Det viktigaste gäller inte mig, jag är socialdemokrat

MILJÖ. Finansminister Magdalena Andersson (S) säger att det viktigaste man kan göra för klimatet är att inte flyga, men – Det är viktigt att säga att vi kan inte lassa klimatomställningen ner i knät på enskilda individer. Vi politiker måste ta ansvar, rapporterar Aftonbladet.  

 Till sist, hur tog du dig till Gotland? – Jag flög. Man får göra en avvägning varje gång.

-Pettersson säger att finansministern tillhör det gäng som tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Det viktigaste gäller inte mig, jag är socialdemokrat

  1. Ju fler politiker som säger åt mig att jag ska flyga mindre, desto mer flyger jag.
    Jag flyger utomlands så mycket det går och lägger mina beskattade pengar på utländska flygbolag, utländska hotell, utländska restauranger och utländska nöjen. Det är det minsta jag kan göra för att Sveriges regering inte ska tjuva mig ytterligare på min lön. Och det jag lär mig på resorna är att Europa är fantastiskt och alla (förutom svenskar) är stolta över sin mat och kultur.

  2. Finns det överhuvudtaget någon minister i regeringen som har någon utbildning för den tjänst som hen är utvald att representera. Om vem?

  3. Sverige kan inte skicka tillbaka invandrarna. Det vore det samma som att skrota socialnazister helt på en gång.

  4. Klimathysterin har blivit den nya väckelserörelsen. Att ifrågasätta de nyfrälsta har blivit en ny dödssynd.

    Själv skulle jag inte flyga till Thailand men det beror inte på någon j.vla koldioxid. Koldioxid, vid sidan av syre, är en livsgas. Utan den upphör allt liv. Det är inte heller koldioxid som högst eventuellt absorberar den långvågiga utstrålningen då den redan i betydligt lägre koncentrationer absorberar 90 %.

    Anledningen till att jag inte skulle flyga till Thailand på sol- och badsemester är att vi bör gynna den inre marknaden då det i slutändan gynnar oss själva. Sätt stopp för matartrafiken över Medelhavet och repatriera dem som inte har här att göra så går det åter att turista i Grekland, Italien och Spanien.

  5. Socialdemokratisk fasadpolitik har en hel del brister på att se verklighetsbilden. Man har ett eget teoretiskt mantra, som man kallar ”Sverigebilden”.

    Den är tyvärr inte så nära verkligheten som de vill och tror.

    Magdalenas ”klimatsnack” är ju rent pinsam att höra.

    Det blir ett ”moment 22” resonerande. Dels för att hon förmodligen inte har något större kunnande om orsak och verkan. Utan ”klimatmantrat” är att man ska uttala sig så, enligt de kretsar hon verkar och rör sig inom.

  6. Ja och den lille fjanten till statsminister som tror att han är
    den viktigaste politikern i hela Europa flyger mellan
    Bryssel o Stockholm fem dagar i veckan , där knappast
    någon bryr sig om att han är närvarande.

  7. Ha ha. Jag gör också en avvägning varje gång jag flyger, precis alla miljoner andra människor som flyger. Trovärdighet noll för finansministern.

  8. sälj regeringsplanet till Venzuela så kan våra sk ledare åka på resor med lådcyckel

  9. Det handlar nog inte så mycket om dubbelmoral eller hyckleri, det handlar nog mer om vad som finns innanför pannbenet. Har man noll i tankeförmåga och konsekvenstänk då blir det så här, tyvärr finns det ingen annan logisk förklaring

    • 5-åringarna står på kö på Sergels torg för att få bilda regering.
      Dom har kommit på att dom har mycket högre IQ än dom som sitter där nu.

  10. Inför sexdagars arbetsvecka igen så vi får råd med allt det nya i samhället.

    • Det hjälper inte, då skickar de ännu mera pengar till Venezuela Vitryssland och Palestina.
      Inget blir kvar till våra gamla.

  11. Vilken hycklerska hon attackerar skattesänkningar men medverkar till att sänka skatten för dem som tjänar mest. Sen att vanligt folk inte ska flyga men vad gör hon själv Jo hon flyger. Makalöst hyckleri. Sen att Svetsaren satsade på sina nya kärnväljare i Rinkeby är ju typiskt för sosseriet vanliga svenskar är inget att satsa på.

Kommentera