Arab från Södertälje begärs häktad misstänkt för försök till allmänfarlig ödeläggelse


BROTTSLIGHET. 18-åringen som greps misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och grovt vapenbrott på tåget från Danmark till Stockholm har begärts häktad vid Malmö tingsrätt. Mannen är född i Sverige med invandrarbakgrund, svensk medborgare och skriven i Södertälje. Den andre mannen som greps är släppt. 

TIDIGARE 2019-07-03. Två män gripna med bomb på tåg från Danmark till Stockholm…

BROTTSLIGHET. Två män har gripits. Tullen i Malmö fann misstänkt bomb och vapen på tåg från Danmark till Stockholm.Vid Malmö central gick tullpersonal på tisdagseftermiddagen ombord på ett tåg från Danmark mot Stockholm. De fattade misstankar mot en 18-åring och vid kontroll av mannens tillhörigheter fann man ett vapen och explosiva varor, rapporterar Skånska Dagbladet. 

Polisen larmades och tullverket spärrade av området. Bombgruppen inom polisen förstörde det misstänka föremålet. – Han hade med sig en bomb, men den var inte apterad, säger polisens presstalesperson.

På övervakningsfilm kunde polisen se att 18-åringen färdades med en annan man. Men han hade undgått tullen och fanns med på tåget som fick avgå mot Stockholm. Han greps senare och fördes till häktet i Malmö. Där har han identifierats som en 27-årig svensk medborgare. Båda männen är nu misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och grovt vapenbrott.

-Pettersson menar att nu börjar det bli farligt att resa miljövänligt….

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


3 responses to “Arab från Södertälje begärs häktad misstänkt för försök till allmänfarlig ödeläggelse

 • Kenth Andersson

  Arab från Södertälje ?
  Det låter det.

  Gilla

 • Maja

  Jag kom att tänka på Linköping.Husen som förstördes nyligen på grund av en bomb.
  Undrar om dessa terrorister är skyldiga till det och tänkte tillämpa samma system någon annanstans.
  Polisen bör ta och kolla upp ifall det finns ett samband.

  Gilla

  • Snuten

   Det här är polisen, tack för tipset, nu ska vi vända blad och göra som Jesus en gång förmanade. Vi ska vända andra kinden till invandrarna. Nej, nu har vi inte tid för detta trams, dags för smörgåstårta och kaffe, inga munkar här inte, he he.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: