USA:s kustbevakning slår till mot knarksmugglare


BROTTSLIGHET. Ett amerikanskt kustbevakningsfartyg kör i kapp en farkost fylld med kokain. Två kustbevakare tar sig ombord och en av dem bankar på luckan. Kartellernas smuggling med hjälp av ubåtsliknande farkoster från Syd- och Mellanamerika är en ovanlig metod när det gäller att få in narkotika i USA. Men effektiv. Fartygen byggs långt ute i djungeln innan de sjösätts och fylls med narkotika.

De små ubåtsliknande fartygen kan inte dyka utan färdas med sitt torn och en del av skrovet över ytan. Trots det är de mycket svåra att upptäcka då området de färdas genom är mycket stort. Chefen för den amerikanska kustbevakning, Stephen Brickey, säger till CNN att man bara lyckas stoppa omkring 11 procent av de ubåtar som för in knark i USA.

Filmen nedan av den amerikanska kustbevakningen den 18 juni i år och visar jakten på en av dessa farkoster. Det amerikanska fartyget hinner i kapp ubåten och två kustbevakare tar sig ombord medan de båda fartygen fortsätter med full fart.

Den främste av de båda börjar banka på luckan och snart öppnas den. Ingripandet stoppade 7.700 kilo kokain från att föras in i USA.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “USA:s kustbevakning slår till mot knarksmugglare

 • Maja

  I Sverige frodas knarkförsäljning. På Mariatorget i Stockholms Södermalm står afrikaner och säljer öppet ,polisen gör ingenting. Verkar som de har gett upp.
  Jag ser varje dag allt fler narkomaner . Unga människor utan framtid. Sverige blir ett zombieland så småningom.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Hur tror han att dom skall höra vad han skriker där inne?

  Gilla

 • Fred

  Vilken kontrast mot dialogpolisen.

  Gilla

 • Mr Jordan

  Fantastiskt, från båda håll! Spännande film, ”dyk för fan, dyk”, men farkosten var ju inte byggd för ändamålet, haha!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: