liknar Mars
  0,02% är det högre livet under starkt utdöende av svält, däribland mänskligheten
  0,028%, alltså ca 1900, är jordens utdöende påbörjat och öknar, tundror, stäpper ÖKAR, beskogningar minskar. Regelbundna hungersnöder bland jordens gräsrötter. Befolkningen ca 2000 miljoner! Senaste i Sverige var 1866/67, då bara i Norrland ca 100000 svalt ihjäl – hungerkravaller återkommande i Sverige (bl a Sundsvall).
  0,041%, som idag! Öknar, tundror MINSKAR. Beskogningar ÖKAR. Jordens befolkning har ÖKAT till ca 7500 miljoner och ingen hungersnöd råder, annat är i områden där det finns uppror och krig. Den halva av livsmedelsproducerande bönder som står för den reala ökningen har inte råd med GMO, maskiner eller konstgödsel, så det enda av betydelse som ändrats är att CO2 ÖKAT.
  0,08% (eller mer) har i kalkyl visats innebära att ca 80000 miljoner kan försörjas (där det inte råder krig) samtidigt med att hälften av dagens brukade återställs till naturen OCH att glyfosater (GMO) inte tillåts öka. Under perioder då det varit 0,08% CO2 har jordens liv ”blommat” och öknar, stäpper, tundror varit minimala, beskogningen maximal (och högt upp längs bergssidor), grönheten har gett rikligt med regn (sötvattenbrist är det verkliga problemet på jorden – inte hunger).
  2% är en vanlig CO2-nivå i växthusodlarnas växthus, vilka ger enorma skördar.

  Gilla

 • Kapten Bölja

  Det är betydligt svårare att försörja 10 barn än 2 barn, så
  är det i naturen och så är det också för människan.

  Vad är det nu socialingenjörerna försöker banka in med
  sin propaganda, att det är fel på naturlagarna eller vad
  är det för budskap de försöker pränta in?

  Gillad av 1 person

 • gamlingen

  Vad skulle Hans Rosling har sagt?
  Synd att dom goda tas ifrån oss i förtid.

  Gillad av 1 person

 • Kungen

  Det som kommer att ta kål på oss är utan tvekan ÖVERBEFOLKNINGEN. Om man inte kan försörja ett barn ska man inte skaffa tio !!
  Det är heller ingen lösning att flytta runt folk. Som vanligt vill man inte se det verkliga problemet. Det är mycket enklare att tjata om klimatet och miljön osv.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: