15-årig uzbek pistolrånade butik på lunchrasten


BROTTSLIGHET. 15-åringen skrev ett prov, åt lunch i skolmatsalen och lyssnade lite på musik. Därefter hämtade han en skarpladdad pistol och rånade en närbutik på några hundralappar men övermannades av ägaren.

UR domen: ”…Han maskerade sig med en halsduk som han hade haft med sig till skolan. Han gick sedan till Hjulsta torg. Han gick in i affären, drog vapnet och gick fram till kassan. Han sa: ”Ge mig pengarna!”. Han gjorde en mantelrörelse för att bevisa att pistolen inte var en leksak, för att visa att vapnet var äkta. Han gick sedan runt kassan och öppnade kassan, plockade på sig några hundra-lappar. Han är osäker på hur många hundra-lappar det var. De la han i sin ficka. Pengarna låg i olika nivåer i kassan. Han höll pistolen riktad mot marken, i riktning mot Amjad Parvez. Han var på väg att ta mer pengar när Amjad Parvez hoppade på honom. Det blev bråk. Han lyckades ta sig loss och sprang mot utgången, men han kom inte ut…”

Uzbeken, född 2003 och medborgare i Uzbekistan döms för rån och grovt vapenbrott till ungdomsvård, samt följa bifogat ungdomskontrakt, bilaga 1 och ungdomstjänst 110 timmar.

-På Petterssons tid pallade vi äpplen, senare har  jag hört att en del ungdomar snattar godis, men i det nya Sverige är det tydligen skarpladdade pistoler och rån som gäller…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


12 responses to “15-årig uzbek pistolrånade butik på lunchrasten

 • ruben

  Är han 15? Åldern brukar vara högre än den angivna bland dessa nya element. Sovande samhällsarkitekter i riksdagen bygger vidare utan hänsyn till konsekvenser. Dags för länge sedan att byta ut myndigheter och riksdag mot vakna människor. Problemen måste ses med öppna ögon, exponeras och analyseras i klarspråk innan de kan åtgärdas. Vi kommer annars aldrig ur den negativa utvecklingsspiralen av ständigt ökad kriminalitet bland invandrare. Kriminalitet, som är allt från vansinniga hatbrott mot svenskar, även mot barn till upplopp, terror eller krigsliknande handlingar mot allmänheten. Det bagatelliseras och/eller mörkas av politiska skäl för att regeringen kanske hoppas behålla röster, jag vet inte. Vad tänker riksdagen på egentligen? Försöker de glömma och gömma vad de ställt till med?

  Gilla

 • Hajo

  Hoppas att Henen blir kortlivad.

  Gilla

 • Io

  Uzbeker ska inte ens vara i Europa då de saknar alla skäll för asyl, inga krig i deras områden. Alla Uzbeker ska hem omg. Märkligt att Sverige släpper in Uzbeker samt Västafrikaner och Bangladeshfolk inga krig i deras länder…MIGverket är dåligt uppdaterade verkar det som

  Gilla

 • Bosse S

  Man delar ut löjligt låga straff för mycket grova brott, för att slippa utvisa de här så kallade ungdomarna. Mindre byråkrati, mindre kritik från flyktingkramarna.

  Gilla

 • Argus

  ”Därefter hämtade han en skarpladdad pistol och rånade en närbutik på några hundralappar men övermannades av ägaren.”

  Invandring möter invandring?

  Gilla

 • grunehetgrot

  Ja du. Har du lärt dig av invandrarna att ljuga om din ålder ( 80 bast, ha ha ha ) 8 kanske det skall vara.
  Det är väl så att på 60 och 70 talen begicks det väl 30 till 40 mord om dagen och bilar brann sådär 100 varje dygn.
  Det är ju såååååå tryggt och säkert i vårat land idag.

  Gilla

 • Olof.p

  Hans, sitter du inne och tittar på datorn hela dagen, blir du nog inte utsatt för något brott. Som du märker om du jämför gammelmedia och alternativmedia så skriver aldrig gammelmedia vilket land förövaren kommer ifrån. Min rekommendation är att du läser alternativmedia så du får lite verklighetsförankring. Det är mycket desinformation från statliga media och gammelmedia.
  Och så är det, att det är många invandrare som fungerar bra i det svenska samhället och dom vill ingen något ont.
  Hörde av en kollega att det finns flera kvarter i Malmö som lever i utanförskap och idkar handel med varandra utan skatteverkets inblandning. Hur hållbart blir det i längden tror du Hans?

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Hans…jag hoppas detta är ironi…om inte, så får vi hoppas att du inte blir kulturberikad innan du hinner möta Sankte Per.

  ”Bara en idiot blundar för verkligheten och ser allt och alla som änglar”

  Gilla

 • Bajen666

  Lögn och förbannad dikt. eller så trollar du oss.

  Gilla

 • Bajen666

  Jag pallade inte äpplen jag föredrog päron, en och en annan ruta lyckades jag också panga samt sparka på lyktstolpar så att lyset slocknade….men det var långt innan jag fyllde femton.

  Vid femton års ålder så var det moppen som stod i fokus utan trim ska sägas för då hade morsan tagit mopeden omedelbart.

  Så visst fanken är det skillnad på hyss och ”hyss”.

  Gillad av 1 person

 • Olof.p

  Nu skulle jag vilja säga ett par ord till alla muslimkramande idioter. Bekymmer med den nya unga kriminaliteten som vänsterfeministerna importerat och gärna underhåller är att det legitimerar alla i samhället att inte ta så alvarligt på brott.
  En bekant till mig blev misshandlad av en muslimidiot för att han sa till honom att inte röra hans flickvän. I rättenen sa den vänsterfeministiska domaren,
  – ja ja, jag har också varit ung och figtats om tjejer. Nu var det inte det det var frågan om utan muslimäcklet kom och tafsade på en svensk tjej. Muslimäcklet slapp undan med villkorligt, trots att han hade tidigare misshandlar och narkotikabrott,mm.
  Kanske inte så dumt med sharialagar ändå. Dom har väl lärt sig i Mellanöstern att det ända sättet är att hålla de inavlade muslimerna hårt, annars blir det ingen styr på dom.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: