Åkesson: ”Man vill slå sönder det som håller oss samman”

INRIKES. Jimmie Åkessons levererade en syrlig attack mot socialdemokratin och ”vänsterliberalerna” i sitt partiledartal i Almedalen. – Man vill slå sönder det som håller oss samman, som binder ihop oss till en nation, säger SD-ledaren.

Bild från Allmogen

-Pettersson säger att vi närmar oss pudelns kärna, vi börjar komma till det viktiga – Vi måste återupprätta känslan av Sverige. Vi som lever här, vi måste kunna – vi måste tillåtas – känna oss hemma i vårt eget land.

Wilhelm Moberg, Svensk strävan, 1941

”Sverige är vårt, det är sex och en kvarts millioner levande svenskars land. Men det är även de dödas land, deras som byggt upp det åt oss från början och lämnat oss sitt verk att förvalta och förkovra. De döda är åtskilliga millioner flera än vi. De har mycket att säga oss nu, och vi är skyldiga att lyssna till dem. Vi lyssnar till dem genom att minnas vad de uträttat och genom att värdesätta deras strävan. De kan icke mera värja sitt verk. Det åligger oss.

Någon gudomlig rätt till ett visst landområde, någon rätt i och för sig att besitta ett visst land från begynnelsen och intill änden, gives naturligtvis icke åt vårt folk. Den rätten är någonting som skall förtjänas, som skall förvärvas av varje folk.

Svenskarna har förvärvat sig rätten till sitt land. Sverige är vårt sedan årtusenden med odlarens och brukarens självklara rätt, genom fädernas offer i blod, genom den särpräglade kultur, som har skapats här.

Vad Sverige i dag är, det har döda och levande svenskar gjort det till, och ingen annan. Sverige är idag vårt genom svensk strävan. De levande svenskarnas uppgift är att bevara det och förkovra det genom att fortsätta denna strävan – på frihetens grund.

Vi är ett litet folk, men vi har ett stort land att bo i. Se på Europa-kartan! Vårt land brer vida ut sig i världsdelen. Men vi är få, vi är de ensamma stugornas folk, och även om vi numera delvis bor i städer, så är vi dock någon gång komna från bönders, torpares, backstugesittares stugor.

I ensamheten i stora ödsliga skogar har en svensk folksjäl danats genom tusendena år. Brottningen med stenen och stubben när åkern bröts, har gett oss krafter – andliga och kroppsliga. Och starkt motstånd utvecklar starka krafter. Så har detta lands skog och mark präglat oss, gett oss det egnaste, upprinnelsens källa till vår folkstyrka, den ensamme skogsbons stolthet och frihetssinne och den sege odlarens ihållighet.

Det verkligt svenska är sålunda ursprunget – vår växtplats. Det är för mig den barndomens jord där jag sprang barfota något dussin somrar, och kände enrisbuskens barr under fötterna. Barndomens mark, det är vårens allt ljusare kvällar med morkullsflykt över stugbacken, och tranornas skrik från kärret. Det är sommarens solvärmda bäck med sitt ljumma vatten plaskande kring barnaben med sårskorpor på knäna. Det är höstens röda lingontuvor och det nedfallna äpplet i dagg-gräset en klar morgon. Det är vinterns snödrivor vid farstubron. Det är iskanornas kälkbacke. Det är några barn i en gråmosses lavstuga på skogsbacken en enslig kväll i skymningen. Far är på regementsmötet, mor på dagsverke uppe i Roten. Barnen sitter vid stugans fönster och trycker sina näsor platta vidmot emot glaset. Finns det inte någon där nere på vägen? Det är fattigdom – men en stolt fattigdom, som hjälper sig själv till livets tillräckliga uppehälle, till det grova, men mustiga dagliga brödet från rågen på åkerlappen kring stugan. Det är en sund och fri barnaväxt, som den vilda örtens mellan enbuskarna i hagen. Det är frid och trygghet i ett fredligt land, där barnen föds fria av fria föräldrar. Ett land där också de minsta backstugors barn får pröva sina möjligheter av alla slag så långt deras krafter räcker till. Ett land där var och en får växa efter sin egen art. Detta är det egna, det som aldrig skall låta sig utbyta mot något främmande. Detta är roten och blodsbandet, min andliga arvslott som jag har att föra orörd vidare åt mina egna barn. Detta är för mig det svenska, det omistliga.”

