45-åring utsattes för tortyr i en dryg vecka, löjliga straff


BROTTSLIGHET. Under drygt en veckas tid hölls en man i 45-årsåldern fånge i sin egen lägenhet i södra Stockholm av flera unga killar. De tonåriga gärningsmännen utsatte honom för en tortyrliknande misshandel och knivhögg honom vid upprepade tillfällen.

Mannen ska ha varit skyldig en mindre summa pengar och gick därför med på att låta honom sova i lägenheten, enligt förundersökningen. Men efter att mannen gått och lagt sig ska tonårskillen ha släppt in flera andra personer. Där och då började mardrömmen.

Gärningsmännen utsatte honom för en tortyrliknande misshandel och knivhögg honom vid upprepade tillfällen. Gänget tog ifrån mannen hans mobiltelefon och nycklar och förbjöd honom att lämna hemmet.

Sedan misshandlades och förnedrades han gång på gång under drygt en veckas tid. Enligt målsäganden ska totalt åtta personer ha medverkat i våldet mot honom.

Ur domen:

 • Akash Hasnain, född 2001, döms för människorov, grov misshandel, övergrepp i rätssak, olaga hot, brott mot knivlagen till sluten ungdomsvård i ett år och sju månader.
 • Jordan Dalgärd, född 2002, döms för människorov, grov misshandel, övergrepp i rättssak, olaga hot, ringa narkotikabrott till sluten ungdomsvård i ett år och två månader.
 • Alasana Jallow, född 2001, döms för människorov, grov misshandel, övergrepp i rättssak, olaga hot, ringa narkotikabrott till sluten ungdomsvård i ett år och nio månader.
 • Alasana Jallow ska solidariskt med Akash Anowar Hasnain och Jordan Dalgärd betala skadestånd till offret med 120.000 kr jämte ränta på beloppet.
 • Ayoub Moumni, född 2001, döms för olaga hot till ungdomstjänst i 25 timmar. Ska betala 5000 kronor i skadestånd.
 • Hamza Karami, född 2002, döms för ringa narkotikabrott, frikänns i övrigt och slipper skadestånd.

Ur åtalet: ”…Samtliga tilltalade har genom olaga tvång, bestående i ovan beskrivna bemäktigande, inte låtit offret äta mat eller gå på toaletten, tvingat honom äta stoppning till möbler och cigarettfimpar, tvingat honom att städa upp sitt eget blod från golvet efter misshandeln, samt vaktat och uttalat hot om våld och tillsammans och i samförstånd framställt krav på att offret skulle utge 25 000 kronor till dem, vilket vid fullbordan skulle ha inneburit vinning för dem och motsvarande skada för offret. Fara för brottets fullbordan har förelegat eller varit utesluten på grund av tillfälliga omständigheter…”

”...Alasana Jallow har slagit målsäganden med knutna nävar i ansiktet och på
kroppen, hållit kniv mot hans hals, knivhuggit honom i benen och i kroppen,
rispat honom med kniv, och därefter tvingat målsäganden att slicka av de blodiga knivarna, hällt salt i hans öppna sår och bränt honom med varma
knivar på kroppen och i ansiktet. Han har även bränt honom med brinnande
cigaretter på huvudet och på kroppen.
Akash Anowar Hasnain har sparkat målsäganden i magen, i ryggen och på
kroppen, samt slagit honom med knutna nävar i ansiktet och på kroppen.
Han har även hotat honom med kniv och knogjärn, samt slagit honom med
kniv och knogjärn i ansiktet och på kroppen. Han har även försökt bryta av
målsägandens fingrar. Jordan Dalgärd har slagit målsäganden med knutna nävar på ansiktet och på kroppen, hällt stearin från värmeljus på målsägandens kropp, och smältstearinljus av plast och smält gummiband över målsägandens kropp och över hans rygg. Alasana Jallow, Akash Anowar Hasnain och Jordan Dalgärd har även stoppat en pingisboll i målsägandens mun och tejpat fast den med tejp runt hans huvud och låtit målsäganden sitta med den under ca en timme, så att målsäganden fick svårt att andas. Misshandeln beskriven ovan har även ibland skett tillsammans med andra okända gärningsmän…”  

-Pettersson säger att straffen är ett skämt, det snarare uppmuntrar till än avskräcker från nya brott.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “45-åring utsattes för tortyr i en dryg vecka, löjliga straff

 • gamgubben

  Naturligtvis borde straffen varit hårdare, helst skulle de förklaras ”persona non grata” och utvisas.

