Löfven ser fram emot samarbete med invandringskritiker

INVANDRING. Den 5 juni var det val till det danska folketinget, de röda vann knappt. Efter tre veckors förhandlingar stod det klart att Danmark får en får en socialdemokratisk minoritetsregering.  Mette Frederiksen blir statsminister i med stöd från Radikale, Socialistisk Folkeparti och Enhedslisten som dock ska stå utanför regeringen. 

De danska Socialdemokraterna skiljer sig en hel del från svenska kollegor.

  • De danska socialdemokraterna är starkt invandringskritiska
  • S i Danmark vill avskaffa asylrätten
  • S vill att de asylsökande ska skickas till läger i Nordafrika där deras ansökan ska behandlas
  • Får de asylsökande godkänt ska de skickas till FN:s flyktingläger inte till Danmark
  • S i Danmark har inget emot att samarbeta med Dansk Folkeparti som är Danmarks motsvarighet till Svenska SD.
  • Brittiska The Telegraph rapporterade inför valet att Socialdemokraterna under Mette Frederiksen tagit ett kraftigt kliv till höger när det gäller invandringen. Partiet har rentav tagit över ”högerpopulisternas” politik och samtidigt erkänt att man hade helt fel om invandringen, sade Kristian Madsen, politisk analytiker på Politiken.
  • Den nya S-regering har ingått en överenskommelse med stödpartierna som innebär att Danmark kommer att fortsätta med en restriktiv invandringspolitik, där utgångspunkten blir att invandrare ska återvända till sina hemländer så fort det är möjligt.
  • Restriktiv invandringspolitik innebär att Danmark tar emot en liten bråkdel av det antal Sverige tar emot.

Nu gratulerar statsminister Stefan Löfven (S) den nya danska S-regeringen och meddelar att han ser fram emot ett gott samarbeta med Mette Fredriksson och den danska S-regeringen trots att de tänker genomföra en hårdare migrationspolitik än vad Sverigedemokraterna förespråkar.

-Pettersson noterar att Stefan Löfven (S) som totalvägrar att förhandla med Sverigedemokraterna tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Löfven ser fram emot samarbete med invandringskritiker

  1. Det er desværre ikke helt så ”rosenrødt” i Danmark. Det radikale parti (der svarer til Centerpartiet) støtter regeringen, men taler samtidig om øget indvandring. Mette Frederiksen kommer til at balancere på en knivsæg.
    Det pynter heller ikke at den nye kultur- og kirkeminister, Joy Mogensen, har stået og talt varmt om islam ved indvielsen af den seneste moske i Roskilde, hvor hun var borgmester. Moskeen er betalt af Erdogan.
    Regeringen er i nogen udstrækning afhængig af muslimske vælgere.
    Så, samme uvidenhed om islam i denne regering som i den forrige.

  2. Han har väl inte läst i alla fall inte förstått hur dom kunnat bli så stora. Dansk folkeparti (danmarks SD) har minskat kraftigt sedan S tagit stora delar av deras program och väljare.

  3. Aftonbladets journalistiska ”stjärnskott” Johanna Frändén …

    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/2a/Johanna_Fr%C3%A4nd%C3%A9n_2013.jpg/250px-Johanna_Fr%C3%A4nd%C3%A9n_2013.jpg

    Foto: Wikipedia

    …. kände sig nyligen också manad att haka på trenden att skriva en massa förvirrat dravel om den nya trenden med samlingsbenämningen ”Jimmie moments”.

    ”Jimmie moments” tar över debatten

    Läs gärna mer på länken nedan … om ni orkar ta er igenom hennes undermåliga ”journalistiska alster”.

    https://unv.is/aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/g7rE9A/privata-jimmie-moments-tar-over-den-politiska-diskussionen

  4. Jag skulle inte tro att Stefan blir att välkomnad till den danska sidan i första taget. Möjligen då när det är dags för landsförrädaren att, efter utfört gatlopp, söka asyl i närmsta grannland.

  5. Stefan Löfven tycks inbilla sig att Danmarks nya kloka statsminister Mette Frederiksen blir jätteimponerad av svetsarns närmsta planer på att importera …

    https://i.pinimg.com/originals/d4/3a/eb/d43aeb1b60ba54d0b37f1bdce9ec94e8.jpg

    … vilka jättelätt kommer att kunna ta sig över Öresundsbron för att på andra sidan ”berika” även Köpenhamn och stora delar av övriga Danmark.

    Med allra största säkerhet kommer då Stefans yviga visioner om ett gott samarbete med Mette att försvinna blixtsnabbt upp i det blå.

  6. Jag är inte säker på att någon utländsk politiker över huvud taget har någon som helst respekt för Stefan Löven och svensk politik längre.

    • Jag är helt övertygad om att det inte finns någon politiker utanför Sveriges gränser som vill samarbeta med Stefan Löven.

  7. Fåntratten har troligen inte klart för sig att danskarna garvar åt svenska politiker…

Kommentera