En förljugen journalistkår är ett hot mot demokratin

JOURNALISTIK. Chris Forsne gör ett nedslag i hälsotillståndet i journalistkåren. Protesterna från GP:s journalistklubb och den konsekventa tendensen att klä akuta samhällsproblem i andra ord tyder på ett psykosliknande tillstånd och en förljugen kultur bland de som faktiskt har som ansvar att ge medborgarna en rättvisande bild av hur landet mår.

Dags att införa varudeklaration på journalister? Åtminstone när det kommer till de skattefinansierade på Public service. Förtroendegapet mellan en intresserad allmänhet och de som väljer och formulerar nyhetsutbudet blir allt större. Vilka är dessa medarbetare som ofta arbetat på SVT, SR och Kunskapskanalen med i det närmsta total anställningstrygghet, enorm genomslagskraft – och en allt mer ifrågasatt kompetens? Vilken utbildning har de, vilken fortbildning får de, vilka språk talar de och vilka internationella media följer de dagligen? Vilken litteratur läser de och på vilka språk?

Läs vidare på Ledarsidorna…

-Pettersson lånar detta av Jens Ganman

”Sverige genomgår just nu en psykos.
Värst drabbade: journalister och politiker.
Inom dessa skrån tävlar man om vem som skickligast kan undvika att beskriva verkligheten som den är.”

Sedan tar jag mina gamla av okänt ursprung

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “En förljugen journalistkår är ett hot mot demokratin

  1. är nog så att ägarna är de som sätter agendan och ribban vad deras journalister ska och får skriva, myten om de fria journalisterna på MSM inkl SVT är och förblir en myt tyvärr. Och innan en journalist-skribents alster ska tryckas/skrivas så går materialet genom en korrektur granskning sas
    för godkännande för att sedan printas och släppas

  2. Desto större anledning att stötta de alternativa media som bedriver seriös rapportering med pengar så att de kan växa
    Och framför alt
    LÅT BLI ATT KÖP GAMMALMEDIA ELLER SE PÅ STATSTELEVISIONENS PROPAGANDAKANALER där agendaaktivister får härja fritt

    • Detta meddelande dyker upp när jag försöker dela detta inlägg av Suzie Weathers på Facebook…

      Ditt meddelande kunde inte skickas på grund av att det innehåller material som andra på Facebook har anmält som olämpligt.

  3. Hela utvecklingen är mer än sorglig en politisk ledning som är totalt bort om all räddning förlorad i ett träsk av lögner och självbedrägerier.
    En journalistkår som följer efter och stöder det hela, eller är det tvärtom?
    Man kan konstatera att det är en symbios från helvetet i varje fall.

Kommentera