Stig Markström, 80, har dött av vanvård och misshandel

ÅLDRINGSVÅRD. 80-årige Stig Markström var avmagrad, sängliggandes och så svag att han inte orkade lyfta ett vattenglas. Trots det nekades han plats på korttidsboende. Efter ett uppmärksammat Facebookinlägg fick Stig till slut fick flytta in på ett boende, men nu har han dött, bara dagar efter flytten.

-Pettersson säger att politik är att prioritera och Sverige väljer de politiker vi valt annat…

TIDIGARE 2019-07-03. Ett svenskt koncentrationsläger – 81-årig man utsätts för grav vanvård i sitt hem av Luleå kommun.

ÅLDRINGSVÅRD. Ättestupan är inte avskaffad i Sverige. Stig Markström, 81, utsätts för grav vanvård i sitt hem av Luleå kommun som tar betalt för saker de inte utför. Bilderna nedan är inte hämtade från andra världskriget koncentrationsläger utan utan från Luleå kommun år 2019.

Det var på måndagskvällen som 81-årige Stig Markströms dotter Marina publicerade ett inlägg på Facebook där hon visade sin far som är 182 cm lång men endast väger 50 kilo. Trots att de betalar för hemtjänst får det inget som kan liknas vid hjälp.

”Det här är min och Roberts pappa, vi kämpar för att få in honom på ett boende omedelbart!!! Vi blir bara bollade runt i LULEÅ Kommuns äldre omsorg som anser att han är frisk nog att bo hemma! Han kan varken larma om det händer honom någonting, han kan inte äta eller dricka själv, han väger 50 kg och är 182 cm lång. Hemtjänsten varken rakar eller tar upp honom för duschning, hans naglar på händer och tår behöver klippas, han har legat på sjukhus i 4v pga att dom gett honom gammal mat så att han fick en kraftig listeria infektion och hittades på köksgolvet utan att kunna larma! Det var i april, då kunde han gå….

Efter 4 v på sjukhus så är han så svag att han är sängliggande oförmögen att klara av någonting! Efter 2v hemma så fick han såklart lunginflammation pga sängliggandet, han behandlades då på MAVA drygt 10-dagar för att sen skickas hem igen.

Hemtjänsten består av 6 besök, de serverar honom fortfarande mat med utgånget datum, en del gick ut 2018, mat portioner i kylen är inte märkta när de har tinats upp och serverats, en del har stått öppnade i förpackningarna en vecka!

Ingen har koll på när han bajsat senast för det får han göra i sängen…men ingen antecknar om det.

Det står vatten och näringsdryck på ett bord bredvid sängen som han är oförmögen att dricka själv!

Jag har varit uppe en vecka och tillsammans med min bror Robert, städat och sanerat hans sovrum som hemtjänsten inte haft tid att städa på 8-10 veckor trots att vi betalar för städning varannan vecka!

Nu är det semestertider med många outbildade utländska vikarier som har svårt med språket, det underlättar inte för vår pappa…

Hans protes blev inte rengjord på 8 dagar om inte jag hade gjort det! Jag skulle Fotograferat hur den såg ut och vad som kom ur hans min när han fick skölja den utan protes!

Men han vill inte in på boende enligt biståndshandläggaren i LULEÅ Kommun, vi har skickat bilder, filmer och fotografier, han säger att han vill in på ett äldre boende på film! Han skrivet under på film att han vill in! Allt är dokumenterat men ingenting händer jag känner mig maktlös!!!

Är det så här det ska vara i livets slutskede? Svälta till döds samt dö ensam?”

-Pettersson undrar om Luleå kommun behandlar ensamkommande ljugande afghanska män likadant som Stig? Men politik är att prioritera, att ställa grupp mot grupp och i Sverige väljer vi utlänningarnas välfärd före våra gamla.

År 2019 ger Sverige bort 44,9 miljarder i bistånd. Vi lägger mängder med miljarder på asylinvandring, men det finns inte pengar till att ge Stig en värdig ålderdom.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Stig Markström, 80, har dött av vanvård och misshandel

  1. Det finns otaliga som Stig, men kommer inte upp i medierna. Än vanligare kommer det att bli. Man ska inte leva för länge i Sverige, annars blir man utsatt för det här, åldringstortyren.

  2. Tycker att bilderna på denne vanvårdade man ska kablas ut
    över världen för att visa att inte alla i landet är lika välgödda
    som Stefan Löfven och hans anhang!.

    Det börjar likna hur fångarna i lägren såg ut i Balkankriget?