– Wilhelm Moberg, Svensk strävan, 1941

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

37 thoughts on “Åkesson: ”Man vill slå sönder det som håller oss samman”

  1. Har lust ( men inte s¨å mycket tid) att skriva till Lena Melin och säga att Jimmies tal var enkel och tydlig, så att även vänstern förstår vad han avser!
    Och de förstod inte!

    Skall försöka samla litet tid och skriva, det vore kul att påminna den kära Lena att hon försvarar en politik och dess anhängare som inte förstår svenska i annat än ett enkelt tydligt tal, som påpekar just alla de orättvisor som Jimmie plockade upp i sitt tal.
    Och att deras litterära kunskaper är undermåliga.

  2. ”Vi måste återupprätta känslan av Sverige. Vi som lever här, vi måste kunna – vi måste tillåtas – känna oss hemma i vårt eget land.”

    De här är så vackra ord så att jag önskar att vi skulle kunna få köpa vykort med den texten på . Eller affischer över hela Sverige.

  3. Tänk den dagen då Jimmy Åkesson blir statsminister då blir nog Sverige ett respekterat land av våra grannar. Inte som nu man skrattar åt oss…

  4. Lena Melin tillhör samma pajasfamilj som Anders Lindberg. Skriver bara en massa floskler och text helt utan innebörd.

  5. Jag tillhör de C.a 1,5 miljoner RIKTIGA Svenskar som finns i detta land och därför röstar jag på Sveriges enda RIKTIGA parti SD.

  6. Vilka är ”man” som vill slå sönder?? mer förtydligat s¨å är det FN själva som driver på upplösningen av nationalstatern som är en del av sustainable devoloment som FN driver och fri rörlighet och inga nationsgränser ska finnas.Tyvärr så har de svenska politikerna köpt hela paketet ifrån FN+EU-kommissionen och man kan se redan nu om att man vill avfolka landsbygden i Sverige genom höjda bensipriser,samma sak drivs i Frankrike

    • CentralC:
      Just så som du skriver fungerar det att förgöra oss,och vår kultur !
      Om sedan med invasion av Islamska araber eller Afrikanska niggrar är dem egalt,huvudsaken uppblandning av allsköns arter !

  7. Lena Mellin, Aftonbladet:
    ”Jimmie Åkesson gör sig dummare än han är för att knipa billiga poänger.”

    I slutet av artikeln biter Lena sig själv i baken
    ”Under talet hade han på sig en missklädsam t-tröja med texten ”I love Sölvesborg” Varför gör han så? Inte för att vara oartig mot publiken, det tror jag inte. Utan för att poängtera den folklighet han faktiskt inte längre har. Inte med sina livvakter, sin lägenhet i Stockholms city och sin väl tilltagna lön.
    Här säger Lena att politiker med livvakt, bostad i Stockholms finare områden och en hög lön inte är folkliga. Undrar om hon kommer att upptäcka sin miss.

    • Det finns miljoner människor i Sverige som har kläder på sig som inte Lena Melin skulle tycka om.

      • Och jag skulle aldrig vilja klä mig som Lena Melin som har en mycket dålig smak anser jag ,som har arbetat inom mode en lång tid.
        Dessutom är hon själv oborstad med sina snorkråkor, vilka hon ogenerat gräver i tid och otid offentligt.

  8. Var det en tyst överenskommelse av vår skenheliga
    journalistkår att inte ställa en enda fråga på
    press konferensen? Visserligen var deras meningsfränder
    i MP o VP och Sossar hemresta, men vad gjorde dom då
    där?? Eller var det på order av jubelidioten att inte ställa
    några frågor??

    • Jimmy talade så otroligt tydligt så den Svenska s.k. journalistkåren hade ingen anledning att ställa några frågor.
      Alla andra partier svamlar så mycket i nattmössan så varje icke politiker måste fråga vad dom menar egentligen.

  9. Vad gick fel i Sverige,,,,,

    Svenska killar/män åker till Thailand där tjejerna är som galna i västerlänningar, och vet ur man tar hand om en kille/man!

    Svenska tjejer/kvinnor åker till Turkiet där dom blir smörade och uppvaktade av killar/män eftersom dom starkt styrs av känslor!

    På 1600 talet flög häxorna till blåkulla på en kvast! På 2000 talet flyger batikhäxorna reguljärt till Gambia för att bli uppvaktade av afrikaner!

    Kan det bero på vänsterflumindoktrinerat mainstream media!?!?

    • Ja och inte lyssnar dom till Greta visdomsord att det
      är fult att flyga? Men dom använder kanske kvasten?

