Hade inte råd med bostad – tackade nej till jobb

25-åriga Elise erbjöds ett jobb i Stockholm, men tvingades tacka nej p.g.a. den höga kostnaden.

I Stockholm står 636 000 människor i bostadskö och de som står sist i kön får i teorin vänta 100 år på ett hyreskontrakt.

I Stockholm erbjöds 2018 endast 6 000 lägenheter till den öppna hyresmarknaden, 1 326 var vikta för den interna kön och 6 129 var ”öronmärkta” till andra och jag tror ni vet vilka.

För Elises del erbjöds hon svarta hyreskontrakt eller månadskostnader hon inte mäktade med. Hon tvingades därför med sorg i hjärtat tacka nej till tjänsten hon erbjöds.

SVT

Otur för Elise att hon är svenska, att hon har ett arbete hon försörjer sig sonen med och att hon betalar skatt till sin välfärd. Som nyanländ hade hon erbjudits en nyproducerad lägenhet till en mycket billig penning.

7 thoughts on “Hade inte råd med bostad – tackade nej till jobb

  1. Alliansen gjorde om många hyresrätter i Stockholm till bostadsrätter. Tråkigt att de inte hann göra om alla hyresrätter för då hade det inte funnits någon kö att tränga sig före i. Dessutom hade utbudet av bostadsrätter säkert bromsat prisuppgången, så alla som har ett jobb och kan därför låna och köpa en bostad hade gynnats.

  2. Har en vän som växte upp i Vasastaden. Hon vill gärna flytta dit igen och står i bostadskön. 2018 fick hon höra att hon hade 8 år kvar att vänta i kön. I år fick hon höra att hon hade 11 år kvar att vänta i kön. På ett kalenderår ökade hennes kötid med 3 år så det är många som tränger sig före i kön.

  3. Hela tiden kommer det nya analfabeter från Afrika som går före i denna bostadskö så hon kommer inte att avancera en enda plats på flera hundra år.

  4. Som nyanländ kan man väl säga att fått den gratis,’
    för det lilla dom betalar med är ju bidragspengar
    Dom har mer förstånd på Ebberöds Bank än man
    har hos våra styrande,.

Kommentera