FN förklarar krig mot yttrandefriheten

av Judith Bergman 

Med andra ord, glöm allt vad fritt utbyte av idéer heter: FN känner att deras ’värderingar’ är hotade och de som kritiserar dessa värderingar måste därför stoppas.

FN försäkrar så klart alla om att ”ett adresserande av hatpropaganda inte innebär ett förbud eller en begränsning av yttrandefriheten. Det innebär att man hindrar hatpropaganda från att eskalera till något farligare än så, särskilt uppviglande till diskriminering, fientlighet och våld – något som är förbjudet under internationell lag”.

Men FN försöker definitivt förhindra yttrandefriheten – särskilt den typ som utmanar FN:s agenda. Detta var uppenbart i samband med FN:s globala migrationspakt, i vilket det angavs uttryckligen att offentliga medel till ”mediekällor som på ett systematiskt sätt främjar intolerans, främlingsfientlighet, rasism och andra former av diskriminering mot migranter” bör upphöra.

Till skillnad från FN:s globala migrationspakt innehåller FN:s handlingsplan mot hatpropaganda en definition av vad FN anser vara ”hat” och det råkar vara den bredaste och vagaste definitionen man kan tänka sig: ”All slags kommunikation i muntliga och skriftliga uttryck eller beteende, som attackerar eller använder pejorativt eller diskriminerande språk med referens till en person eller grupp på grund av vilka de är; med andra ord baserat på deras religion, etnicitet, nationalitet, ras, färg, härkomst, kön eller andra identitetsfaktorer.” Med en så bred definition skulle all propaganda kunna stämplas som ”hat”.

I januari gav FN:s generalsekreterare Antonio Guterres sin specialrådgivare för förebyggande av folkmord, Adama Dieng, uppgiften att ”presentera en tidsprioriterad global handlingsplan mot hatpropaganda och hatbrott”. Vid en presskonferens som handlade om FN:s utmaningar under 2019 hävdade Guterres att ”den största utmaningen som regeringar och institutioner står inför idag är att visa att vi bryr oss – och att uppbåda lösningar som svarar på folks rädsla och oro …”

Ett av dessa svar, verkade Guterres föreslå, är att slopa yttrandefriheten.

”Vi måste värva varje segment i samhället i kampen om värderingar som vår värld står inför idag – och särskilt för att tackla den allt vanligare förekommande hatpropagandan, främlingsfientligheten och intoleransen. Vi hör bekymmersamma, hatiska ekon från forntidens eror”, sa Guterres, ”giftiga åsikter tränger in i politiska debatter och förorenar allmänheten. Vi får aldrig glömma läxorna från 1930-talet. Hatpropaganda och hatbrott är direkta hot mot mänskliga rättigheter …”

Läs vidare…

7 thoughts on “FN förklarar krig mot yttrandefriheten

  1. Ni pk-skadade medlöpare. Fattar ni inte själva någon gång att ert eget värde är noll? FN och svenska staten eller vilka det är skiter högaktningsfullt i er också.

  2. FN är en skitnödig PK-organisation som kanske gjorde nytta back in the day….numera är den fullständigt marinerad av just skit och gör mer skada än nytta.

  3. I Sverige och resten av Europa är väl aggressioner mellan olika sk ”grupperingar” det vanligaste?

    …och aggressioner mot värdlandets befolkning..

  4. Jag skulle tro att 80-90 procent av FN:s målgrupp för kritiken inte har ett dugg med rasism att göra. De FN ger sig på vill endast bevara sina nationers ekonomiska självständighet och självbestämmande. FN är ju ”förenta nationerna”. FN är alltså beroende av nationer med starka ekonomier. Förstår de inte att de sågar av den gren de sitter på?

  5. Nu tar de steget fullt ut mot en diktatorisk styrning med borttagande av yttrandefriheten. Att använda hat och trettiotalet nationalsocialism som en anledning, är bara för att legitimera sina globala världsordnings agenda, som är: En värld som styrs diktatoriskt av de som utses av FN och Bilderberg gruppen. Bara att inse att öststaterna med Ryssland och Kina, kommer att vara vår räddning.

Kommentera