  10. Tack Jimmie för att du finns!
    Men jag tror att dom andra politikerna struntar i oss Svenskar som betalar deras biidrag .

  11. Nu är det ju inte Jimmi Åkesson utan sossarnas egen kulturman, Wilhelm Moberg, arbetarförfattaren som talat. Det är vi ni politiker har tjuvat ifrån, det nuvarande PK folket som misstror allt som vanliga skattebetalare anser och betalat för. Sossarna har nedmonterat Sverige med början av Palmefolket utan att fråga de som står för kalaset med vårt arbete och sossepolitikernas försörjning, vi har blivit grundlurade, bestulna av vår trygghet. Fråga de våldtagna, bestulna, anhöriga till mördade, kränkta av omätliga krav om de känner trygghet, politikerna är en skam.

  12. -Det som hålla oss samman är invandrare.

    Citat från hjärntvättad okänd svensk!

    En svensk som bara läser och BETALAR för PROPAGANDA.

    Men svenskens barn blir skarpare trots förmaningar i skolan att lita blint på systemet med politiker och media som värsta syndarna i byken.

    Vi står mina kära läsare inför en systemkolaps utan like. Snart får pensionärerna inte ens ett halvt ägg och snart får de inget kaffe. Snart växer statsskulden lavinartat.

    Då, förstår även svensken att media och politiker fört honom bakom ljuset. Den dagen kommer de alternativa media villigt dela med sig om de som skott sig genom att försätta Sverige i konkurs. Det finns sådana ljusskygga lirare som avlönar media och politiker… Generaldirektörerna gör de politikerna vill.

    Sverige är byggt av smuts nu för tiden.

    • Innehållet i MSM styrs av vänsterblivna krafter som har en agenda att förgöra den svenska befolkningen som sedan urminnes tider har strävat och upparbetat moder Sveas jord.
      Att de inte inser att de är privilegierade p g a svenskarnas idoga arbete är för dem en black om foten

    • ”Generaldirektörerna gör det Politikerna vill” Javisst ,tror
      fan det, dom är ju politiskt tillsatta för just det ändamålet
      och inte för att dom är speciellt duktiga på den posten!
      Om Svensken visst hur mycket jävelskap som sossarna
      gör mot Svenska folket så hade dom som verkar att
      befinna sig i koma även vaknat till liv.

      Och dom som betalar för att idioterna kör Sverige i
      botten, dom har Annie Lööf samarbetat mycket med?

  13. Oavsett vad Jimmie säger,tolkas det i Aftonslasken och de andra lögnblaskorna,som fan tyder Bibeln !!

  14. Lena Melin i AB tycker att Åkesson gör sig dummare än han är o han straffas inte. Längre ner i artikeln säger hon att hon brinner för att folk skall förstå den värld dom lever i så dom kan fatta rätt beslut. Visste inte att Melin var komiker för har AB någonsin fattat rätt beslut o har dom straffats för sina misstag

    • Melin och övriga s.k journalister på AB behöver inte göra sig dummare än de är, eftersom de per definition är knallkorkar.

  15. SD vill dra in svenskt bistånd till länder där homosexuella förföljs, när får man se J.Å i ett Pridetåg ?
    Lilla Ebba Busch Thor ska ju i år för första gången och politiskt korrekt gå i ett Pridetåg.

    • Det han gör är taktiskt inte bryr sig Sd om sodomister ute i världen.
      Han vill bara försöka få den urbota korkade Svensken att se skenheligheten i övriga partier och dra ur tummen ur röven och rösta Sd.

  16. Tänk om man kunde skruva tillbaka tiden.Barnaåren och ungdomsåren.Då var man aldrig rädd och orolig för något eller någon.Nu har vårt älskade land blivit en krigsskådeplats.Man går ogärna ut när det är mörkt.Man måste som kvinna alltid vara på sin vakt på vissa platser.Friheten har begränsats.Det är med sorg i hjärtat man får acceptera detta.Tack för eländet ni politiker som sett till att det blev så här.

    • Nej Maya, tacka idioterna som röstat på dessa sk politiker som nu gör som väljarna vill.

      • Det har ju med omiss tydlig säkerhet visat sig att 82% av Svenska befolkningen inte borde ha rösträtt.

  17. Den nuvarande politiska makten förklenar oss svenskar som levt i Sverige i generationer.
    Att vara svensk är inget som nutida politiker har rättighet att vara tolkningsföreträdare för.
    Att vara en riktig svensk är en genuin känsla och ett arv som sträcker sig 100-tals år tillbaka i tiden.

Kommentera