Är våra grannländerna stängda eftersom Trump tar så stor plats


MEDIA. Det verkar på media son våra grannländer är totalt stängda för varje dag handlar en stor del av rapporteringen om USA:s president Donald Trump och nyheter som knappast berör oss. 

När USA vill utvisa i första hand 2000 illegala invandrare som fått avslag på sin asylansökan men gömt sig, talar Sveriges Radio om att Trump ska utvisa papperslösa precis som om det är människor som har tappat sina handlingar men annars skulle få stanna  i USA.

När Trump Twittrar om fyra demokratiska kongressledamöter och ber dem att ”åka tillbaka och fixa” länderna de kommer ifrån är det enbart kritiska kommentarer. Inget om att det kan ligga något i detta och att dessa länder behöver folk som bygger upp dem.

När Trump säger att det ska bli förbjudet att söka asyl för dem som flytt från våld men passerat flera länder på vägen till USA, är det precis samma regler som gäller i Europa men inte tillämpas. Dublin-förordningen.

Ingen kritik mot de länder som ”flyktingarna” flyttar ifrån, inget om att de i grunden är rika och med rätt skötsel lätt skulle kunna försörja och skydda sin befolkning.

-Pettersson noterar att PK-media verkar tro att deras huvuduppgift är att kritisera Donald Trump och är totalt ointresserade av orsaken till konflikterna eller våra grannländer.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


18 responses to “Är våra grannländerna stängda eftersom Trump tar så stor plats

 • Maja

  Svensk media rapporterar aldrig vad som säges i Finlöand.Finlands president har bl. annat sagt att Finland godkänner inga ökade kostnader apropå klimatet om inte ALLA länder tar samma ansvar för kostnader.
  Nu pågår en konferens i Finland om hur EU skall hantera Medelhavets flyktingar.
  Låt mig gissa att Finland inte är så pigga på att ta emot flera, tvärtom.de har satt bromsen på gällande flyktingströmmar. Över 200 skall utvisas nu trots att en del av dem har bott i landet i flera år.de har ljugit in sig i landet och det ger per automatik en stämpel i baken for ”Return to sender”
  Hur tror ni att Sverige skulle vilja att vi vet allt detta?

  Gillad av 1 person

 • grunehetgrot

  Varför gnäller alla på Trump? Han har ju totalt rätt.

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  TRUMP…DU ÄR BÄST…synd bara att vilsna, lättledda, naiva och sinnessvaga inte förstår hur bra du är 👍👍👍👍👍

  Det kanska man inte kan begära…kanske som lära en fisk att läsa och skriva.

  PS. Hörde idag att en väns vänstervridna PK-jönsar till kompisar, hade vaknat till och nu börjar förstå hur lurade de varit….
  TOPPEN ! 👍
  Kanske går det att lära fiskar läsa och skriva !? 🤪

  Gilla

 • Maya

  Kan vi utlysa en Trumpfri dag i medierna.Ingen president i modern tid har fått så mycket skriverier om sig.Om man inte har något att anmärka på en dag så kan man ge sig f,_n på att det skrivs om vad Melania Trump hade för klädsel på sig just den dagen.Vad less man blir !!

  Gilla

 • Tony

  CNN är väl USA s motsvarighet till Sveriges skit kanaler,
  dom verkar precis som dessa vara sjukligt intresserad av
  vad Donald Trump gör och säger?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Bra jobbat president D.Trump !
  4 år till i Vita huset.

  Gilla

 • Weronica Selby

  Om inte socialdemokrater far som dom vill sa blir dom forbannade

  Gilla

 • Erling

  I sanning en relevant artikel. Jag häpnar dagligen! Svensk media tycks vara fullkomligt förhäxad av den amerikanske presidenten.

  Det går ju inte en dag utan att vi blir informerade om att han har sagt si eller så. Eller att man lyfter fram alla som kritiserar honom. Eller ngt otillbörligt han har gjort för 20, 30, 40 år sen.

  Orsaken kan man undra över. De kan väl knappast tro sig kunna påverka och underminera hans ställning?

  Är det för att förse journalistkåren med sysselsättning?

  Eller är det helt enkelt så att man göra allt för att inte uppmärksamma den minst sagt prekära situation vårt land befinner sig i?
  Månne det är pudelns kärna?

  Gilla

 • Bajen666

  Trump är förbannat bra på att röra om i grytan och i samma ögonblick kommer det fram vilka spån och vilka idioter har alla vänsterliberaler är och antagligen förblir.

  Jag ber till alla gudar som finns att karln blir omvald och får röra om i grytan ett par år till detta är nämligen väldigt underhållande…..:-)

  Gillad av 1 person

 • Benny

  Sverige är ju USA:s 51:a delstat glöm inte detta! Brukar kolla på nyheter när jag är utomlands och denna USA-fixering saknas ju helt i andra europeiska länder. Inte ens i Storbritannien som man kunde tro skulle vara värre är det inte så, tvärtom så står USA inte speciellt högt i kurs oavsett vem som är president.

  Gilla

 • Gringo

  PK-media gör allt de kan för att få oss svenskar att hata Trump, men vi som läser andra tidningar än deras förstår att Trump är en president som har handling och en tanke med det han gör. Kan tyvärr inte säga samma sak om Sverige.

  Gilla

 • Kungen

  Exakt. Hur mycket av nyheterna i tv berör egentligen oss här ? Max 20 %. En bibomb i afganistan, en självmördare i syrien, en flyktingbåt på medelhavet, en sprängning här o ett stamkrig där. Detta visar ju bara hur vänstervridna och felfokuserade ALL vanlig media är i Sverige. Janne Josefsson uttryckte det väldigt tydligt : jag gick på kommunisthögskolan !! Kan det sägas tydligare ??

  Gilla

 • angelicaplacet

  Det kan ju vara så att etablissemanget flyger mycket till Amerika och därför uppfattar själva att dom ska styra där också.

  Gilla

 • Nicklas

  Fake news media vill inte att frågan om att skicka ut papperslösa ska bli aktuell även här i Sverige. Skulle inte bli förvånad om vi har runt en halv miljon papperslösa här i Sverige.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: