Pride


Jag säger det med en gång. Jag har absolut inget emot att människor av samma kön älskar varandra och att de gifter sig p.g.a. sin kärlek. Det är helt enkelt deras val och jag säger inget om det, för jag bryr mig helt enkelt inte.

Däremot är jag fullt fast i min övertygelse om att Pride är ett spektakel som överlevt tack vare människors rädsla att tycka fel.

Oavsett om du är partiledare, riksdagspolitiker eller politisk representant på kommunal nivå. Oavsett om du är överbefälhavare för den svenska armén eller en lokal polis i uniform som struttar runt i parader. Oavsett om du är en medial kändis som vet att du måste deltaga för att din karriär ska överleva. Oavsett om du tillhör den vanliga människan på gatan och tror att alla som inte älskar Pride är homofober.

Pride kommer aldrig att få den legitimitet man strävar efter så länge religiösa utövare inte deltar i paraden iklädda de religiösa symboler som etablissemanget vill att vi ska anamma. I många länder straffas man för sin sexuella övertygelse och sitt stöd till sexuella minoriteter. I vissa länder innebär en sexuell avvikelse att du straffas med döden. Det här är dock Sverige, det här är, eller åtminstone var, ”demokratins högborg”, det här är landet som ständigt vill gå i bräschen för jämställdhet och alla människors lika värde.

Det här är landet där det är tillåtet att älska vem man vill, att klä sig hur man vill och självklart att deltaga i parader till stöd för homosexuellas rätt.

Jag kommer personligen aldrig att gå med i en Prideparad och anledningen förklarar jag i ingressen. Vad troende, i synnerhet muslimer, har för orsak att vara frånvarande överlåter jag till dem själva att besvara. Nu tror jag dock inte att någon media tänker ställa frågan, så vi får väl leva i ovisshet.

Fast full legitimitet får inte Pride förrän kvinnor iklädda slöja och representanter för Sveriges muslimska råd struttar runt tillsammans med folkvalda politiker, uniformsklädda poliser och militärer i grönt.


18 responses to “Pride

 • Irene Eriksson

  Håller verkligen med. Nu är det så accepterat och normaliserat att det blir bara löjligt med all denna uppståndelse runt Praid. Det blir ett självändamål med syftet att festa. Om huvuddelen av människor ser det mesta som OK finns inget att lägga så mycket energi på.längre. Det är bara att fortsätta sina omika livsval.

  Gilla

 • Br

  De kan gå med om de är lediga.tycker inte att uniforms klädda poliser ska gå med.de förlöjligar sig själva och polisen i Sverige

  Gilla

 • Helena

  Läs gärna på om varför pride grundades så kanske du får en djupare förståelse varför den återkommer. Och alla är välkomna att gå i tåget så länge man förhåller sig till vissa regler och ansökt om tillstånd om man ska representera något. Så länge man inte kränker någon så är det alltså fine att deltaga. Men som jag nämnde ovan, läs gärna på om stonewall eller lyssna på en podd angående ämnet så kanske du kan fördjupa dig innan du gör ett utlägg om varför pride är överspelat.

  Gilla

 • nosferatu

  Innebär detta att muslimer inte tillåts delta i Malmö Pride?
  https://nyheteridag.se/skattefinansierade-malmo-pride-kallsinniga-till-sd-vi-ar-inte-intresserade-av-ha-dem-med/

  Är inte det rasism?

  Gilla

 • Göran

  Polis och Militär beordras i Sverige till att lägga avsevärt med tid och energi på dessa ständiga ”Manifestationer”.
  Har aldrig stört mig på homosexualitet, MEN hur i H-E kan det vara själva grunden för all statlig verksamhet?
  Kanske kunde Sveriges ÖB göra Försvaret ”Världsledande” genom att införa HBTQ-Manifeststioner före o efter varje ordergivning?
  Och även under dem förstås! Annars blir det ”Homofobiskt”.
  Har svårt att tro att homosexuella inte kan tänka själva och lika totalt hjärndöda som denna lallande lismande fårskock!
  Man skäms som Svensk över dessa sjukligt odugliga ”manifesterande” medlöpare!
  Samtidigt skänks oändliga summor till länder som avrättar homosexuella!
  Samtidigt tar man i tusentals import-kriminella böghatare som tillåts leva med flera bidragsgivande identiteter.
  Skulle gärna sett att grannländerna gjorde narr av PK-cancerns Sverige ännu mer!

