Imamen Fekri Hamad erbjöd jobb som var ”anpassade för muslimer”


ISLAM. En av de imamer, Fekri Hamad, som kan komma att utvisas efter Säpos stora tillslag erbjöd jobb ”anpassade för muslimer” när han var anställd åt ett utbildningsföretag, rapporterar Ekot. Jobben var finansierade med skattebetalarnas pengar, alltså inga riktiga jobb utan sysselsättning. 

Fekri Hamad

I ett Facebookinlägg förra sommaren lade imamen upp en bild på företagets visitkort tillsammans med en uppmaning till arbetslösa att söka jobb ”anpassade till muslimers värderingar och särdrag”.

Företagets vd säger att man hädanefter måste vara ”mer ifrågasättande och kanske misstänksamma” när anställdas bakgrund kontrolleras.

Säkerhetspolisen slog tidigare i sommar till mot sex imamer som anklagas för att bidragit till våldsbejakande extremism.

-Pettersson undrar vad som hade hänt om någon erbjudet arbeten anpassade för sekuläre eller kristna? Då tror jag skadeståndskraven haglat som spön i backen samtidigt som drevet gått.

De utvisningshotade är Västerås-imamen Fekri Hamad, Gävleimamen Abo Raad och hans son, imamen Hussein Al-Jibury i Umeå, samt Abdel-Nasser el Nadi som är kompis med de föregående och vd på den muslimska friskolan med det mindre passande namnet Vetenskapsskolan. Den sjätte är Viktor Gaziev från Tjetjenien.

Säpo anser att männen är en säkerhetsrisk och har för avsikt att förpassa dem ur landet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


12 responses to “Imamen Fekri Hamad erbjöd jobb som var ”anpassade för muslimer”

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: