Stark jobbtillväxt i USA

UTRIKES. Medan svenska medier letar verkliga och påhittade fel på president Donald Trump i USA så fortsätter den amerikanska ekonomin att vara stark.

Fredagens jobbstatistik visade att antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn i USA ökade med 224.000 personer i juni. Arbetslösheten uppgick till 3,7 procent, jämfört med 3,6 procent månaden före. Men den ligger fortfarande nära den lägsta på arbetslösheten på 50 år.

Analytiker räknade med att sysselsättningen skulle ha stigit med 165.000 personer jämfört med månaden före, och att arbetslösheten skulle uppgå till 3,6 procent, enligt Reuters prognosgenomsnitt.

Presidentens åsikt är att räntorna bör sänkas: USA skulle bli ”ett raketfartyg” om ekonomin hade haft lägre räntor, uppgav Donald Trump till reportrar i Washington. Han påpekade också att ”Fed inte vet vad de sysslar med”, enligt Bloomberg.

Mer på CNBC…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Stark jobbtillväxt i USA

  1. Jag hoppas att Donald Trump vinner nästa års presidentval med stor marginal.

  2. En lättlurad papegoja som har fått ett hack i vinylen. Steffe o co. skrattar gott åt sin korkade valboskap.

  3. Trump har både rätt och fel beroende på vad som avses. 1933 konfiskerades Amerikanska medborgares guldtillgångar av FED med hjälp av deras president Roosevelt! alltså en rent kommunistisk åtgärd. Men det var inte en ren konfiskation utan mer en Tvångsinlösen, guldägarna fick betalt, ca 20$ per ounce =30 gram.
    Så FED vet mycket väl vad de sysslar med, Trump vill nog bara reta dem lite!?
    Men vad ”mycket” man talar om Trumps positiva inverkan på Amerikansk ekonomi!? i SR P1 sägs ingenting! om detta!

  4. Svensk agendamedia är under all kritik. Då man inte kan se någorlunda opartiskt på världens mäktigaste ledare.

    Att ”förföljelsen” av Trump är så fanatisk i svensk press, kan ju inte undgå ”journalisterna” själva. Om de nu kan rannsaka sig och vad som styr deras bristande omdöme.

    President Xi Jinping i den Marxist-leninistisk enpartistaten Kina, borde väl vara det självklara valet att ”förfölja”, av svensk tabloid- och agendamedia.

    Tänker då på skittidningen AB i första hand. Men det finns stora brister på Expressen och DN också. När det gäller att granska det som inte granskas, utifrån den demokratiska aspekten.

  5. Enligt SVT så har ARN, alltså allmänna reklamationsnämnden
    fått mycket och göra. Det är ju tur då att inte politiska löften
    hamnar under ARN för då hade dom behövt fördubbla
    personalstyrkan ?

    Visst ska man leva upp till vad man lovat, men det gäller
    tydligen bara privata företag , en politiker kan lova hur
    mycket som helst och sedan sno sig undan vad dom
    lovat utan att få någon kontroll myndighet över sig?

    LÄGG POLITISKA LÖFTEN UNDER ARN!

  6. Ja, nu när det går så bra för USA under Trump´s ledning och har gjort så ända sen både Hillary och Obama blev akterseglade ; Vad ska då Carina Bergfeldt beklaga sig över. Igår var det visst att det råkade regna lite på independence-day. SVT och Ex-pressen verkar ha gett upp men dödsryckningarna består.

  7. Annat än hittepå jobb som Löfven kör med, men där är
    ju skillnad på en ledare och en skrävlare, vem som är vad
    får ni gissa själva!

  8. Men ack, o ack! Aktiemarknaden faller!
    Fast det är väl ytterligare ett bevis på att USA mår bra, eftersom köpkraften väntas stiga som medför risk för inflation och risk för att Fed höjer räntan i förlängningen av den situationen. Vojne, vojne! Det blir Bit Coin ett tag framöver.

  9. Han e en go gubbe Trump. Kan vi anställa honom så det blir lite fart på Sverige, när han är färdig som president i USA? Med Löfven som statsminister verkar vi sjunka allt djupare ner i depression.

Kommentera