  Gilla

 • Monica

  Pride är ett spektakel för personer med ”rätt” värdegrund. HBTQ aktivister, innefolk och kändisar deltar också där för att synas och inte glömmas bort. Jag känner en homosexuell man som röstar SD och vad jag förstår så skulle han inte delta i ett Pridetåg och han är öppen med sin homosexualitet.

  Gilla

 • ossie

  Andra länders riktiga poliser skrattar åt våra fjollpoliser.

  Gilla

  • Nils Dacke

   Korrekt, men det värsta är att se landets ÖB fjanta runt i dessa parader, vi skall alltså i ett skarpt läge förlita oss på denna man som chef för landets försvar. Han passar bättre som generaldirektör för någon ny hittepåmyndighet inom någon tramsvetenskap som ingen efterfrågar och vi inte har något behov av. Enda fördelen är att vi sannolikt kommer att vinna varje slag mot ryssen utan ett skott avlossas eftersom de ryska soldaterna kommer att skratta ihjäl sig när de ser eländet.

   Gilla

 • Peter Kostin

  Det som får mig att reagera är att föräldrar tar med sig barn för att se på alla dessa exhibitionister som med blottade könsorgan går och kryper i paraden. Vad har barnen för glädje av att se detta?
  Sedan tycker jag personligen att pride borde läggas ner, för vad dom gör hemma i sovrummet är inget som angår någon annan.

  Gilla

 • Argus

  Enligt professor Karl-Olov Arnstberg har vi en tyst överenskommen godhetsnorm i samhället. De som känner med sig att de inte når upp till den måste förbättra sin status. Detta verkar mest ske genom verkningslöst godhetsposerande. Med andra ord är de med vanlig sexuell läggning som deltar eller åser Pride onda människor. I alla fall anser de det om dem själva.

  Gilla

  • robbcos

   Hassan körde fram den inhyrda mobilkranen med 20 meter boom och trodde spektaklet gick ut på att hänga så många bögar som möjligt, han kände stolthet och då det kryllade av både militär o polis i tåget så tänkte han att här blir det fler hängda åt gången än i Ramallah där han körde mobilkran förut. men han blev bortkörd fast hans rep och snaror var i färggranna kulörer. Hassan blev avvisad och tänkte att det är inte lätt att bli svensk när DE inte tar vår sed dit VI kommer.

   Gilla

 • Kungen

  Muslimerna fixar snart så blir slut på pride en gång för alla. Vad ska de vänstervridna pk-idioterna göra då ??

  Gilla

 • Tony

  Men varför ska vi andra smetas ner med deras läggning?

  Men kanske för att få slut på dessa löjliga parader så borde
  kanske dom Som är Hetro också börja med Hetroparader
  med dans o grovhångel inför öppen ridå och fetlagda gubbar
  o kärringar strutta runt i bara arslet???

  Fast då hade väl Sedlighetspolisen åkt på utryckning, då
  hade väl myndigheterna kommit på att vi faktiskt har
  sedlighetslagar som förbjuder detta, beteende,men detta
  tycks inte gälla Prideparader, för där syns alla skenheliga
  politiker strutta omkring för att visa sig folkliga?
  Det var inte lika roligt att visa upp sig i Bensinupproret??

  Gilla

  • Tony

   Sen kan jag inte förstå folks intresse för detta löjlig jippo,
   hade inte folk gått ut o tittat på det hade det ju självdött?

   Gilla

  • Martin

   Tycker presis som du min vän; Men saken är den att det finns en sjuk agenda på världsplan, där du, jag och våra barn inte ingår i denna.
   Useles Eaters, Chimps el. soft heads som de kallar os ska bara slaktas.
   Roligt är att dessa styrande faktisk inte är särskild intelligenta utan bara psykopater med ren ondska på agendan.
   Ex. Josef Stalin gillade mest av allt att sé och vara med till att ge andra så plågsam som möjligt död. Barn var hans största glädje att titta på när de med tortur långsamt blev rivna i småbitar.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: