Muslim från Mauretanien begärt häktad misstänkt för mordförsök på 70-årig pensionär

BROTTSLIGHET. Vid 12-tiden i lördags blev en man i 70-årsåldern knivhuggen i ryggen när han gick i en gångtunnel i Borås, uppger polisen på sin hemsida. Motivet till dådet är oklart. 

Det var vid 12-tiden på lördagen som polisen larmades till Stora Brogatan i Borås efter att en äldre man blivit knivhuggen i ryggen.

Mannen uppger att han i samband med händelsen gått i tunneln under Kungsleden vid Stora Brogatan i Borås . En person har då gått bakom honom, och han känner därefter ett stick i ryggen. Vapnet ska ha varit en kniv. Gärningsmannen sprang sedan genom tunneln ner mot Stora Torg, och upp mot innergården.

70-åringen fördes med ambulans till sjukhus. Offret har varit talbar och polisen har hållit förhör med honom. Polisen har också sökt i området men gärningsmannen har inte kunnat hittas. Gärningsmannen uppges ha mörkt kort hår, cirka 25-30 år gammal. Han bar troligtvis jeans.

-Pettersson noterar att den misstänkte mannen gripits och har begärts häktad på sannolika skäl. Han hade inte bara mörkt kort hår, han är mörk hela han och lystrar till förnamnet Mohamed. är 29 år och medborgare i  Mauretanien, formellt Islamiska republiken Mauretanien. 

Att utan anledning hugga en pensionär i ryggen mitt på dagen borde vara hat- eller terrorbrott.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Muslim från Mauretanien begärt häktad misstänkt för mordförsök på 70-årig pensionär

  1. Sverige har aldrig vari tryggare! Så säger vår utomordentligt duktiga statsminister.
    Raderna kunde ha varit tagna från vilken sosse som helst för dom innehåller inte en bokstav som är sann.
    På 60-talet var det nog 10 mord om dagen om man skall tro encellarn Löven.

  2. i ett normalt land med ett normalt styre borde det ge ett
    verkligt kännbart straff, men nu snackar vi om Sverige,
    där inget är normalt, här läggs omsorgen på brottslingarna
    och inte på offren.

    • Han kommer att straffas synnerligen hårt, tre veckors frivillig samhällstjänst i morbrors fruktaffär.

  3. En till, som förtjänat utvisning. Inga invandrare ska normalt bosätta sig i Sverige om de inte har egen förmögenhet eller väntande jobb att försörja sig med. Det ska vara självklart, som det oftast är med alla europeiska invandrare. Var det, som vanligt frånvaro och/eller brister i kontroll av gränsbevakningen eller migrationsmyndigheterna, som föranledde att den mordlystne gick beväpnad i Sverige och ville döda en främling? Hade han flytt rättvisan från sitt egna land? Myndigheterna och tidningarna skyddar fortfarande utländska brottslingar hellre än svenska skötsamma invånare. Vi behöver inte mångfaldiga kriminaliteten i landet, vi klarar oss bättre utan de ambitionerna från riksdag och regering. När får vi fungerande myndigheter och nyhetsmedia, som försvarar fredliga medborgare i samhället? Det känns brådskande och angeläget.


  4. iof ovanligt de hoppar på ljushyade män,
    finns ju idag Svenska negrer som oxå är
    runt 70…å va hände före överfallet, kan
    även de ha orsakat de hela?

  5. Pettersson;
    detta hittade jag på NE om detta land, tyvärr har jag inte inlogg på NE !

    Befolkning och etnografi
    Mauretanien är regionens glesast befolkade land med 4 invånare per km2 (2018). Invånarnas regionala fördelning har ändrats kraftigt under senare årtionden. Upprepade torkkatastrofer under 1970- och 80-talen, med omfattande boskapsdöd som följd, förstörde livsbetingelserna för en stor del av den nomadiserande befolkningen. Cirka 80 procent av befolkningen lever numera i landets södra, odlingsbara

    (52 av 376 ord)
    Språk
    Officiella språk är högarabiska och franska. Majoritetsspråk är hassaniyah, en arabisk

    (11 av 34 ord)
    Religion
    Mauretanien ligger i det område i Västafrika som islamiserades under 800- och 900-talen. Så gott som hela befolkningen är islamisk (sunnitiska muslimer tillhörande den malikitiska rättsskolan). Sufismen är vida utbredd; de två dominerande brödraskapen är Qadiriya och Tijaniya. I landet finns andra

    (17 av 121 ord)
    Naturresurser
    Mauretanien är relativt mineralrikt, och export av järn, olja, guld och koppar står för en

    (15 av 103 ord)
    Utrikeshandel
    Mauretanien har av tradition överskott i handelsbalansen. Sedan utvinning av olja, guld och

    (11 av 78 ord)
    Massmedier
    Tidningsspridningen i Mauretanien är mycket blygsam. Det finns en daglig tidning på franska och arabiska,

    (15 av 104 ord)
    Statsskick och politik
    Mauretanien har sedan självständigheten 1960 under långa perioder styrts av militärregimer.

    (11 av 38 ord)
    Statsskick
    Författningen från 1991, med tillägg från 2006, stadgar att Mauretanien ska vara en islamisk

    (14 av 98 ord)
    Politik
    Efter en kupp 1978 mot Mokhtar Ould Daddah har landet dominerats av militären, även om ministärerna till största delen har varit civila. Efter flera år av inre motsättningar och etnisk konflikt samt under påverkan av demokratirörelser i stora delar av Afrika antogs en demokratisk författning genom folkomröstning 1991. Någon verklig demokrati har dock inte

    (54 av 379 ord)
    Rättsväsen
    Rättssystemet i Mauretanien bygger på fransk rätt, men bl.a. familjerätten utgår

    (11 av 26 ord)
    Mänskliga rättigheter
    Mauretanien är ett fattigt och etniskt splittrat land. De arabiserade berberfolken, morerna, är den största folkgruppen och av dem besitter de så kallade vita morerna, beydane, det mesta av de politiska och ekonomiska resurserna i landet.

    Fattigdomen och den institutionaliserade diskrimineringen är utbredd för de svarta afrikanska folken

    (12 av 84 ord)
    Historia
    Under århundradena efter 300-talet e.Kr. invandrade berberstammar från norr. Det ledde efter hand till att den tidigare befolkningen trängdes söderut till Senegalfloden och till att landet islamiserades. Berberdynastin almoraviderna behärskade cirka 1050–1150 Nordvästafrika och stora delar av Pyreneiska halvön. Från öster kom under perioden 1200–1600 krigiska arabstammar, som blandade sig med berberna. Så uppkom det arabisktalande maurerfolket och Mauretaniens alltjämt bestående sociala hierarki, med ett militärt och religiöst överskikt (”vita morer”) och ett lägre skikt av bland annat frigivna och

    Kanske ett Folk som går att ”KRISTNA” som alla S tror enligt ”fablernas värld” .. ????


    • allt utom i Israel är ju öken därnere…rena möken enl. hädangångne Robban Broberg…tacka fen för att fåra hedarna emigrerar därifrån…e rom där jäla egyptiernas fel alltihop…då för 4000 år sedan, då pyramiderna byggdes så rensa de allt, ja allt på va skog hette, inom 300 mils omkrets…där började miljöförstöringen, på tur står nu Amazonas regnskogar som ligger ungefär samma breddgrad som ekvatorn…å de lär inte bli bättre då Sverige nu kommer framställa etanol på våra skogar…men de blir då de, kanske våra mulatter till barnbarns barnbarns barn får en häftigt stor sandlåda att lajja i?

  6. Tragiskt, mycket tragisk, hoppas i alla fall att mannen klarar sig.
    Hur många svenskar har fått sina liv totalförstörda p.g.a. dessa muslimska varelser?
    Hur många har våldtagits och mördats genom åren, hundratusentals!

    Vi svenskar borde organisera oss, en juridisk byrå med pålitliga och kunniga jurister och advokater för att stämma och lagföra statliga och kommunala tjänstemän för deras förräderi!
    Dom som har tagit hit dessa utländska brottslingar skall också tvingas ta fullt ansvar för dessa och betala priset vid liknande händelser.

    Måste dom ta ansvar och betala mångmillion ersättningar för varje brott, då kommer inte en enda att vilja ta dessa ”arbeten” längre och då faller det mångkulturella korthuset!

  7. Göran.
    Varför vill du mörklägga information om var denna person kommer ifrån?

  8. Mohammed domarna har hemligstämplats av Domstolsverket, för de är bevis på brott mot folkgrupp: rakt hår svenskar 1 promille av jordens befolkning, är under ständiga pirat attacker. 40 000 brottmål? Tänk om SD-are skulle gjort så mycket brott hade SVT och SR börjat med krematorium?

  9. Jo det är just din typ som bär ansvaret för det förfall,som skett i landet…. Tillhör du kanske rent av prästerskapet ?
    Hälsar dig välkommen på besök (dagtid) i mitt Ghetto !
    Hör sitter nu vi gamla bak läst dörr,p.g.a. av faran att bli överfallna av dina skyddslingar !

    • ”Stenbock”!

      Har du inte kolsyrepistolerna utplacerade och osäkrade?

      Ansikte, hals, ”under bälte” och mellangärde!

    • ”Stenbock”!

      Har du inte leksakerna med kolsyre – ……. utplacerade och osäkrade?

      Ansikte, hals, ”under bälte” och mellangärde!

    • ”Stenbock”!

      Har du inte leksakerna ……. utplacerade och osäkrade?

      Ansikte, hals, ”under bälte” och mellangärde!

  10. Muslim från Maruetanien ?
    Förr sade man att alla vägar bar till Rom men inte idag nu bär istället alla vägar till det förlorade muslimska landet Sverige

  11. Det här är kanske motivet?

    koranen, 8:60
    ”Muslims must muster all weapons to terrorize infidels!”

    Vi har sekten i Vårt Fosterland!
    Vi bjuder sekten på vår välfärd!
    Vi tillåter sekten bygga ”stridsledningscentraler” i vårt land!

    Behöver vi sekten i Vårt Fosterland?
    Vill vi ha sekten i Vårt Fosterland?
    Gör vi något för att försvara Vårt Fosterland?

Kommentera