Kina verkar vara på väg att lyckas ”andra länder bör ta efter”

En Kinesisk talesman sade,  torsdagen (11 juli) att behandlingen av etniska muslimer i ”lyckliga” och ”säkra” Xinjiang-regionen är en modell för andra nationer att följa trots mycket kritik från en del västländer.

Nästan två dussin nationer vid FN: s råd för mänskliga rättigheter har denna vecka uppmanade Kina att stoppa förföljelsen av etniska uighurer (muslimer)  i Xinjiang, där FN: s experter och aktivister säger att minst 1 miljon hålls i interneringscentraler.

”Dessa påståenden från en liten grupp västliga länder och icke-statliga organisationer kan inte undanröja de enorma prestationer som gjordes mot terrorism och radikalisering och kan inte förändra det faktum att Xinjiang-folket lever ett lyckligt liv, säger han.

Kinesiska diplomaten Jiang Duan berättade för rådet i torsdag att en del hycklande västerländska nationer förvrängde fakta för att anklaga Peking över vad det beskriver som yrkesutbildningscentrum i Xinjiang för att bekämpa extremism och lära muslimerna nya färdigheter.

”Erfarenheten i Xinjiang på detta område bör introduceras i andra länder”, säger Jiang och säger att utbildnings-centren hjälper till att återintegrera människor indoktrinerad av radikalism.

”Nu är situationen i Xinjiang stabil, och folket är enigt och deras rättigheter respekteras fullt ut. Under de senaste tre åren har det inte funnits en enda incident av en terroristattack, och människor i Xinjiang känner sig mycket bättre och mycket mer glad och säkra. ”

LÄNK

 

7 thoughts on “Kina verkar vara på väg att lyckas ”andra länder bör ta efter”

  1. KINA förstår detta problem och har lösningarna – ”under de senaste tre åren har det inte funnits en enda incident av en terrorattack!” GRATTIS KINA!

  2. Kina+Ryssland framstår alltmer som Världens hopp då de faktiskt har kvar sunt förnuft och sjävbevarelsedriften vilket vi i Sverige saknar alltmer.
    En kines-ryss har stark nationalidentitet och vill inte bidra med något som förstör sina länders kulturer-homogenitet-demografi. som myndigheterna+befolkningen på SydKoreanska turistön Cheju-island där det plötsligt 2018 dök upp ca 500 ymeneiter gubbar(Yemen) och begärde asyl vilket de inte fick utan skickades hem omg. Som motivering angav man att man inte ville bli islamiserad eller få ökad kriminalitet+våldtäkter man hänvisade till skräckexemplaret Sweden faktiskt..

  3. Kina bör genast besöka Malmö”som är ett lyckat framgångskoncept för att integrera muslimer, hälsar Regeringen ”det går åt rätt håll är parollen”

  4. Skulle vara kul om Kina kunde nämna Sverige som världens sämsta mest odugliga på integration!
    Där import-kriminella rasistapor tillåts representera Islam och får leva som ”Herrefolk” över alla lagar.
    Där domstolarna istället dömer de med empati som vägrar ljuga om situationen eller alla tusentals brottsoffer med ”fel” Svenska rastillhörighet! Absolut ingenting för dessa skötsamma leder då till böter eller fängelse.
    Sverige makthavare, domstolar och media symboliserar Feghet, Lögn, Förljugenhet, Korruption och Förräderi!

  5. Klart att dom ”Lallare” som är ansvariga för att Europa
    fyllts på med religiösa fanatiker o andra kriminella figurer
    fortsätter att hävda att detta är bra

Kommentera