  Gilla

 • robbcos

  8-0 till bortalaget

  Gilla

 • Martin

  Livstid till samtliga förrövare hade varit rättvisa.

  Gilla

 • ruben

  Regering och dess svans vill skrämmas och hota med den farliga rasismen och nazismen. Jag tycker Nazisterna på 1930 -40 talet i flesta fall verkar civiliserade i jämförelse. Men rättsväsendet verkar hamnat i den djupaste botten ändå. Utvisning av alla naturligtvis eftersom de deltog i samförstånd med tortyren eller har Sverige blivit satans land? Varför demonstrerar ingen för rättvisa till människor i det här landet längre? Kanhända de klokaste svenskarna ledsnat och blivit alltför luttrade av märkliga orättvisor och arroganta regeringar, som i alla lägen särbehandlar muslimer?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Konstigt att dessa förmodligen stackars missförstådda och orättvist behandlade kriminella parasiter inte bara fick en klapp på axeln och en önskan om ett fortsatt liv i dagens trygga heliga mångkulturella och vänsterextrema Islamistiska satelitstat Sverige!

  Gilla

 • Gunnar Karlsson

  Alina, har du drabbats av någon form av hjärnblödning ?? eller är du bara ovanligt pantad ??

  //Gunnar

  Gilla

 • Fjölet

  jaga plastpås köpare, jaga rökare på offentliga platser, höj bensinskatter, ja nu kan vi hålla på i oändlighet med att jaga skit.
  men döma dessa stollar till straff i paritet till brott!!!
  vad är det för fel på dessa domare och nämndemän, ursäkt på ursäkt för brottslingarna skall komma undan med sorgligt låga straff för en veckas tortyr
  man häpnar återigen

  Gilla

 • irene andersson

  Detta låter som ett gäng från Nybro.
  Jobbar de med personlig assistans också?
  Kanske deras kusiner..

  Gilla

 • Tilli

  vilken människa döps till Jordan Dalgärd???? märkligt namn 🙂

  Gilla

 • centurion

  Men är det inte fantastiskt ? Sverige måste inneha världsrekordet i antalet 17-åringar jämfört med alla andra åldersgrupper. Men det är ju en listig taktik för att lura vårt naiva s.k. rättsväsende. Det som är ännu mer fascinerande är ju att dessa kriminella element slutar att åldras vid samma tidpunkt och behåller sin 17-års-status ända fram till pensionen. Men det är ju bara de svenska tjänstehjonen som blir blåsta och buset har absolut inget att förlora på sin tvivelaktiga men lönsamma verksamhet.

  Gilla

 • Tony

  Tydligen gäller redan Sharia lagar här?, Eller hur tänker
  byfånarna som sitter i Tingsrätterna, jo ungefär som så
  att kommer dårar från Mellanöstern= nästan eller inget straff,
  kommer dom från Sverige, sätt dit dom djävlarna. Skrämmande!

  Människorov var tidigare belagt med grova straff, det var förr det.

  Gilla

 • Tanten

  Han är 53 år

  Gilla

 • Cirkusen fortsätter.

  Domstollarna följer de ålägganden som de blivit beordrade…att EN VINST FÖR SAMHÄLLET ska alltid frias eller få minimala straff, och då detta för att det inte ska märkas i statistiken vilka som utfört dessa sinnessjuka brott !
  SANNINGEN GÖR DIG FRI….förlåt detta gäller nu inte länge, 😳 utan nu gäller:
  SANNINGEN MÅSTE DÖLJAS TILL VARJE PRIS !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: