Strumpor i sandalerna eller inte?

INSÄNDARE. Ett hett ämne nu när det är högsommar, men vad har det på Pettersons blogg att göra? Ingenting egentligen förutom att det kan vara avkopplande att kanske läsa något annat för omväxlings skull.

Socka

Politik, negrer och massinvandring är inte allt! Men Du feminist som inte tål sanningar och fakta uppmanar jag vänligt men bestämt att sluta läsa nu, det här är starka saker som Du inte tål! Det gäller alltså oss män, ska vi ha strumpor i sandalerna eller inte? För mig är svaret självskrivet, av flera skäl, något som jag återkommer till längre fram.

Män i sandaler och utan strumpor ser inte bara otrevligt och fult ut, det är feminint också! En kvinna i sandaler skall naturligtvis vara barfotad, men absolut inte en man! Så är det för det vet jag och detta förstärktes efter att ha hört ett kort reportage i svensk radio (SVT) Programledaren påstod nämligen att sockor i sandalerna på män var näst intill kriminellt, det var fult och det var onormalt, något som han hånskrattade åt. Klart att alla män skall vara barfota i sandalerna, förhårdnader och tjocka naglar med gula svampangrepp till trots, inga problem, tryck bara in dom fula fötterna i sandalerna och visa ogenerat rubbet på uteserveringen! Det här stärkte min övertygelse med 100% att jag hade helt rätt, män i sandaler skall naturligtvis också ha strumpor. Allt annat är vederstyggligt!

Men, eftersom jag också är en mycket tolerant och vidsynt person så kommer jag inte att sluta hälsa på min granne bara för att det visar sig att han klampar runt i sandaler utan strumpor!

Jag får väl titta bort, hålla för näsan och tänka på något vackert istället. Det finns ju det som är värre, betydligt mycket värre!

Janne

-Pettersson har bytt ut ett av insändarskribentens ord. Janne använde ordet sockar, i men del av landet heter det sockor men är då tjocka för vinterbruk, därför blev det  strumpor som jag tror används över hela landet med och utan sandaler.

I svenska akademins ordlista står socka [såk`a] substantiv ~n sockor
• strumpa med kort skaft

14 thoughts on “Strumpor i sandalerna eller inte?

  1. Dagens i-landsproblem.
    Kan också påpeka att det inte varit någon tropisk natt än i år (över 20 grader hela natten), så strumpor i sandalerna är att föredra tills det blir varmare.

  2. Smaken är som baken delad. Upp till var och en. Vissa får skoskav utan, en del tycker det är skönast utan. Varför ska man grubbla på vad andra tycker är snyggt.

  3. Märkliga problem som dryftas här i landet, landet står
    inför enorma problem, det ena systemet efter det andra
    går mot kollaps, en del har reda brakat samman men
    detta är inga stora problem hos SVT s programmakare
    men petitesser kan reta gallfeber på dem??

    Vi får inte rikta kritik mot vanskötsel av landet trots att
    vi har yttrandefrihet, vi får inte rikta kritik mot den huvudlösa
    massinvandringen trots att ingen frågat om vi ville ha den

    Fast än har jag inte hört att det är förbjudit att ha strumpor i
    sandaler, men det kommer kanske, men vad jag vet så
    är det tillåtet att täcka hela kroppen med klädbylte för halva befolkningen?


  4. bokstavligt skiter jag i både strumpor och
    sandalusker så länge våldtäckten på vårt
    land pågår…lyssna på orden i denna lite
    banala truddilutt…jag hoppas ni hajjar?


    • …tidsfråga förhoppningsvis, innan det
      tar ”hus i helvete”…förnedringen mot
      ursprungsbefolkningen i vårt land är
      näst intill total…en mjuk folklig diktatur
      snart ända räddning…arkitektur och
      upplägg fixar SD lätt som en plätt…de
      som är skyldiga till förfallet förpassas
      skyndsammast möjl. till en förläggning
      ute på Blå Jungfrun, som skithögarna
      får bygga å svetsa ihop själva

  5. Äntligen. Efter alla dessa år råkar man på en människa med samma åsikt och inser att man inte är galen. Samma känsla som när man upptäckte alternativ media (och petterssonsblogg) första gången – det finns intelligenta människor – tack o lov.

