Eldrivet och förarlöst flygplan från Israel

VETENSKAP & TEKNIK. Israeliska Eviation Aircraft Ltd. presenterade ett eldrivet passagerarflygplan på den nyligen avslutade mässan Paris Air Show. Flygplanet, som getts namnet Alice, kan flyga 1000 kilometer med en hastighet av 440 kilometer i timmen på en enda laddning.

Hittills har företaget fått in 200 miljoner dollar i kapital och säger sig redan ha ordrar för ett par dussin plan till ett pris av cirka 4 miljoner dollar vardera.

Även om giganterna Airbus och Boeing redan har presenterat koncept för hybrid- och elflygplan, förväntas Alice vara den första elektriska passagerarjet som serietillberkas enligt bolaget. Flygplanet, som mäter 12 meter med en vingspanna på 16 meter, kan rymma upp till nio passagerare och två piloter och kommer att användas för kommersiella och privata flygningar.

Läs mer på CTECH

Varför bygger araber inga flygplan? Från 2010.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Eldrivet och förarlöst flygplan från Israel

  1. Hade nu inte Stefan Löfven och hans regering varit så
    stora i käften mot Israel, så hade Löfven kunnat åkt
    miljövänligt till Bryssel där han är mer än hemma?

  2. Klimathysterikerna inom extremvänstern och miljömupparna + den skolkande Greta jobbar vidare med sin prototyp av plan som skall bli helt fossilbränslebefriad och kunna göra miljöflygningar på många olika rutter med varierande distanser.

    Framdrivning av planet sker medelst mekanisk överföring av muskelkraft som både besättning och passagerare själva måste prestera i cockpit och i resenärernas kabinutrymmen på planets insida …

    http://i.imgur.com/j0Ewtdq.gif

    Kraften som skapas inuti planet överförs till planets vingar, flaps, roder, landningsställ och hjul mm på planets utsida.

    Som framgår har man vid tester ute på start- och landningsbanan ännu inte lyckats få planet att lyfta tillräckligt högt från marken för att kunna göra en liten kort testsväng över flygplatsområdet, men det är bara en tidsfråga innan den enkla detaljen kommer att vara avklarad förklarar projektets chefstekniker Alice Bah Kuhnke (MP) som av försiktighetsskäl klätt sig i sin säkerhetsdräkt med ett par inbyggda fallskärms-vingar på ömse sidor…

    https://pbs.twimg.com/media/DQs24HJXkAE-Did.jpg

    … med vilka hon bedöms kunna landa mjukt i händelse av att någon oväntad incident skulle råka inträffa.

  3. 200miljoner dollar = c:a 2miljarder kronor, en bråkdel av vad Sverige och 7klövern lägger på massinvandringen! Jag tror inte på eldrivet flyg eller bilar. Pratade med en bilförsäljare, bilarna blir livsfarliga vid ev krock, de kan bli strömförande. Krockade måste placeras i en container minst 40 meter från byggnaden. Jag har med egna ögon sett att det finns en helt ny, en överlägsen teknik, ett s.k. UFO, NASA:s piloter har också sett dem. Jag tror att de är robotar som tar upp kraften direkt ur atmosfären. Där borde det satsas stora summor så vi slipper den fossila skiten med kol och olja….Jag tror det kommer inom 10-20 år!

    • Bra ändå att man satsar på elflyg, vi får se….Jag tror på något annat, kanske NASA kommer med något, de har bl.a tagit fram en plasmamotor för raketer, jag tror de är något på spåren…UFO:t såg jag för c:a 20 år sedan….

  4. Vad säger Margot om deras utveckling betydligt bättre att använda förståndet till mänsklig utveckling än grannländerna 1400 tals liv o bara vänta på nya pengar från Margots skattkista som snart borde vara tom. Artikeln blir nog inte komma i PK pressen från fel håll., enligt dom V och MP invasiva folket.

  5. nu kan klimathysterikerna tillika bakåtsträvande kommunister hata Israel ännu mer, kanske dags för dem att bojkotta elflyg…

Kommentera