Hur kunde juni 1947 vara lika varm som juni 2019 i Frankrike

KLIMAT och VÄDER. Efter en tråkig vår kom sommaren med full kraft till Frankrike. Det uppmättes temperaturer på över 30 grader och och ända upp till 39 grader. Nätterna var 20 eller mer. – Det är den varmaste junimånaden sedan 1947, säger meteorologen Emmanuel Demaël enligt SVT.

-Pettersson noter att det alltså var lika varmt eller varmare i juni 1947 trots att vi var 2,4 miljarder människor, mer än fem miljarder färre än idag. Kina var ett jordbruksland utan omfattande industri, privatbilismen var en bråkdel av idag. Det var bara politiker, stenrika och filmstjärnor som flög, charterturismen var inte uppfunnen, alltså sammantaget mycket mindre koldioxidutsläpp än idag, ändå var det lika varmt. Märkligt!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Hur kunde juni 1947 vara lika varm som juni 2019 i Frankrike

  1. Stenbock är ju ingen vetenskapsman vad gäller Klima,men har som ersättning fått en almanack med kloka noteringar från Bondepraktikan.
    Den litar jag faktiskt mer på,än all klokskap a´la Greta !
    För er som bor i ”gnällbältet” står för morgondagen.” Syns Åska i skyn,blir Kornskörden god. Men kreaturen kommer att drabbas av sjukdomar ” !
    Kom att tänka på Lindesberg,kanske är en bättring i sikt för maten till skolbarnen !
    Vad gäller kreaturen,är väl en önskan att detta skall slå in,allt för mycket begärt ?

  2. Kommer ihåg sommaren 1959 sjön i södra Dalarna (östra sveten ) var vattenståndet ca 130 cm under det normala inte en droppe regn på hela sommaren…

  3. Man kan varje dag finna nya saker som händer med moder jord och det har man alltid kunnat. Är det en jordbävning så heter det att vi får vänja oss vid det, trots att de alltid pågått. Är det översvämning någonstans så är det likadant. Alla naturliga naturkatastrofer klistras till människans aktivitet för vi inte ska ifrågasätta miljöskatten på allt möjligt som betalar invandring, feminism och allt annat onaturligt.

    De sanna forskarna/professorerna tigs ihjäl. De fryser ut dem genom att inte ge dem uppdrag/bidrag.

  4. Och Greta var inte född, o knappt hennes Mor heller?
    Vem larmade då om klimatkatastrofer?

  5. https://www.expressen.se/kvallsposten/forskarens-larm-kan-tvingas-byta-huvudstad/

    Karsten Arnbjerg-Nielsen är forskare på Danmarks tekniske universitet och är, enligt BT, framstående inom sitt område.
    Forskaren säger till tidningen att om havet stiger med 1,5 meter – som många rapporter pekar på – kan kostnaden bli så stor som mellan åtta och tretton miljarder kronor om året.
    Karsten Arnbjerg- Nielsen lyfter därför Roskilde som en möjlig ny huvudstad.

    Havet stiger med 1,5 meter!!! Nu har ju orsken till ”uppvärmningen”, ökningen av koldioxiden pågått sedan industrialismen startade på 1800-talet (hockey-stick kurvan), men havsnivåerna har inte stigit någonting. Något empiriskt samband mella koldioxidhalt och höjda havsnivåer saknas.

    Utan att vara ens en tillstymmelse till forskare, skulle jag själv kunna säga att en ökning av havsnivåerna med 1,5 meter inte är bra och kostar pengar för att anpassa sig till.. Ej heller 1, 2 eller tom 3 meter.

    En riktig forskare, även en framstående sådan, borde ta sig en titt på rapporterna och kritiskt granska hur de kommit fram till något som vi inte kunnat konstatera skett under den tid ”uppvärmningen” redan pågått.

    • Historisk vetenskaplig fakta är nu klimatalarmisternas största fiende. De gör det enkla – de bortser från historien, i likhet med vad också social-liberaler gör i ALLA andra politiska frågor.

  6. Inte så konstigt för klimatextremister och vänsterliberaler
    egentligen, de har inverterat sin temperaturkurva i sin egen lilla tidsmaskin. Därför väntar vi enträget på att höra nyheten om att Moses flykt från Egyptiska hären över Röda Havet med sitt folk var möjligt tack vare klimatförändringarna på 2010-talet.

Kommentera