    Självklart ska fula, gula, tjocka och svampiga gubbnaglar döljas (behöver inte vara mig själv jag beskriver). Det där med per automatik och utan tanke ”inga strumpor i sandaler” har alltid fått mig att undra om folk är blinda – hur kan det anses ok att gå omkring och flasha med sådana (gubb)tår.

    I en kommentar nedan kan man läsa ”Sverige är nog enda landet i världen som har strumpor i sandaler.” Det vill jag starkt ifrågasätta. I andra delar av världen klär sig folk oftast vuxet i staden. Långbyxor, skjorta, skor m.m. även i de varmaste länder. Endast en Svensk (Amerikan och Skandinav) kommer glidande i nätbrynja, skjorts och magen hängande och dallrande på paradgatan eller i affären – och tårna viftandes. Fy.

    I andra länder diskuterar man om man ska ta av sig skorna överhuvudtaget när man kommer hem på besök hos andra eller inte. De tycker att det är fult och feminint att gå i strumplästen – hur skulle de se på barfotadiskussionen kan man bara spekulera i – troligen ”typiskt svenskt” med ett negativt tonfall.

    Sen kan man ju undra – vad är grejen med dessa microstrumpor. Strumpor som knappt går över hälen är ju sjukt – fast det är en helt annan diskussion.

    PS. Frågade min dotter – ”vad heter sådana där fjantiga strumpor som ni har?”. Hon svarade – ”menar du sådana strumpor som inte är gubbstrumpor.”

    • Hehe jag hade en kompis en gång i tiden numera före detta (dum i huvudet milt sagt) en stor buffel som var med i ett motorcykelgäng R/W.

      Han hade/har såna ”microstrumpor” plus att han satt ner när han pissade.. vilken fjant men han tror på allvar han är stentuff.

    • ^Microstrumporna” är ett alternativ om du har prblem med vätska i benen. Vanliga strumpors resårer klämmer ofta hårt i benen och förvärrar eller t.o.m. skapar det .tillståndet.

  6. Janne:
    Att du enbart inskränker detta till Sandaler ?
    I min f.d.stad Berlin,går faktiskt män även barfota i sina skor. För mig i början en aning främmande,(trodde det hade med fattigdom att göra)men med tiden vande man sig….även vid detta. 😉
    Liksom jag i dagens Anzurdska stadsbild,ser vuxna män strosa kring,i vit långsida pyjamas !!
    Stenbock,som är ur Äran och Hjältarnas stam,skulle dock aldrig förnedra sig offentligt,utan sockor/strumpor !!
    Hur allmoge,och främmande arter uppträder,är för mig numera egalt.
    Värre med feminister typ BZ-bilden nedan,som skämmer ut stadsbilden:
    https://www.bz-berlin.de/data/uploads/2019/07/122278971_1563018501-704×396.jpg

  7. Kvinnors skor är allt för obekväma för att gå med. Det är därför de alltid även inhandlar en väska samtidigt som de bara måsta ha ett tjog skor.

  8. Om man har svampangrepp så behöver man bota det.
    Om man går barfota så förhindras svampangrepp speciellt med bad i salta vatten.
    Det verkar mest vara en fobi Janne lider av.
    Alla kvinnor har heller inte vackra fötter utan har gått i högklackat för mycket som har gjort att fötterna har deformerats med halgus valgus samt blivit stora.

  9. Män i sandaler är illa nog, men män i sandaler UTAN strumpor gör mig spyfärdig.

    Barfota kvinnor i sandaler eller flipflops är vackert.

  10. Sverige är nog enda landet i världen som har strumpor i sandaler. Hela iden med sandaler är att tårna kan vara i friska luften.

Kommentera