    • Det lär inte nämnd man med anhang tycka.

      Bilden av Sverige utomlands är viktigare än allt annat.

      Om välfärd och trygghet eroderas till en spillra är dem likgiltigt.

      Den stora katastrofen är när vår omvärld får kännedom om det!

      För till syvende och sist:

      Huvudsaken är att (S(ekten får behålla makten.

      • Ja det är nog mycket farligt för Sverige om omvärlden fick reda på sanningen hur den Svenska s.k regeringen behandlar sina Svenskar.

  3. Lövén o.Co har lyckats än en gång,att spara in en pensionsutbetalning för en inhemsk,som slitit under hela sitt liv.
    Ännu en gång skäl för oss äldre,att segt o. envist kämpa vidare,för att inte skänka Margot ett tillskottet i/för kassan till mångkulturen.

  4. Familjen måste göra en polisanmälan för att uppmärksamma folket vad som pågår.
    Det här är ett mord.

  5. Det är vad politikerna vill med oss svenskar. Ta död på kostsamma fd skattebetalar, som har byggt upp vårt land. Känn er lurade, ni som har röstat på sjuklövern.

  6. Det etniska svenska folket väljer att ha det så här, gamla skall dö i vanvård så att politrukerna kan roffa åt sig lite mer ersättningar av deras pensioner.

  7. Fy fan säger jag bara och fly förbannad blir jag (men vad hjälper det.?)

    Vila i frid Stig…….

    • Om så hela den Svenska befolkningen skulle bli förbannade så hjälper inte det. INGEN kommer nämligen att göra någonting åt det.

      • Jag glömde en viktig sak på slutet.
        DET ÄR DET SVENSKA FOLKET ALLDELES FÖR FEGA FÖR, skulle det stå.

  8. Om du skulle fråga Jonas eller Stefan så skulle svaret med 100% säkerhet vara ”Stig Markströms öde är ett resultat av vinster i välfärden”. Att det är en kommun som behandla Stig så fruktansvärt skulle skulle aldrig få politikerna att fundera på om de gjort fel någonstans på vägen. Jag vet att det här är ett nästan utslitet argument, men Stig tillsammans med många äldre trodde på Socialdemokraterernas löfte om en rejäl pension och en trygg tillvaro. Men pengarna som de under tvång betalat in i pensionsförsäkringen används till att försörja andra länders medborgare.

  9. Då har Luleå kommun, regeringen och och övriga PK-partier fått som de önskat, ytterligare en tärande äldre icke produktiv svensk som är borta. Nu har vi mer medel att satsa på de nya ”svenskarna” som kommer att rädda våra pensioner och berika vår kultur.

  10. I riksdagens sista partiledardebatt inför valet 2018 hävdade Löfvén:

    – Det val vi har framför oss blir en folkomröstning om svensk välfärd.

    Som bekant lyckades han hänga kvar vid den åtrådda makten.

    Artikeln ovan är ett av många exempel på resultatet!!!

    LIKASÅ DE SEDVANLIGA LJUSÅREN MELLAN POLITIKERS LÖFTEN OCH DEN NAKNA VERKLIGHETEN!

  11. Dubbelidiot, ifall sådana som du jobbat och gjort rätt för
    dig hade han kunnat åtminstone fått ett mål mat om
    dagen,
    Inte nog med att vi får dras med alla PK idioter som
    ställt till det här, och vägrar att ta ansvar för vad
    dom gjort, återväxten bland dessa fåntrattar verkar
    inte vara bättre , det är Felix ett lysande exempel på.

  12. Problemet skulle vara löst om de smetade in sig i Brun utan sol, for till närmaste gränsstation och pratade gibberish med ”Asylum, asylum” som de enda urskiljbara orden. Då skulle staten ta hand om dem.

    Eller så kan de kritisera flyktingpolitiken på Facebook, då tar staten också hand om dem.

  13. Så har då Magdalena Andersson en mindre av ”DOM TÄRANDE”
    att betala ut Pension till, för åldringarna här i Sverige är
    den absolut största kostnaden för samhället, Alltså enligt
    Magdalena Andersson?

  14. Annika Strandhäll jag önskar dig samma vård när du blir gammal.
    Att du inte skäms Du och skitregeringen

  15. Röstade han på SD eller S?

    Vi har ju våra invällare att lägga pengar och
    resurser på, så vi gamla får vänta.

    • Det vet vi inte. Men vi kan fundera över vad hans närmaste kommer att rösta på i nästa val.

      Nää, det behöver vi inte. 😉

Kommentera