Syriska föräldrar misshandlade och brände barn på spisen, dömda till fängelse…


BROTTSLIGHET. I åratal har de misshandlat sina fyra barn. Nu döms de båda föräldrarna av Mora Tingsrätt till tre års fängelse vardera för grov fridskränkning. Barnen är mellan fyra och nio år och misshandeln ska ha pågått sedan 2015. I domen beskrivs bland annat att ett av barnen fick krydda hällt i underlivet så att sveda uppstod. Mamman och pappan ska också ha slagit barnen med olika tillhyggen, så som mobilladdare, pinne, sko och livrem.

Vid ett tillfälle ska pappan ha satt ett av barnen på en het spisplatta, ett av de andra barnen brändes istället på handen. Båda föräldrarna döms mot sitt nekande.

Barnen är omhändertagna enligt LVU (Lag med särskilda bestämmelser om vård av unga) och föräldrarna har suttit häktade sedan i mars.

Lite ur domen:

1) Misshandel genom att någon gång under perioden 23 februari 2015 till den 3 augusti 2015 strö krydda i barnets underliv vilket orsakade smärta och sveda. 
2) Misshandel genom att någon gång under perioden 23 februari 2015 till den 3 augusti 2015 bränna barnets finger med en tändare vilket orsakade smärta, svullnad och brännsår.
3) Misshandel genom att någon gång under perioden 4 augusti 2015 till den 25 juli 2016 genom att slå ett slag med en pinne mot barnets axel vilket orsakat smärta. Det hände i det gemensamma hemmet i Mora.
4) Misshandel genom att någon gång i juli eller augusti 2016 slå barnet upprepade gånger med ett bälte vilket orsakat smärta.
5) Misshandel genom att någon gång under hösten 2017 ta tag i barnets öra och slå ihop dennes och systerns pannor vilket orsakat smärta.
6) Misshandel genom att någon gång under hösten 2017 efter föregående gärning ta tag i barnets öra och slå ihop dennes och systerns pannor vilket orsakat smärta.
7) Misshandel genom att någon gång under januari 2019 slå barnet i ansiktet vilket orsakat smärta och rodnad.
8) Misshandel upprepade gånger under hela tidsperioden genom att slå barnet med en pinne och med bälte, genom att dra barnet i håret och i örat samt genom att slå barnet med öppen hand i ansiktet och genom att slå ihop barnets och ett syskons huvud. Allt detta har orsakat smärta.

***

1) Misshandel någon gång under år 2018 eller 2019, dagen före eller samma dag som barnet skulle gå på ett födelsedagskalas, genom att slå barnet upprepade gånger med ett bälte på ryggen vilket orsakade smärta.
2) Misshandel under hela perioden genom att vid upprepade tillfällen dra barnet i håret, slå ihop hans huvud med syskonens, dra barnet i örat samt slå barnet med en laddsladd eller mobilladdare samt med bälte mot kroppen, vilket allt orsakat smärta, rodnad och bulor.

***

1) Misshandel någon gång under tidsperioden genom att sätta barnets rumpa mot en het spisplatta vilket orsakat smärta och rodnad.
2) Misshandel under februari 2019 genom att dra i barnets och ett syskons hår och slå ihop deras huvuden vilket orsakat smärta.
3) Misshandel under hela perioden genom att vid upprepade tillfällen slå barnet med en sko respektive en pinne, dra barnet i håret och i örat och slå ihop barnets huvud med ett syskons, vilket allt orsakat smärta och blodvite.

***

1) Misshandel någon gång mellan den 6 november 2016 och den 6 november 2017 genom att bränna barnets hand på så sätt att handen lagts mot en het spisplatta vilket orsakat smärta och rodnad.                                                      2) Misshandel genom att någon gång under hösten 2017 ta tag i barnets öra och slå ihop dennas och broderns pannor vilket orsakat smärta.
3) Olaga frihetsberövande någon gång under perioden 6 november 2017 till den 6 november 2018 genom att låsa in barnet på toaletten i ca två timmar.
4) Misshandel någon gång under perioden 6 november 2017 till den 6 november 2018 genom att dra och släpa barnet i håret i samband med att hon kissat på sig.
5) Misshandel i februari 2019 genom att dra barnet och ett syskon i håret och slå ihop deras huvudet mot varandra vilket orsakat smärta.
6) Misshandel under hela perioden genom att vid upprepade tillfällen dra barnet i håret, slå ihop hennes huvud med syskonens, dra barnet i örat samt slå barnet med en laddsladd mot kroppen, vilket allt orsakat smärta och märken eller sår.

***

1) Misshandel någon gång under vintern 2017/2018 genom att slå barnet med ett  knivskaft vilket orsakade smärta.
2) Misshandel under hela perioden genom att vid upprepade tillfällen slå barnet med en träslev, genom att slå barnet i ansiktet med öppen hand och genom att slå barnet med en sko samt genom att dra barnet i håret.

***

1) Misshandel någon gång mellan den 6 november 2016 och de 6 november 2017 genom att dra barnet i håret efter att barnet hade åkt sparkcykel.
2) Misshandel genom att någon gång under sommaren 2018 slå barnet i ansiktet med öppen hand.
3) Misshandel någon gång under år 2018 genom att slå barnet på foten med en mobilladdare vilket orsakat smärta, blodvite och sedermera ärr.
4) Misshandel någon gång i februari 2019 genom att slå med en kniv mot barnets hand vilket orsakat smärta och ett märke.
5) Misshandel genom att upprepade gånger under hela perioden dra barnet i håret, riva barnet samt slå barnet i ansiktet med öppen hand, vilket allt har orsakat smärta.

***

1) Misshandel genom att under februari 2019 nypa barnet i fingret vilket orsakat smärta och blodvite.
2) Misshandel genom att vid upprepade tillfällen under hela perioden nypa barnet i armen och slå barnet med ett bälte vilket orsakat smärta och märken.

-Pettersson säger att båda föräldrarna är medborgare i Syrien och behöver arabisk tolk. Tre års fängelse betyder att de är ute efter två är vilket är lindrigt för denna tortyr. Bättre straff hade varit omedelbar utvisning med förbud mot att återvända.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


5 responses to “Syriska föräldrar misshandlade och brände barn på spisen, dömda till fängelse…

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: